Ιστορική νίκη της Νέας Δημοκρατίας

Βουλευτές στη Δράμα εξελέγησαν ο Αναστάσιος Νικολαΐδης, ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος. Θρίλερ με την έδρα της ΝΔ μέχρι τα ξημερώματα

0
722

Κ. Μητσοτάκης: «Οι πολίτες θέλουν μια ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας»


 

Με μεγάλη διαφορά από τα υπόλοιπα κόμματα προηγήθηκε η Νέα Δημοκρατία τόσο σε επίπεδο επικράτειας με ποσοστό 40,79% στο 97,66% των τμημάτων όσο και σε επίπεδο Νομού Δράμας με ποσοστό 39,44%, στο 99,18% των τμημάτων της Δράμας, στον πρώτο γύρο των εθνικών εκλογών που έγιναν χθες Κυριακή.
Το ΠΑΣΟΚ στη Δράμα αλλά και γενικότερα στην επικράτεια, ανέκτησε δυνάμεις, κατακτώντας ποσοστό 11,50% στην επικράτεια, σε ποσοστό ενσωμάτωσης 97,66%. Επίσης κατέκτησε ποσοστό 16,94% στη Δράμα σε ποσοστό ενσωμάτωσης 97,66% των τμημάτων. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε δεύτερος σε επίπεδο επικράτειας με ποσοστό 20,06% στο 97,66% των τμημάτων και στη Δράμα βρέθηκε τρίτος με ποσοστό 13,89% στο 99,18% των τμημάτων, παρουσιάζοντας σημαντικές απώλειες σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, κάτι που δικαιολογημένα προβλημάτισε αρκετά τα στελέχη του το βράδυ της Κυριακής.
Τα τρία μεγάλα κόμματα πάντως μοιράζονται έτσι κι αλλιώς από μια έδρα στην τριεδρική περιφέρεια της Δράμας. Τώρα σε σχέση με τους σταυρούς των υποψηφίων, τα δεδομένα στο ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισαν από την αρχή σχεδόν της καταμέτρησης των ψήφων, με τον κ. Θεόφιλο Ξανθόπουλο να επανεκλέγεται συγκεντρώνοντας 3.465 ψήφους στο 93,44% των τμημάτων. Την έδρα του ΠΑΣΟΚ κατέλαβε τελικώς ο κ. Αναστάσιος Νικολαΐδης με 3.060 ψήφους στο 93,44% των τμημάτων ενώ για την έδρα της ΝΔ η κατάσταση δεν είχε ξεκαθαρίσει μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες που γραφόταν αυτό το ρεπορτάζ. Ο λόγος ήταν ότι υπήρχε πολύ μικρή διαφορά ψήφων μεταξύ του κ. Δ. Κυριαζίδη και Κ. Μπλούχου χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει το αποτέλεσμα σε ένα τελευταίο εκλογικό τμήμα ετεροδημοτών.

 

Τι δήλωσε ο κ. Αναστάσιος Νικολαΐδης:
Μετά την εκλογή του ο κ. Αναστάσιος Νικολαΐδης δήλωσε: «Οι εκλογές ολοκληρώθηκαν και οι πολίτες με τη ψήφο τους αποφάσισαν. Το αποτέλεσμα είναι ξεκάθαρο σε όλα τα επίπεδα. Ο ελληνικός λαός έστειλε ένα μήνυμα, όπως και ο Δραμινός λαός έστειλε το δικό του μήνυμα. Αυτά τα μηνύματα πρέπει να γίνουν σεβαστά από όλους. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής κατέγραψε μεγάλη αύξηση σε πανελλαδικό επίπεδο, επιτυγχάνοντας ένα σημαντικό διψήφιο ποσοστό. Σε τοπικό επίπεδο, το ισχυρό ψηφοδέλτιο της δημοκρατικής παράταξης κατάφερε να αναδειχτεί σε δεύτερη δύναμη, δικαιώνοντας τις προσδοκίες πολλών συμπολιτών μας.
Ευχαριστώ όλους τους πολίτες της Δράμας που προσήλθαν στην κάλπη και συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία. Είναι σημαντικό να λαμβάνουμε με ενεργό τρόπο αποφάσεις για το μέλλον της χώρας και κυρίως του τόπου μας.
Ευχαριστώ όλους τους συμπολίτες μου που επέλεξαν στις εκλογές το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, τη φωνή της λογικής στο πολιτικό σύστημα της χώρας. Ο αγώνας ισχυροποίησης της δημοκρατικής παράταξης στον τόπο μας δόθηκε από κοινού με τους συνυποψήφιους μου, τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους του κόμματος. Σε αυτή την επιτυχία συμβάλλαμε όλοι μαζί και το αποτέλεσμα δικαίωσε τις προσπάθειές μας.
Από τα βάθη της καρδιάς μου ευχαριστώ όλες τις Δραμινές και όλους τους Δραμινούς που με τίμησαν με τη ψήφο τους. Νιώθω ευγνωμοσύνη για την επιλογή τους. Η ψήφος στο πρόσωπό μου αποτελεί υποχρέωση και δέσμευση ότι θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για τη Δράμα.
Ακόμη, ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου οι οποίοι συνέδραμαν εθελοντικά στην προσπάθειά μου με τη συγκλονιστική τους βοήθεια, την υπομονή και τη θέληση να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία. Ξεπέρασαν τα όρια του χρόνου και της σωματικής κόπωσης, έκαναν πέρα τις επαγγελματικές και οικογενειακές τους υποχρεώσεις και αποτελέσαν ουσιαστικό στήριγμα στον αγώνα μου.
Ολοκληρώνοντας τις ευχαριστίες, ας μου επιτραπεί η ιδιαίτερη αναφορά στην οικογένειά μου, η οποία και πίστεψε σε εμένα και κυρίως με στήριξε ψυχικά και ηθικά. Δεν έχω λόγια για να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στους δικούς μου ανθρώπους, στους γονείς μου, στα αδέρφια μου και κυρίως στη σύζυγό μου Χριστίνα, η οποία αποτελεί για μένα διαρκώς πηγή έμπνευσης και δημιουργικότητας.
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συνυποψήφιους μου στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής για τον όμορφο και ευγενή αγώνα μας. Στη Μαίρη Βαμβακίδου και τον Ανέστη Τερζή για την ουσιαστική τους βοήθεια στον αγώνα της παράταξης. Στον Δαμιανό Καγγελίδη, ο οποίος με την παρουσία του στο ψηφοδέλτιο και τον ποιοτικό και δυναμικό αγώνα του, συνέβαλε σημαντικά όχι μόνο στη διατήρηση της έδρας, αλλά και στην κατάληψη της δεύτερης θέσης του κόμματός μας στον Νομό. Οφείλω βέβαια ιδιαίτερη μνεία στην κ. Χαρά Κεφαλίδου. Παρούσα πάντα στις μεγάλες μάχες των τελευταίων χρόνων με υψηλό αίσθημα ευθύνης, συμβάλλοντας στο να κρατηθεί όρθια η παράταξη σε δύσκολες εποχές για τον χώρο μας.
Ολόψυχες ευχές και πολλά συγχαρητήρια στους εκλεγέντες Βουλευτές των άλλων κομμάτων στον Νομό. Μας περιμένει σκληρή δουλειά για να υπηρετήσουμε τις ανάγκες της Δράμας και να σταθούμε στο ύψος των προσδοκιών όλων των Δραμινών. Προσωπικά είμαι ανοιχτός σε κάθε κοινή προσπάθεια και είμαι έτοιμος να αναλάβω και τις σχετικές πρωτοβουλίες για συνεργασία. Στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αλλά και σε όλο το χρονικό διάστημα που προηγήθηκε, προέταξα την ανάγκη να έρθει η Δράμα στο προσκήνιο. Στο πλαίσιο αυτό δεν χωρούν διαχωριστικές γραμμές που κυριάρχησαν κατά το παρελθόν. Τα πρόσωπα εκλέγονται μέσα από ψηφοδέλτια κομμάτων, αλλά πρώτιστα οφείλουν να υπηρετούν τον τόπο τους. Γνωρίζοντας ότι οι υποστηρικτές μου προέρχονται από διάφορους πολιτικούς χώρους, δεσμεύομαι ότι θα είμαι πάντα δίπλα τους χωρίς καμία διάκριση, υπηρετώντας τη Δράμα που όλοι αγαπάμε».

 

Οι πρώτες δηλώσεις του Θεόφιλου Ξανθόπουλου μετά την επανεκλογή του:
Ο κ. Ξανθόπουλος από την πλευρά του σχετικά με την επανεκλογή του δήλωσε: “Βιώνω εξαιρετικά αμφίθυμα συναισθήματα. Από τη μια μεριά επανεκλέγομαι βουλευτής. Με τίμησε ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από την άλλη μεριά ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστη μια πρωτοφανή ήττα. Ενόψει του ότι σε πολύ λίγο διάστημα θα έχουμε εκλογές με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, θεωρώ ότι άμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να συζητήσουμε πολύ ουσιαστικά για το τι φταίει για αυτή την πρωτοφανή μείωση των ποσοστών μας και να πάρουμε όλα τα απαραίτητα πολιτικά μέτρα, έτσι ώστε να παρουσιάσουμε πολύ σύντομα στους πολίτες, τους λόγους και την επιχειρηματολογία για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να μείνει ισχυρός πόλος του πολιτικού παιχνιδιού. Έχουμε την προηγούμενη εμπειρία, από τις εκλογές του 2019 όπου ανάμεσα στις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε μια δυναμική επαναφορά. Μπορούμε να το ξανακαταφέρουμε. Θέλω να πιστεύω ότι όλοι μας θα συντείνουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Και εγώ ως βουλευτής, αλλά και η οργάνωση της Δράμας, είμαστε έτοιμοι να συνεισφέρουμε στην κατεύθυνση αυτή γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αναγκαιότητα για την ελληνική κοινωνία και γιατί η κοινωνία χωρίς ένα ισχυρό και μαζικό ΣΥΡΙΖΑ θα υποστεί απανωτές ήττες”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ