Η εξωστρέφεια του Δήμου Δράμας και της ΔΕΚΠΟΤΑ σε θέματα πολιτισμού, τουρισμού και εμπορικών σχέσεων με την Ρουμανία, μόλις ξεκίνησε

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

0
2053

Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΔΕΚΠΟΤΑ κ. Ελευθέριο Καλλινικίδη, βρέθηκαν στο Λιτόχωρο του Νομού Πιερίας προσκεκλημένοι σε συνάντηση εργασίας.
Ειδικότερα, συναντήθηκαν με τον Σύμβουλο πολιτισμού της Προεδρίας της Δημοκρατίας της Ρουμανίας κ. Sergiu Nistor, τον Υφυπουργό Axmet Aledin, τον Γενικό Γραμματέα του Ρουμανικού κοινοβουλίου, βουλευτή και Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας, καθηγητή κ. Ντράγκος Γαβριήλ Ζησόπουλο και τον Δήμαρχο της πόλης Campina της Ρουμανίας κ. Horia Laurentiu Tiseanu, στα πλαίσια της εδραίωσης της συνεργασίας των δύο πλευρών.
Στη συνέχεια, παραβρέθηκαν στην επίσημη τελετή αδελφοποίησης του Δήμου Κατερίνης με τον Δήμο Campina. Ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Κων/νος Κουκοδήμος, εξέφρασε τη ιδιαίτερη χαρά του για την παρουσία του φίλου Δημάρχου Δράμας κ. Χρ. Μαμσάκου, σε αυτή την καινούρια και σημαντική συνεργασία για τον Δήμο Κατερίνης, ενώ ο αναπληρωτής του Δημάρχου Κατερίνης κ. Γεώργιος Νταντάμης, ζήτησε να λάβει τεχνογνωσία από την διοργάνωση της μεγαλύτερης Χριστουγεννιάτικης γιορτής στην Ελλάδα, την ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ και ως πρώτο βήμα προτάθηκε η επίσκεψή τους τον Δεκέμβριο στη Δράμα και η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με την ΔΕΚΠΟΤΑ.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο δήμαρχος Δράμας Χρ.Μαμσάκος, παραβρέθηκε στην έναρξη του 19ου Φεστιβάλ Ελλήνων της Ρουμανίας στην Κατερίνη και στον επίσημο χαιρετισμό του εξέφρασε την χαρά και την αισιοδοξία του προσκαλώντας όλη την Ρουμανική αποστολή, η οποία αριθμεί περί τα 500 άτομα να έρθει στη Δράμα το 2020 να πραγματοποιηθεί στην πόλη μας το 20ο Φεστιβάλ της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας.
Το ίδιο βράδυ ο κ. Μαμσάκος, βρέθηκε σε συνάντηση εργασίας με τον κ. Κουκοδήμο, ενώ ο κ. Καλλινικίδης βρέθηκε με εκπρόσωπο ταξιδιωτικών γραφείων της Ρουμανίας και τον διοργανωτή της έκθεσης Grecia Panorama που διεξάγεται στη Ρουμανία.
Το πρωί του Σαββάτου 19 Οκτωβρίου 2019 ο Δήμαρχος Δράμας μαζί με τον Πρόεδρο της ΔΕΚΠΟΤΑ και την επίσημη Ρουμανική αποστολή, επισκέφθηκαν το Γενικό Προξενείο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη όπου εκεί τους περίμεναν η Πρόξενος κα. Ecaterina Petre και η εμπορική ακόλουθος κα. Simona Dragomir, παρουσία της αναπληρώτριας εξωτερικών υποθέσεων της Πρεσβείας της Ρουμανίας κας. Veronica Ciolca. Στο προξενείο της Ρουμανίας τέθηκαν επί τάπητος και συμφωνήθηκαν τα επόμενα βήματα της συνεργασίας που δρομολογούνται με τον Δήμο Δράμας, την ΔΕΚΠΟΤΑ και τη κυβέρνηση της Ρουμανίας σε θέματα ανάπτυξης σχέσεων φιλίας, πολιτισμού, τουρισμού και εμπορικών σχέσεων.
Τέλος, συγχαρητήρια αξίζουν στον Γενικό Γραμματέα του Ρουμανικού κοινοβουλίου, βουλευτή και Προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας, καθηγητή κ. Ντράγκο Γαβριήλ Ζησόπουλο, του οποίου η συμβολή σε όλη αυτήν την προσπάθεια είναι καθοριστική και εξελίσσεται σε συνέχεια της συνεργασίας που έχει αναπτύξει από καιρού με τον κ. Καλλινικίδη.
Ο κ. Ζησόπουλος συνέβαλε στα μέγιστα και αποτελεί τον απόλυτο εγγυητή της ανάπτυξης των σχέσεων της πόλης μας με την Ρουμανία, καθώς ήταν ο πρωτεργάτης πολλών αδελφοποιήσεων διαφόρων πόλεων της Ελλάδας με την Ρουμάνικες πόλεις, με ξεχωριστή την αδελφοποίηση του Δήμου Πλοεστίου με τον Δήμο Ασπροπύργου η οποία αποτέλεσε την αιτία της ίδρυσης Μεταπτυχιακού τμήματος σπουδών MSc Βιομηχανικά Συστήματα Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.
Ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος , ευχαρίστησε θερμά τον κ. Ζησόπουλο και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί σύντομα την πόλη της Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ