Κινητικότητα από τον δήμο για τα πρανή στην Αντιγόνου

0
924

Ανατέθηκε στην Εγνατία Α.Ε. να εκπονήσει την γεωτεχνική μελέτη που απαιτείται για τις παρεμβάσεις που θα αποτρέψουν νέες κατολισθήσεις


 

Άρχισε επιτέλους να κινείται η διαδικασία για την υλοποίηση απαιτούμενων έργων στα πρανή που βρίσκονται δίπλα στην γέφυρα της οδού Αντιγόνου, προκειμένου να αποφευχθούν και νέες κατολισθήσεις, όπως αυτές που καταγράφηκαν στο πρόσφατο παρελθόν. Πρώτο βήμα είναι η εκπόνηση της γεωτεχνικής μελέτης που ανατέθηκε ήδη στην Εγνατία Α.Ε.
Στο σημείο αυτό να σημειωθεί ότι εκκρεμούσε μέχρι σήμερα, η εξασφάλιση εγγραφής σχετικού κονδυλίου για την υλοποίηση της μελέτης από την Κοινότητα Δράμας, που για να γίνει θα έπρεπε να προηγηθεί η σχετική εισήγηση των υπηρεσιών του Δήμου Δράμας. Αυτό τελικώς έγινε τις προηγούμενες ημέρες. Ουσιαστικά πρόκειται για την έναρξη της διαδικασίας αποκατάστασης του προβλήματος, που προφανώς δεν θα είναι σύντομη και βέβαια δεν θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2022, αφού απαιτούνται μια σειρά από ενέργειες παράλληλα με την κατάρτιση των μελετών.
Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» η πρόεδρος της Κοινότητας Δράμας, κα Εύη Αθανασιάδου, εξηγεί ότι λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση σχετικών δηλώσεών της στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» στα μέσα Ιουνίου του 2022 και μετά την αναφορά της στην εμπλοκή του Συνηγόρου του Πολίτη για το θέμα αυτό, απεστάλη από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Δράμας, προς την Κοινότητα Δράμας, η πολυαναμενόμενη εισήγηση για την πρώτη μελέτη που αφορά τη στατικότητα, στο σημείο που πρέπει να γίνουν τα έργα αντιστήριξης. Αφού η Κοινότητα έλαβε την εισήγηση ων Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου, με πολύμηνη καθυστέρηση, όπως σημειώνει η κα Αθανασιάδου, μπόρεσε τελικά, να εντάξει το έργο στα κονδύλια που διαχειρίζεται και να εξασφαλίσει με τον τρόπο αυτό τη χρηματοδότηση της μελέτης, δημιουργώντας ένα νέο κωδικό, με χρήματα που μετέφερε από τα έργα οδοποιίας.
«Είναι άλλη μια παρέμβαση της Κοινότητας Δράμας, προκειμένου να λυθεί ένα σοβαρό θέμα, που εκκρεμεί από το 2005 και για το οποίο δρομολογήθηκε η λύση του μετά από τις πιέσεις της Κοινότητας και την επικοινωνία μας με τον Συνήγορο του Πολίτη. Από εδώ και πέρα θα πρέπει η Δημοτική Αρχή να κοιτάξει να λύσει το πρόβλημα και να μην το δει επιδερμικά όπως όλα τα υπόλοιπα. Γιατί αν συμβεί στο σημείο αυτό της 19ης Μαΐου κάποιο ατύχημα σε άνθρωπο από πιθανή κατολίσθηση, τότε θα είναι αργά» επισημαίνει η πρόεδρος της Κοινότητας Δράμας.
Μετά από αυτή τη φάση θα πρέπει να ακολουθήσει και τεχνική μελέτη για την αντιστήριξη του πρανούς, αφού πρώτα λυθεί ένα ιδιοκτησιακό πρόβλημα που υπάρχει στο συγκεκριμένο σημείο. Ωστόσο, φαίνεται ότι ακολουθούνται πλέον οι οδηγίες του Συνηγόρου του Πολίτη, που ανέφερε με έγγραφό του ότι μέχρι να λυθεί το ιδιοκτησιακό πρόβλημα, θα πρέπει να προχωρήσει η γεωτεχνική μελέτη, για να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή ετοιμότητα, όταν λυθεί το ιδιοκτησιακό πρόβλημα. Αμέσως μετά από αυτή τη φάση θα αρχίσει η κατασκευή των έργων, τα οποία θα πρέπει να χρηματοδοτήσει ο Δήμος Δράμας, όπως υπογραμμίζει η πρόεδρος της Κοινότητας Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ