Κατεδαφίστηκε παλιό ακίνητο απέναντι από την Βιβλιοθήκη

Το πρωί της Τετάρτης στην διασταύρωση των οδών Σολωμού και Αγίας Βαρβάρας

0
2784

Κατεδαφίστηκε το πρωί της Τετάρτης 27 Φεβρουαρίου η εγκαταλειμμένη και παλιά μονοκατοικία που βρίσκεται απέναντι από την είσοδο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης στην Δράμα στην διασταύρωση των οδών Σολωμού και Αγίας Βαρβάρας.
Για την κατεδάφιση απαιτήθηκε άδεια από την υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων ενώ στην εξέλιξη των εργασιών κατεδάφισης που πραγματοποίησαν οι ιδιοκτήτες του ακινήτου, συνέδραμε και ο Δήμος της Δράμας. Για την ασφάλεια των οδηγών που διέρχονταν από το συγκεκριμένο σημείο η Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία έκανε γνωστή την απαγόρευση της κυκλοφορίας από το εν λόγω σημείο από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.
Η συγκεκριμένη πάντως δεν ήταν η πρώτη κατεδάφιση που έγινε εντός του 2019, αφού την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου έγινε η κατεδάφιση ενός ετοιμόρροπου διώροφου κτιρίου ιδιωτικής ιδιοκτησίας στην οδό Βενιζέλου στη Δράμα λόγω επικινδυνότητας και αφού από το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας υπήρξε πτώση του πίσω μέρους του κτιρίου. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Δράμας, κατόπιν συνεννόησης με την Εισαγγελία Δράμας και σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας επενέβησαν προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής διέλευση των πεζών και των οχημάτων.
Ανεξάρτητα από τον βαθμό επικινδυνότητας πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι εντός της πόλης και όχι μόνο, υπάρχουν πολλές προφανώς εγκαταλειμμένες μονοκατοικίες ή και διώροφα κτίσματα με χρονολογία κατασκευής μεγαλύτερη των 100 χρόνων. Τα περισσότερα από αυτά είναι ακατοίκητα για δεκαετίες και πολλά άλλα είναι ιδιοκτητών αγνώστου διαμονής.
Πολλά από αυτά τα ακίνητα εγκυμονούν κινδύνους που δεν σχετίζονται μόνο με την στατικότητα τους αλλά και με το γεγονός ότι, άλλα έχουν γίνει “καταφύγιο” τοξικοεξαρτημένων ανθρώπων και άλλα χώρος μικρών ανεξέλεγκτων χωματερών…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!