Ημερίδα για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου στη Δράμα την Πέμπτη 19.12 στις 6μ.μ.

0
2264

Ημερίδα για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου στη Δράμα

Με βασικό εισηγητή τον Μανώλη Σφακιανάκη, Αντιστράτηγο εα ΕΛΑΣ και Πρόεδρο του CSI Institute. Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00, στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Δήμου Δράμας. Διοργανωτής της ημερίδας είναι το CSIi.

Στις 19 Δεκεμβρίου, βάζουμε έναν στόχο: να ενημερωθούν γονείς και παιδιά για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο Πώς;

Η απάντηση βρίσκεται στην ημερίδα από το Cyber Security International Institute (CSIi), που θα γίνει στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Δήμου Δράμας (Βερμίου 2 και 1ης Ιουλίου), την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00.  Το κοινό θα ενημερωθεί για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο. Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν χρήσιμες συμβουλές για το πώς μπορούν να βοηθήσουν  ουσιαστικά τα παιδιά τους, ώστε να υιοθετήσουν μία υγιή διαδικτυακή συμπεριφορά, χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογίες με μέτρο.

Βασικός εισηγητής της δράσης είναι ο Αντιστράτηγος εα ΕΛΑΣ και Πρόεδρος του CSI Institute Μανώλης Σφακιανάκης, ο οποίος θα ενημερώσει γονείς και παιδιά, για την ορθή χρήση της τεχνολογίας, την ασφαλή πλοήγηση στο Internet, καθώς και για τη διαχείριση πιθανών διαδικτυακών απειλών. Επιπλέον, θέματα όπως είναι το cyber bullying και ο διαδικτυακός εθισμός, που το τελευταίο διάστημα απασχολούν κατά κύριο λόγο τους γονείς, θα συζητηθούν από την Κλινική Εγκληματολόγο και Διευθύντρια του CSI Institute, Kαλλιόπη Ιωάννου και τον Μάριο Γιαννάκου, διακεκριμένο αθλητή υπεραποστάσεων και εξερευνητή.

Το CSI Institute έχει ξεκινήσει έναν κύκλο συναντήσεων για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο σε όλη την Ελλάδα. Στις ημερίδες, που πραγματοποιήθηκαν σε Αίγιο, Αθήνα, Πύργο, Χανιά και Ξάνθη ο κ. Σφακιανάκης εξήγησε φαινόμενα όπως είναι το cyber bullying και ο εθισμός, ενώ έδωσε και πρακτικές συμβουλές για την ορθή χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και την προστασία κωδικών. Το 2020 θα διεξαχθούν ενημερωτικές ημερίδες και σε άλλες ακόμα πόλεις της Ελλάδας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν περισσότερα για τις δράσεις του CSI Institute εδώ.

Η COSMOTE στηρίζει τις ημερίδες του CSI Institute στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, ώστε γονείς και παιδιά να απολαμβάνουν τα οφέλη της ψηφιακής τεχνολογίας με ασφάλεια.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!