Και στο Ντουμπάι έφτασε το Δραμινό ρόδι

0
1955

– Τα καταξιωμένα προϊόντα του ΑΣΟΠ Αγίου Αθανασίου αγκαλιάστηκαν και από τον αραβικό κόσμο
– Ενισχύει την παρουσία του ήδη σε 16 χώρες και έπεται συνέχεια

Στην πρώτη μεγάλη παγκόσμιας εμβέλειας έκθεση, που έγινε διά ζώσης στο Ντουμπάι μετά την εμφάνιση της πανδημίας και διεξήχθη με την τήρηση όλων των απαιτούμενων μέτρων προστασίας και ασφάλειας, πρωταγωνίστησε το Δραμινό ρόδι, χάρη στην προσπάθεια του συνεταιρισμού ΑΣΟΠ Αγίου Αθανασίου Δράμας. Δεν θα ήταν υπερβολή εάν έλεγε κανείς ότι επρόκειτο για εισβολή των προϊόντων από ρόδι που παράγει ο ΑΣΟΠ Αγίου Αθανασίου στην περιοχή του Αραβικού Κόλπου. Το ρόδι της Δράμας, όπως και άλλα ελληνικά προϊόντα, έτυχαν εντυπωσιακής αποδοχής από τον αραβικό κόσμο και τους επισκέπτες της έκθεσης, εξήγησε χθες από το Ντουμπάι στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο γενικός διευθυντής του ΑΣΟΠ κ. Παναγιώτης Αθανασιάδης.
Η έκθεση άνοιξε τις πύλες της στις 21 Φεβρουαρίου και ολοκληρώθηκε χθες. Επρόκειτο για την 25η Διεθνή Έκθεση GULFOOD 2021 που διοργανώθηκε στον Εκθεσιακό χώρο World Trade Center στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και είναι η πιο σημαντική εμπορική έκθεση τροφίμων στη Μέση Ανατολή. Το Ντουμπάι, διαθέτοντας στρατηγική θέση στην Εγγύς Ανατολή και την Ευρώπη, συγκαταλέγεται ανάμεσα στα σημαντικότερα εμπορικά κέντρα παγκοσμίως και αποτελεί πύλη σε αγορές μεγαλύτερες του 1 δισ. καταναλωτών, περιλαμβάνοντας αυτές της Μέσης Ανατολής, Ν. Ασίας, Βορείου και Ανατολικής Αφρικής. Στα προϊόντα που προβάλλει η έκθεση περιλαμβάνονται τρόφιμα, χυμοί, αναψυκτικά, γαλακτοκομικά και έλαια. Η έκθεση είναι μόνο τροφίμων και ποτών πλην αλκοολούχων.
Ο ΑΣΟΠ Αγίου Αθανασίου συμμετείχε στη διεθνούς εμβέλειας έκθεση, που είναι μέσα στις 5 μεγαλύτερες παγκοσμίως, στο πλαίσιο ενός ευρωπαϊκού προγράμματος προώθησης αγροτικών προϊόντων στις αραβικές χώρες. Τα προϊόντα του ΑΣΟΠ έχουν τοποθετηθεί ήδη στην αγορά των Αραβικών Εμιράτων και μέσα από την έκθεση ο ΑΣΟΠ προσέγγισε και άλλες χώρες, αφού οι συμμετοχές προέρχονται από όλο τον κόσμο, σημείωσε στα «Χ» ο κ. Παναγιώτης Αθανασιάδης.


Η είσοδος των προϊόντων από ρόδι του ΑΣΟΠ έχει γίνει στον αραβικό κόσμο κατά τον τελευταίο χρόνο, μέσα από ένα πρόγραμμα εξαγωγικού μάρκετινγκ που διαμορφώθηκε από τη Δραμινή εταιρεία. Με τον τρόπο αυτό, έγινε προσέγγιση των νέων αγορών και τελικώς επιτεύχθηκε η διείσδυση του προϊόντος. Πλέον ο ΑΣΟΠ ακολουθεί τα βήματα που επιβάλλει το μάρκετινγκ προκειμένου η τοποθέτηση των προϊόντων του στις νέες αυτές αγορές να είναι επιτυχημένη.
«Τα προϊόντα μας, όπως και κάθε τι ελληνικό, έχει συγκινητική αποδοχή από όλο τον αραβικό κόσμο» αναφέρει ο γενικός διευθυντής του ΑΣΟΠ και προσθέτει: «Το ρόδι είναι στην κουλτούρα αυτών των λαών και υπάρχει τάση προς την υγιεινή διατροφή. Το αλκοόλ δεν χρησιμοποιείται, τουλάχιστον επίσημα, από την πλειονότητα του κόσμου σε αυτή την περιοχή. Το ρόδι, λοιπόν, κατέχει μια περίοπτη θέση στις καταναλωτικές τους συνήθειες».
Η συμμετοχή του ΑΣΟΠ από τη Δράμα, στη διεθνούς εμβέλειας έκθεση ήταν απόλυτα επιτυχημένη. Μέσω της έκθεσης, αλλά και πιο πριν, έγιναν χρήσιμες επαφές και κλείστηκαν επαγγελματικά ραντεβού για την περαιτέρω προώθηση του προϊόντος, σε μία διαδικασία η οποία εξελίσσεται συνεχώς από τους ανθρώπους του ΑΣΟΠ.


Σύμφωνα με τη στρατηγική του ΑΣΟΠ, στόχος είναι οι εξαγωγές του να φθάσουν πάνω από το 50% του τζίρου. Τα βήματα στην προώθηση των πιστοποιημένων προϊόντων του, για τα οποία έχει κάνει σημαντικές επενδύσεις, είναι προσεκτικά, με αποτέλεσμα να έχει καταφέρει να τοποθετήσει με επιτυχημένο τρόπο τα προϊόντα του ήδη σε 16 χώρες.
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ιδρύθηκε το 2005 και είναι αναγνωρισμένος ως Οργάνωση (Ομάδα) Παραγωγών (Ο.Π.). Έχει έδρα τον Άγιο Αθανάσιο του Δήμου Δοξάτου του Νομού Δράμας και η πλήρης ονομασία του είναι «Αγροτικός Συνεταιρισμός Παραγωγών Οπωροκηπευτικών Αγίου Αθανασίου Δράμας», εν συντομία ΑΣΟΠ Αγίου Αθανασίου.
Σε όλη την Ελλάδα, περισσότεροι από 1.000 παραγωγοί της ομάδας του ΑΣΟΠ καλλιεργούν τα 10.000 από τα 20.000 στρέμματα ροδιάς που καλλιεργούνται συνολικά στην χώρα μας με το μοντέλο της συμβολαιακής γεωργίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ