Κινητή μονάδα εμβολιασμού στη Δράμα την Τετάρτη

0
3022

– Η υποδιοικήτρια στην 4η ΥΠΕ κ. Ειρήνη Χατζοπούλου μιλάει στα «Χ» για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία
– «Η επιλογή της περιοχής δεν είναι τυχαία»

Κινητή μονάδα εμβολιασμού θα βρίσκεται στον Νομό Δράμας την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου προκειμένου να διευκολύνει του πολίτες που θέλουν να εμβολιαστούν χωρίς να υποβάλλονται στην διαδικασία τής απαιτούμενη μετακίνησης.
Η κινητή μονάδα εμβολιασμού της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας θα μεταβεί την ίδια ημέρα στην Πετρούσα (από 8.45 έως 9.15), στο Φωτολίβος (9.30 έως 10.15), στη Χωριστή (από 10.40 έως 11.15), στο Δοξάτο (από 11.30 έως 12.30), στο Καλαμπάκι (από 12.45 έως 13.30), στον Άγιο Αθανάσιο (από 14.00 έως 14.30), στα Κύργια (από 14.40 έως 15.10) και στον Ξηροπόταμο (από 15.30 έως 16.00).
Ειδικότερα, οι επισκέψεις κινητών μονάδων εμβολιασμού της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας θα ξεκινήσουν στις 12 Οκτωβρίου από τον Νομό Κιλκίς και τον Νομό Ξάνθης, και στη συνέχεια, στις 13 Οκτωβρίου η κινητή μονάδα θα επισκεφθεί τον Νομό Δράμας και στις 14 Οκτωβρίου τον Νομό Σερρών.
Όπως ανέφερε χθες, ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Τσαλικάκης: «Σε όλα τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας των παραπάνω περιοχών, όποιος πολίτης επιθυμεί μπορεί να προσέλθει ή να επικοινωνήσει με τις δομές αυτές, για τυχόν απορίες σχετικά με τον Εμβολιασμό. Οι υπεύθυνοι των εμβολιαστικών κέντρων θα είναι εκεί με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό προκειμένου να βοηθήσουν. Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της 4ης Υ.Πε. Οι πολίτες των περιοχών αυτών και ειδικά όσοι ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα άνω των 60 ετών, θα μπορούν να ενημερωθούν και να προσέλθουν είτε στις κινητές μονάδες είτε στα 177 εμβολιαστικά κέντρα της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, τα οποία έχουν αναπτυχθεί σε 60 σταθερές δομές”.
H κα Ειρήνη Χατζοπούλου, υποδιοικήτρια στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια ανέφερε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας»: «Πρόκειται για ένα σχεδιασμό που ενεργοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του κου Μάριου Θεμιστοκλέους, Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας. Κινείται στο πλαίσιο της προσπάθειάς μας να ενισχύσουμε όσο περισσότερο μπορούμε κάποιους νομούς οι οποίοι παρουσιάζουν χαμηλότερα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης σε σχέση με τους υπόλοιπους νομούς της χώρας. Η επιλογή της περιοχής δεν είναι τυχαία. Ούτε για τη Δράμα, αλλά ούτε και για τις Σέρρες, το Κιλκίς και την Ξάνθη. Είναι οι νομοί που παρουσιάζουν τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στη δική μας υγειονομική περιφέρεια. Οι επισκέψεις των κινητών μονάδων θα επαναληφθούν για τη δεύτερη δόση του εμβολίου, ωστόσο η συνέχεια του προγράμματος θα εξαρτηθεί και από το ενδιαφέρον που θα υπάρξει. Κάτι ανάλογο έχει ξαναγίνει με τη βοήθεια των δήμων που μας διέθεσαν οχήματα και οδηγούς για το δικό μας προσωπικό. Τα ακριβή σημεία στα οποία θα μεταβούν οι κινητές μονάδες στις κοινότητες έχουν οριστεί σε συνεργασία με τους τοπικούς δημάρχους και τους κοινοτάρχες, απλά δεν έχουν ακόμη κοινοποιηθεί, θα γίνει και αυτό στην συνέχεια».
Μιλώντας για τη μετακίνηση των κινητών μονάδων εμβολιασμού, η υπεύθυνη των υπηρεσιών του ΕΟΔΥ στην Δράμα Δρ. Ελένη Γαμβρέλη ανέφερε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ότι «Μέσω της μετακίνησης των κινητών μονάδων εμβολιασμού οι πολίτες μπορούν να εμβολιαστούν, χωρίς να μετακινηθούν από τις κοινότητες όπου διαμένουν. Ουσιαστικά ο εμβολιασμός γίνεται στην πόρτα των πολιτών με αυτή τη διαδικασία και αυτό είναι σημαντικό. Θα προέτρεπα τους πολίτες να αξιοποιήσουν και αυτή τη δυνατότητα για να εμβολιαστούν. Ο εμβολιασμός κατά του covid -19 είναι μονόδρομος και η μόνη λύση για την αντιμετώπιση της πανδημίας».
Υπενθυμίζεται ότι στη Δράμα, τα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης παραμένουν αρκετά χαμηλά αφού μέχρι την Τετάρτη είχαν εμβολιαστεί πλήρως στο νομό, μόλις 43.037 πολίτες. Την ίδια ώρα, τα κρούσματα κινούνται σε υψηλά επίπεδα και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών διαφαίνεται ότι οδεύουμε και πάλι στις συνθήκες του περσινού Νοεμβρίου, τουλάχιστον από πλευράς κρουσμάτων. Ενδεικτικές άλλωστε είναι οι τελευταίες αναφορές του ΕΟΔΥ που ανακοίνωσε την Τρίτη 105 κρούσματα στη Δράμα και την Τετάρτη 63.
Ευτυχώς, χθες, Πέμπτη στις σχολικές μονάδες της Δράμας, μετά την έξαρση των προηγούμενων ημερών, καταγράφηκε μικρότερος αριθμός κρουσμάτων. Συγκεκριμένα στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μέχρι το μεσημέρι καταγράφηκε μόνο 1 κρούσμα σε μαθητή και στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 10 κρούσματα ( 8 μαθητές και 2 εκπαιδευτικοί).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ