Κλείνουν αναγκαστικά τα ιατρεία τους

-Πρ. Ιατρικού Συλλόγου Δράμας: «12 ολόκληρα χρόνια διεκδικούν το αυτονόητο, δηλαδή να αμείβονται όπως όλοι οι εργαζόμενοι». -Σε κινητοποιήσεις από χθες οι εργαστηριακοί γιατροί. Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει συνέχεια και την επόμενη εβδομάδα

0
224

Με απόφασή της Γενικής Συνέλευσης, ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας στηρίζει απόλυτα και καλύπτει τους εργαστηριακούς γιατρούς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, στις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν χθες Τετάρτη 8 Μαΐου.
Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, Όλγα Βασιλείου, χθες σε συνέντευξη τύπου, τόνισε ότι οι εργαστηριακοί γιατροί για 12 ολόκληρα χρόνια διεκδικούν το αυτονόητο, δηλαδή να αμείβονται όπως όλοι οι εργαζόμενοι, για το σύνολο των υπηρεσιών που παρέχουν στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. «Επί 12 χρόνια ο ΕΟΠΥΥ καταλογίζει στα εργαστήρια τις υπερβάσεις του κλειστού κι ελλειμματικού προϋπολογισμού του, φορτώνοντας στους εργαστηριακούς υπέρογκα χρέη, τα οποία τους οδηγούν σε κλείσιμο των ιατρείων τους κι αδυναμία συνταξιοδότησης. Ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός Οργανισμός της χώρας, που καλύπτει 11,5 εκατομμύρια Ελλήνων, δεν έχει εφαρμόσει ακόμη τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες ορθής κλινικής συνταγογράφησης και τα διαγνωστικά πρωτόκολλα, δημιουργώντας έτσι κενά στην προκλητή ζήτηση, τα οποία καλούνται να καλύψουν τα εργαστήρια με τα ληστρικά μέτρα υφαρπαγής των χρημάτων που δικαιούνται» τόνισε.

Αναλυτικά στη έντυπη έκδοση των «Χ» που κυκλοφορεί

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!