Η Υφυπουργός Παιδείας βράβευσε τους μαθητές 1ου και 2ου Δημοτικού

0
3675

Με την παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας κας Σοφίας Ζαχαράκη πραγματοποιήθηκε η απονομή βραβείου στους μαθητές του 1ου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας για την κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ Guinness στον Γκρινιάρη. Η βράβευση των μαθητών έγινε την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου στο γήπεδο Κραχτίδη και όχι στον προαύλιο χώρο των δυο σχολείων όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί εξαιτίας των καιρικών συνθηκών.

Στιγμιότυπα από τη βράβευση των μαθητών 1ου και 2ου Δημοτικού για την κατάκτηση του ρεκόρ Γκίνες

Σε ένα ενθουσιώδες κλίμα οι μικροί μαθητές των δυο σχολείων αλλά και οι εκπαιδευτικοί τους θυμήθηκαν την επιτυχημένη προσπάθεια κατάρριψης του παγκόσμιου ρεκόρ ομαδικής συμμετοχής στο επιτραπέζιο παιχνίδι Γκρινιάρης. Η επίτευξη του παγκόσμιου ρεκόρ έγινε στις 16 Απριλίου του 2019 από 418 μαθητές των δυο Δημοτικών Σχολείων της Δράμας με την βοήθεια και συμπαράσταση των εκπαιδευτικών τους.
Στην διάρκεια της εκδήλωσης οι μικροί μαθητές των δύο σχολείων και αντιπροσωπεία μαθητών από το 3ο και το 7ο Δημοτικό Σχολείο της Δράμας (περίπου συνολικά 450 μαθητές) όπως και 80 εκπαιδευτικοί που τους συνόδευαν, απέδειξαν ότι ο θαυμασμός, τους αξίζει για κάτι περισσότερο από την επίτευξη του παγκόσμιου ρεκόρ. Τα παιδιά με πανό και μικρά πλακάτ, με την βοήθεια των δασκάλων τους, πέρασαν μηνύματα συναδέλφωσης, φιλίας, ομαδικότητας και αγάπης. Επίσης μηνύματα ενάντια στην βία, θυμίζοντας σε μεγαλύτερους αλλά και μικρότερους, αξίες που πολλές φορές ξεχνούν στην διάρκεια της καθημερινότητας.
“Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι γιατί τα παιδιά έχουν να δείξουν κάτι πολύ όμορφο στην Υφυπουργό Παιδείας. Τα παιδιά δημιούργησαν ένα στεφάνι από χάρτινα λουλούδια το οποίο επέδωσαν στην Υφυπουργό ως δείγμα αγάπης αλλά και για να μεταφέρει αυτό το μήνυμα και στα υπόλοιπα σχολεία της επικράτειας. Η εκδήλωση περιελάμβανε τραγούδια από μαθητική μπάντα ιδιωτικής σχολής και από τα παιδιά που είχαν την ευκαιρία να τραγουδήσουν ομαδικά και να χορέψουν από τις θέσεις όπου είχαν τοποθετηθεί” είπε μεταξύ άλλων ο υποδιευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου κ. Γιάννης Χατζηκυριάκου.
Tην εκδήλωση παρουσίασαν ο διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας κ. Αλκιβιάδης Σαλπιγκτής και ο διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας κ. κος Αθανάσιος Λιάνος. Παρόντες ήταν οι Βουλευτές Δράμας Κώστας Μπλούχος και Χαρά Κεφαλίδου, οι κύριοι Χρήστος Παπαθεοδώρου και Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ ως εκπρόσωποι της Περιφέρειας ΑΜΘ, ο αναπληρωτής Δημάρχου κ. Μιχάλης Τάσσου και αρκετοί επίσης δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων του Δήμου Δράμας, ο περιφερειακός διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και οι προϊστάμενοι των διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και πολλοί ακόμη εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.
Σε δηλώσεις της η Υφυπουργός έκανε λόγο για μια καινοτόμα δραστηριότητα που έβγαλε τα παιδιά από τις σχολικές τάξεις. Είπε ότι τα παιδιά άφησαν για λίγο τις οθόνες των κινητών και των τάμπλετ και να δουλέψουν συνεργατικά, περνώντας ένα μήνυμα πολύ πιο ουσιαστικό από την επίτευξη του πολύ σημαντικού ρεκόρ Guinness. “Δούλεψαν όλα μαζί. Πέρασαν ένα μήνυμα ότι συνεργαζόμενοι, πέρα από κάθε διαφορά που μπορεί να έχουμε, ενωμένοι μπορούμε. Αυτό ήταν και το βασικό μήνυμα που ήθελα να περάσω στα παιδιά σήμερα. Δουλέψτε μαζί και οποιαδήποτε διαφορά μπορεί να υπερκεραστεί” δήλωσε αργότερα η Υφυπουργός Παιδείας κα Ζαχαράκη, φανερά εντυπωσιασμένη από την αγάπη που της εξέφρασαν οι μαθητές αλλά και από το ομαδικό πνεύμα που τους έχει καλλιεργηθεί στο σχολείο.
Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Σοφία Ζαχαράκη μετά την εκδήλωση πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γιώργο Παπαδόπουλο στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας παρουσία και εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας και είχε χρήσιμη συζήτηση για θέματα που απασχολούν την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στον Νομό Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!