«Καμπανάκι» η άνοδος των κρουσμάτων

0
4205

– Διψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων σε Σιταγρούς και Αργυρούπολη. 12 Δραμινοί νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Καβάλας
– Μιλούν στα «Χ» ο Δήμαρχος Προσοτσάνης και ο διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας

To αποτύπωμά της αφήνει η αύξηση των ημερησίων κρουσμάτων που ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ για τη Δράμα τις τελευταίες ημέρες. Στις περιοχές που παρουσιάζεται πρόβλημα εντάσσονται οι κοινότητες Σιταγρών και Αργυρούπολης του Δήμου Προσοτσάνης, όπου τα κρούσματα με covid-19 κινούνται σε διψήφιους αριθμούς ενώ ορισμένα από αυτά βρίσκονται και σε νοσηλεία.
Κάποια εξ αυτών μάλιστα είναι άτομα νεαρής ηλικίας, εξήγησε μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Θεόδωρος Αθανασιάδης. Πρόσθεσε ότι αυτό προκύπτει από τα αποτελέσματα των rapid test αλλά και από τις ιχνηλατήσεις που έγιναν στην περιοχή. Στην κοινότητα Σιταγρών, όπως είπε, υπήρξαν και νέοι άνθρωποι θύματα της πανδημίας. Παρότι όμως άνθρωποι, ακόμη και μικρής ηλικίας, από την περιοχή νοσηλεύονται αυτή την στιγμή στα νοσοκομεία δυστυχώς παρατηρείται χαλαρότητα κυρίως από πολίτες δεν λαμβάνουν πολύ σοβαρά τα μέτρα προστασίας. Για τον λόγο αυτό, προσέθεσε ο κ. Αθανασιάδης, ο Δήμος Προσοτσάνης έκρουσε με προχθεσινή ανακοίνωσή του τον κώδωνα του κινδύνου, επιχειρώντας να προλάβει την εξάπλωση της νόσου.

Η προειδοποίηση του Δήμου Προσοτσάνης
Στην ανακοίνωσή του ο δήμος, επισημαίνει ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα στις κοινότητες Σιταγρών και Αργυρούπολης έχει καταγραφεί ιδιαίτερα αυξημένο ιικό φορτίο και μεγάλη διασπορά των κρουσμάτων covid-19 στον τοπικό πληθυσμό, με αποτέλεσμα να υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να χαρακτηριστεί η περιοχή ως πλέον επιβαρυμένη. Επίσης αναφέρει ότι λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί και προκειμένου να προστατευτεί ο δήμος από την επιβολή αυστηρών μέτρων με καθολικό lockdown, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για την οικονομία παρακαλούνται οι πολίτες να τηρούν τα μέτρα υγιεινής αλλά και να περιορίσουν τις μετακινήσεις και τις επαφές σε δημόσιους χώρους αυστηρά και μόνο για έκτακτη ανάγκη. Πρέπει, όπως αναφέρει ο δήμος, να προστατευτούν οι οικογένειες, οι κοινότητες και η οικονομία της περιοχής.

Η διασπορά στην περιοχή φαίνεται να είναι μεγάλη
Η διασπορά της πανδημίας στην περιοχή της κοινότητας Σιταγρών φαίνεται ότι είναι μεγάλη, σύμφωνα με όσα είπε ο Δήμαρχος Προσοτσάνης στα «Χ» και αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι καταγράφονται κρούσματα σε όλες τις περιοχές της και όχι μόνο σε κάποια σημεία της κοινότητας. Εξηγεί δε, ότι η έξαρση αυτή καταγράφηκε στο διάστημα των τελευταίων 15 ημερών αλλά σπεύδει να προσθέσει ότι η κατάσταση στις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου Προσοτσάνης δεν είναι ανησυχητική παρά τα πρόσφατα γεγονότα και τον συνωστισμό που καταγράφηκε στην περιοχή της Μικρόπολης.

12 Δραμινοί νοσηλευόταν μέχρι χθες στις κλινικές covid του Νοσοκομείου της Καβάλας
Μιλώντας στα «Χ» ο διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας κ. Ν. Κλειτσιώτης, επεσήμανε ότι στο νοσοκομείο του γειτονικού νομού νοσηλευόταν χθες Τρίτη, 12 άτομα από τη Δράμα στις κλινικές covid και ένας εξ αυτών νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Πρόσθεσε επίσης, ότι από το διάστημα που το Νοσοκομείο της Καβάλας δέχεται τους ασθενείς με covid από τη Δράμα, η ροή είναι αυξανόμενη και κυρίως κατά τη διάρκεια των τελευταίων 3-4 ημερών. Μόνο τη Δευτέρα έγιναν στο Νοσοκομείο της Καβάλας 4 εισαγωγές ασθενών με covid από τον Νομό Δράμας.
«Το Νοσοκομείο της Καβάλας έχει στη διάθεσή του 160 κλίνες για ασθενείς με covid αλλά η ελπίδα και η ευχή όλων μας είναι να μην φθάσουμε στα νούμερα που είχαμε τον Νοέμβριο. Η άποψή των γιατρών μας είναι ότι δεν θα φθάσουμε σε τέτοια επίπεδα παρότι εξυπηρετούμε ταυτόχρονα και τον Νομό Δράμας» δήλωσε ο κ. Κλειτσιώτης.

35 ασθενείς με covid από τη Δράμα και την Καβάλα νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Καβάλας
Σημειώνεται ότι μέχρι χθες, Τρίτη, στο Νοσοκομείο Καβάλας νοσηλευόταν τριάντα πέντε ασθενείς με covid, οι δώδεκα εκ των οποίων προέρχονται από τη Δράμα και οι υπόλοιποι από τον Νομό Καβάλας. Στη ΜΕΘ νοσηλευόταν συνολικά τρεις ασθενείς, ένας εκ των οποίων από τη Δράμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ