Η λιμνοθάλασσα Δράνα αποκτά και πάλι ζωή μετά από αρκετές δεκαετίες

0
2335

Το καλοκαίρι έχει προχωρήσει αρκετά και για πολλά είδη πουλιών η αναπαραγωγική περίοδος έχει ολοκληρωθεί. Νεροχελίδονα, γλαρόνια, Στρειδοφάγοι, Αγκαθοκαλημάνες, Βουβόκυκνοι, Βαρβάρες, πάπιες και παρυδάτια έχουν ήδη μεγαλώσει τα μικρά τους στο Δέλτα.
Μεταξύ άλλων το επιστημονικό πρόγραμμα παρακολούθησης του Φορέα Διαχείρισης περιλαμβάνει δακτυλιώσεις διαφόρων ειδών, μεταξύ αυτών και Αγκαθοκαλημάνων.
Φέτος δακτυλιώθηκαν αρκετοί νεοσσοί τους οποίους περιμένουμε να ξανάρθουν και τις επόμενες χρονιές για να κάνουν και αυτοί τις δικές τους οικογένειες.
Επίσης, στο πλαίσιο της καταγραφής της αναπαραγωγής των πουλιών στο Δέλτα του Έβρου καταγράφηκε και η προσπάθεια αναπαραγωγής Μαυροκέφαλων Γλάρων σε δύο νησίδες της λιμνοθάλασσας Δράνας, μετά από αρκετές δεκαετίες.
Μετά την αποκατάστασή της η λιμνοθάλασσα έχει «ξαναζωντανέψει» με τα ψάρια και τα πουλιά να αυξάνονται κάθε χρόνο, με αποκορύφωμα αυτή τη φετινή προσπάθεια αναπαραγωγής εκατοντάδων Μαυροκέφαλων Γλάρων. Έτσι φαίνεται ότι ολοκληρώνεται και οικολογικά η αποκατάσταση της Δράνας, μετά την υδρολογική σύνδεσή της με τη θάλασσα τον Ιούνιο του 2004.

Πηγή: Γνώμη της Θράκης/Γιώργος Πανταζίδης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!