Η «Φλόγα της Αγάπης» περνά και φέτος από τη Δράμα

0
2687

16η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών

Η Φλόγα της Αγάπης όπως έχει καθιερωθεί να ονομάζεται, περνάει από όλες τις πόλεις της Ελλάδας, μέσα από ένα κλίμα γιορτής, για να καταλήξει στο τέλος, στην πόλη όπου φιλοξενεί την Αμφικτιονία.

Στην 16η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 19:00΄ στην πόλη της Δράμας, συμμετέχει η I.P.A. Δράμας (Διεθνής Ένωση Αστυνομικών) σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, το Δήμο Δράμας, το Κέντρο Πρόληψης εξαρτήσεων «ΔΡΑΣΗ» και τον Πολιτιστικό Οργανισμό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους όπως έκανε γνωστό ο Πρόεδρος της Τ.Δ. Δράμας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών και Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Δράμας, Αστυνομικός Υποδ/ντής Μηνάς Σκάρλιος.
Την «Φλόγα της Αγάπης» θα υποδεχτούν στο Άγαλμα της Νίκης μαθητές Δημοτικών Σχολείων, οι οποίοι αφού θα διασχίσουν με αναμμένες τις δάδες τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, θα καταλήξουν στην κεντρική Πλατεία Ελευθερίας Δράμας, όπου θα γίνει η τελετή Αφής, στέλνοντας μήνυμα Αγάπης και Προσφοράς προς το Συνάνθρωπο, μέσα από την Εθελοντική Αιμοδοσία.
Πέρσι η τελετή αφής της «Φλόγας της Αγάπης» πραγματοποιήθηκε στο Άγαλμα της Νίκης, παρουσία πλήθος κόσμου, μαθητών, εθελοντών, εκπροσώπων Συλλόγων και Φορέων του Νομού, αλλά και των Αρχών της πόλης. Μαθητές από δημοτικά σχολεία, με συνοδεία εθελοντών αστυνομικών μελών της IPA Δράμας, με αναμμένες τις δάδες, διέσχισαν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, φωνάζοντας διαρκώς συνθήματα υπέρ της εθελοντικής αιμοδοσίας, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν την τοπική κοινωνία, καταλήγοντας στην κεντρική Πλατεία Ελευθερίας, όπου άναψαν το βωμό και ακολούθησαν πολιτιστικές εκδηλώσεις, με την υπόσχεση να δημιουργηθεί και στη Δράμα, καθώς δεν υφίσταται μέχρι σήμερα, ένας Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών. Παράλληλα την ίδια ημέρα το πρωϊ πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία Εθελοντική Αιμοδοσία για την κάλυψη των αναγκών του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, σε κεντρικό σημείο της πόλης (Τμήμα Δημόσιας Υγείας Δήμου Δράμας) με τη συμμετοχή πολιτών, αλλά και εθελοντών αιμοδοτών αστυνομικών. Μάλιστα η Τ.Δ. Δράμας (I.P.A.) με την πρωτοβουλία της αυτή απέσπασε τα ευμενή σχόλια της τοπικής κοινωνίας, αποδεικνύοντας έμπρακτα για μια ακόμη φορά ότι οι Έλληνες Αστυνομικοί είναι δίπλα στο συνάνθρωπο.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Π.Ο.Σ.Ε.Α. στην προσπάθεια της να προσελκύσει, να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει περισσότερους Εθελοντές Αιμοδότες έχει εντάξει στο θεσμικό της πλαίσιο από το 2002 και την Ιδέα της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, η οποία θεσμοθετήθηκε από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με σκοπό την διάδοση του Εθελοντικού Κινήματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ