Κεφαλίδου Χαρά: Επιστολή Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας – Δυσμενής μεταχείριση και έλλειψη οικονομικής στήριξης των Δικηγόρων λόγω πανδημίας από την Κυβέρνηση

0
1278

Για δυσμενή μεταχείριση των Δικηγόρων και έλλειψη ουσιαστικής οικονομικής στήριξης από την κυβέρνηση κάνει λόγο σε Επιστολή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Δράμας. Σχετική Αναφορά κατάθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας του Κινήματος Αλλαγής προς τους αρμόδιους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομικών με την οποία ζητά να ενημερωθεί για τις ενέργειές τους ως προς την αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, ύψους 800 ευρώ, που εξήγγειλε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ως μέτρο άμεσης οικονομικής στήριξης για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες που δεν τους καταβλήθηκε ποτέ, ενώ ούτε και η αποζημίωση για τους επιστημονικούς κλάδους, ύψους 800 Ευρώ, για τον μήνα Μάιο έχει μέχρι σήμερα υλοποιηθεί.
Αναλυτικά η αναφορά:

Θέμα: «Επιστολή Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας – Δυσμενής μεταχείριση και έλλειψη οικονομικής στήριξης των Δικηγόρων λόγω πανδημίας από την Κυβέρνηση»
Με επιστολή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Δράμας διαμαρτύρεται έντονα διότι ενώ έχει πάνω από δύο μήνες που έκλεισαν τα δικαστήρια και δεν πρόκειται να επανέλθουν σε πλήρη λειτουργία πριν τα μέσα Ιουνίου, οι Δικηγόροι αποτελούν τον μοναδικό κλάδο στην Ελλάδα της πανδημίας που δεν έχουν στηριχθεί οικονομικά από την Πολιτεία, παρά το γεγονός ότι έπαυσε κάθε επαγγελματική τους δραστηριότητα, στερήθηκαν κάθε εισοδήματος από την άσκηση του επαγγέλματός τους και πολλοί από αυτούς δεν μπορούν πλέον να καλύψουν βασικές βιοτικές τους ανάγκες.
Η αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, ύψους 800 ευρώ, που εξήγγειλε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ως μέτρο άμεσης οικονομικής στήριξης για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες δεν τους καταβλήθηκε ποτέ, ενώ ούτε και η αποζημίωση για τους επιστημονικούς κλάδους, ύψους 800 Ευρώ,για το μήνα Μάϊο έχει μέχρι σήμερα υλοποιηθεί.
Οι δικηγόροι είναι από τους κλάδους εκείνους, που διαχρονικά έχουν στηρίξει την Πολιτεία και την κοινωνία, προασπίζοντας τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα. Η ανεξαρτησία και η αξιοπρέπεια των δικηγόρων, όπως και των δικαστών, αποτελούν εγγύηση μιας ορθής και αμερόληπτης Δικαιοσύνης, αναγκαίας προϋπόθεσης ενός Κράτους Δικαίου.
Κατόπιν τούτου ζητούν:
1. Να τους καταβληθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού για το μήνα Μάϊο, ύψους 800 ευρώ
2. Την απαλλαγή ή την μείωση στο χαμηλότερο συντελεστή του ΦΠΑ στις δικαστηριακές υπηρεσίες
3. Να ενταχθούν όλοι οι δικηγόροι στο καθεστώς της επιστρεπτέας προκαταβολής φόρου και όχι μόνο αυτών που απασχολούν τουλάχιστον ένα άτομο ως προσωπικό
4. Την μη καταβολή ή την αναλογική μείωση του τέλους επιτηδεύματος για το έτος 2020.
Σας επισυνάπτω την επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας και ζητώ να ικανοποιήσετε τα δίκαια αιτήματά τους και να με ενημερώσετε για τις ενέργειες σας σχετικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here