Μετά την ολοκλήρωση των προπονήσεων, των φιλικών και επίσημων αγώνων σε πρωταθλήματα και τουρνουά που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια μιας πλούσιας αγωνιστικής χρονιάς, η Ακαδημία Ποδοσφαίρου «Βόρειοι Δράμας-Κεραυνός Μοναστηρακίου» πραγματοποίησε την ετήσια, καθιερωμένη εξόρμηση της, την οικογενειακή, αθλητική, ψυχαγωγική και εκπαιδευτική εκδρομή του συλλόγου, η οποία φέτος είχε προορισμό τη συμπρωτεύουσα.
Το Σάββατο 14 Ιουνίου, μικροί και μεγάλοι ξεκίνησαν νωρίς το πρωί με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη, γεμάτοι ενθουσιασμό και ανυπομονησία. Πρώτος σταθμός της εκδρομής ήταν το γήπεδο του Μακεδονικού Νεάπολης, όπου όλα τα τμήματα του συλλόγου φιλοξενήθηκαν για φιλικούς αγώνες με τα αντίστοιχα τμήματα της τοπικής ομάδας. Οι αγώνες κύλησαν μέσα σε άριστο κλίμα, με έμφαση στη συμμετοχή, την ευγενή άμιλλα και τη συνεργασία, αφήνοντας πολύτιμες εμπειρίες στους νεαρούς αθλητές.
Ακολούθησε στάση για φαγητό και ξεκούραση με τους συμμετέχοντες να απολαμβάνουν στιγμές χαλάρωσης και παιχνιδιού.
Το απόγευμα η εκδρομή απέκτησε εκπαιδευτικό χαρακτήρα, καθώς το πρόγραμμα συνεχίστηκε με επίσκεψη στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS, όπου οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν καθηλωτικές προβολές στο Κοσμοθέατρο, το Πλανητάριο και τον Προσομοιωτή, ενώ ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας αλλά και στην εντυπωσιακή Έκθεση Συλλεκτικών Αυτοκινήτων.
Όπως κάθε χρόνο, η εκδρομή της Ακαδημίας δεν περιορίστηκε μόνο στον αθλητισμό και τη διασκέδαση, αλλά λειτούργησε και ως ένα πολύτιμο εργαλείο βιωματικής μάθησης και απόκτησης γνώσεων για τα παιδιά. Στα 14 χρόνια της λειτουργίας της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου «Βόρειοι Δράμας-Κεραυνός Μοναστηρακίου» όλες της οι δράσεις στοχεύουν στο να προσφέρουν πολύπλευρα στα παιδιά, έχοντας κοινωνικό, εθελοντικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, καθώς ο σύλλογος διοργανώνει σταθερά και με συνέπεια εκδρομές και φιλανθρωπικές δράσεις ενταγμένες μέσα σε αυτή τη φιλοσοφία, θέλοντας να περάσει μηνύματα στα παιδιά.
Η εκδρομή στη συμπρωτεύουσα αποτέλεσε μια δράση που θα μείνει χαραγμένη στις αναμνήσεις όλων, καθώς η Ακαδημία των Βορείων Δράμας απέδειξε για ακόμη μία φορά πως όταν ο αθλητισμός συναντά την ψυχαγωγία και την παιδεία, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι μαγικό.
Ωστόσο, το επιστέγασμα αυτής της γεμάτης και δημιουργικής χρονιάς θα έρθει τη Δευτέρα 23 Ιουνίου, με τη φαντασμαγορική γιορτή λήξης, στη διάρκεια της οποίας οι φίλοι της Ακαδημίας θα αποχαιρετήσουν μια ακόμη όμορφη χρονιά με διαγωνισμούς, παιχνίδια, απονομές, μουσική, φαγητό και βραβεύσεις να επενδύουν την εκδήλωση, κλείνοντας την αθλητική σεζόν με τον πιο όμορφο, διασκεδαστικό και ανέμελο τρόπο.
Η ετήσια εκδρομή της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου «Βόρειοι Δράμας-Κεραυνός Μοναστηρακίου» στη Θεσσαλονίκη
Επίσκεψη στο γήπεδο του Μακεδονικού και στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS
