«Η ποιότητα του κρασιού της Δράμας μιλάει από μόνη της»

-Επιτυχημένη η ημερίδα για την ανάδειξη των παραγόντων παραγωγής κρασιού στην Δράμα ως στοιχείο της οινικής ταυτότητάς της -Δημήτρης Καρπούζας, Καθηγητής του τμήματος Βιοχημείας και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στα «X»:

0
185

Στο πλαίσιο της Δραμοινογνωσίας 2024, χθες Τρίτη, στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Π.Ε. Δράμας διοργανώθηκε ημερίδα με θέμα: «DRAMA TERROIR» που αφορούσε την ανάδειξη των παραγόντων παραγωγής κρασιού στην Δράμα ως στοιχείο της οινικής ταυτότητάς της.
Στην ημερίδα μεταξύ άλλων, έγινε σύντομη παρουσίαση των στόχων και της δομής του έργου Drama Terroir. Παρουσιάστηκε η αξιολόγηση του φυσικού περιβάλλοντος της οινοπαραγωγικής ζώνης Δράμας για τις κυριότερες οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου της περιοχής. Επίσης μεταξύ άλλων οι παράγοντες που διαμορφώνουν το μικροβίωμα της καρπόσφαιρας των ποικιλιών Αγιωργήτικο, Cabernet Sauvignon και Merlot στην Αμπελουργική ζώνη της Δράμας.
Μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο πρόεδρος του τμήματος Αγροτικής Βιοτεχνολογίας και Οινολογίας στη Δράμα, Σπύρος Μάμαλης, είπε ότι το τμήμα σε συνεργασία με το γραφείο Europe Direct, υλοποίησε το πρόγραμμα «DRAMA TERROIR» και στο πλαίσιο αυτό διοργανώθηκε χθες η ενημερωτική ημερίδα για τα αποτελέσματα του έργου. Αυτά αναφέρονται στον τρόπο με τον οποίο θα δημιουργηθεί ταυτότητα για τα κρασιά της Δράμας. «Το Terroir είναι μια ευρέως διαδεδομένη έννοια σε όλη την Ευρώπη, η οποία αναφέρεται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μιας περιοχής, όπως το έδαφος, το κλίμα, το μικροβίωμα και οι ποικιλίες.

Αναλυτικά στη έντυπη έκδοση των «Χ» που κυκλοφορεί

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!