Κανονικά θα λειτουργήσει η λαϊκή αγορά την Πέμπτη

0
2231

 

Ο Δήμαρχος Δράμας με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Ευφραιμίδη σε συνεργασία με τους παραγωγούς και τους επαγγελματίες της λαϊκής αγοράς της Δράμας συναισθανόμενοι την ανάγκη των δημοτών για την τροφοδοσία και ενόψει των υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ20006/2020 και Δ1α/ΓΠ. Οικ 20040/2020 ΚΥΑ αποφάσισαν την λειτουργία της Λαϊκής αγοράς της Πέμπτης υπό την προϋπόθεση της τήρησης των αυστηρών όρων που θέτει ο Νόμος και προκαθορίζοντας τους συμμετέχοντες σε αυτήν.

Έτσι αρμόδιο κλιμάκιο του Δήμου Δράμας θα προχωρήσει σε έκτακτη διαγράμμιση όπου θα καθορίσει τις θέσεις του κάθε παραγωγού – πωλητή ώστε να υπάρχει ελάχιστη απόσταση 5 μέτρων ανάμεσα στους πάγκους , ενώ θα χρησιμοποιηθεί και μεγαλύτερη έκταση από τις συνηθισμένες θέσεις των παραγωγών.

Ζητήθηκε από τους παραγωγούς να επιδείξουν υψηλό αίσθημα ευθύνης και να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας. Συγκεκριμένα ζητήθηκε :

–      Να μεριμνήσουν ώστε στις εισόδους της λαϊκής αγορά να υπάρχουν αντισηπτικά υγρά και γάντια για τους επισκέπτες της λαϊκής ,

–      οι εργαζόμενοι στους πάγκους να φορούν μάσκες και γάντια τα οποία θα αλλάζουν τακτικά, – Τα κέρματα να διατηρούνται σε δοχεία με οινόπνευμα ,

–      Να αποτρέπονται οι πελάτες των πάγκων να αγγίζουν τα τρόφιμα

–      Να αποτρέπεται η συγκέντρωση κόσμου μπροστά από του πάγκους .

Από τους πολίτες της Δράμας ζητήθηκε να συνεχίσουν να επιδεικνύουν το αίσθημα ευθύνης που έχουν δείξει μέχρι σήμερα και κατά την προσέλευσή τους στην λαϊκή αγορά :

–      Να προσέχουν τον συνωστισμό στους πάγκους

–      Να προσέλθουν απαραίτητα με μάσκα και γάντια

– Να προστατεύουν τους παραγωγούς και τους εργαζομένους στην λαϊκή αγορά με την λιγότερη δυνατή παραμονή στους πάγκους

–      Να μην αγγίζουν τα προϊόντα των πάγκων. Οι έλεγχοι στην τήρηση των κανόνων θα είναι συνεχείς και η λειτουργία της λαϊκής αγοράς θα εξαρτάται από την αυστηρή τήρηση τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!