Και στο συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών τέθηκε η υποστελέχωση των υπηρεσιών

0
1333

Στην Π.Ε. Δράμας, αποχωρούν 6 μηχανικοί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες και αυτοί δεν αναπληρώνονται


Ενημέρωση για τη συμμετοχή του στο διήμερο τακτικό συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.) που πραγματοποιήθηκε Πέμπτη 24 και Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στη Ρόδο με διοργανώτρια την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έκανε χθες μιλώντας σε συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ. Ο ίδιος τόνισε ότι ο Περιφερειάρχης Νότιου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκου διοργάνωσε ένα άριστο συνέδριο από το οποίο όλοι έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.
Στο συνέδριο όπως είπε ο κ. Παπαεμμανουήλ υπήρχαν τρεις θεματικές ενότητες και πιο συγκεκριμένα ήταν οι εξής: Η μετάβαση των Περιφερειών στην Ψηφιακή Διακυβέρνηση, Οι Περιφέρειες δίπλα στους Πολίτες – Κοινωνική Συνοχή και Αλληλεγγύη και η Περιφερειακή Ανάπτυξη και Χρηματοδοτικά Εργαλεία.
«Παρόντες στο συνέδριο ήταν ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Βορίδης, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Πέτσας, αλλά και εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων που χαιρέτησαν το συνέδριο. Όπως και άνθρωποι του πρώτου βαθμού της αυτοδιοίκησης. Αυτό που τονίσαμε ήταν ότι οι πολίτες, πρέπει να βλέπουν τις παρεμβάσεις της Περιφέρειας, στην καθημερινότητά τους, διότι γίνονται έργα μεγαλύτερα αλλά και μικρότερα που έχουν άμεσο αντίκτυπο. Είπαμε επίσης ότι χρειάζεται να γίνουν περισσότερες θεσμικές παρεμβάσεις, ειδικά στο μεγάλο πρόβλημα της υποστελέχωσης, που δημιουργείται μέσα από τις συνταξιοδοτήσεις και αποχωρήσεις. Για παράδειγμα στην ΠΕ Δράμας, αποχωρούν 6 μηχανικοί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες και αυτοί δεν αναπληρώνονται ενώ δημιουργείται τεράστιο κενό. Είναι λοιπόν θέμα της κεντρικής διοίκησης και των συναρμόδιων υπουργείων να προκηρύξουν θέσεις ώστε και η ανεργία να μειωθεί σε αυτούς τους κλάδους, αλλά και να δοθεί ανάσα και στις υπηρεσίες των περιφερειών που πραγματικά πάσχουν» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας.
Ο ίδιος σημείωσε ότι στο συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας τονίστηκε η μεγάλη σημασία που έπαιξε ο ρόλος της τεχνολογίας μέσα από την ψηφιακή διακυβέρνηση, ειδικά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης, κάτι που όπως είπε ο κ. Παπαεμμανουήλ θα θέλαμε να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο. Συμπλήρωσε ότι: “Αυτό νομίζω ότι γίνεται πράξη στις περισσότερες περιφέρειες, αλλά θα πρέπει να το ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο. Για παράδειγμα εμείς εδώ στην ΠΕ Δράμας έχουμε το τμήμα Πληροφορικής που υποστηρίζει τις εργασίες που γίνονται μέσα από την ψηφιακή διακυβέρνηση και βέβαια αυτό το τμήμα έχει μόνο τρία άτομα προσωπικό. Θα θέλαμε μέσα και από το συγκεκριμένο τμήμα να υπάρξει ενδυνάμωση μέσα από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».
Αναφερόμενος και στο θέμα της κοινωνικής συνοχής που συζητήθηκε στο συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, ο κ. Παπαεμμανουήλ είπε ότι αυτό που τονίστηκε ως επί το πλείστον και σε αυτό έπαιξε ρόλο και η παρέμβαση του Υπουργού Εργασίας κ. Κ. Χατζιδάκη, ήταν ότι θα πρέπει οι αυτοδιοικητικοί να προσέξουν και να φροντίσουν για την κοινωνική συνοχή. Διότι καλά μεν είναι τα έργα που γίνονται αλλά αυτό που προέχει σε αυτή την φάση είναι η κοινωνική συνοχή».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ