Κλειστή η διασταύρωση Αντιγόνου με Ιπποκράτους

Μικρή ταλαιπωρία για τους οδηγούς των οχημάτων

0
1272

Κλειστή, στην διασταύρωση με την οδό Ιπποκράτους ήταν την Δευτέρα η οδός Αντιγόνου, λόγω εργασιών που εκτελούνται από συνεργεία της ΔΕΥΑΔ, προκειμένου να αποκατασταθούν προβλήματα του αγωγού αποχέτευσης, ο οποίος βρίσκεται στο σημείο όπου τέμνονται οι δυο κεντρικοί οδοί της πόλης.

Λόγω καθίζησης του εδάφους, αλλά και λόγω παλαιότητας των αγωγών, προκλήθηκαν προβλήματα με αποτέλεσμα, να διαχέονται λήμματα στην επιφάνεια του δρόμου. Τα έργα ήταν επιβεβλημένα, όπως και μικρή αναστάτωση που δημιουργήθηκε στην κυκλοφορία των οχημάτων. Οι οδηγοί που κινούνταν στην οδό Αντιγόνου, με κατεύθυνση προς την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, ήταν υποχρεωμένοι να στρίψουν δεξιά στην οδό Ιπποκράτους, για να παρακάμψουν το σημείο των τεχνικών εργασιών, με αποτέλεσμα να υφίστανται την σχετική ταλαιπωρία προκειμένου να κατευθυνθούν στον προορισμό τους.
Από το ίδιο σημείο, όπου χθες εκτελούνταν οι εργασίες της ΔΕΥΑΔ, διέρχεται και ο αγωγός αποχέτευσης που διανύει την οδό Ιπποκράτους, από το ύψος σχεδόν του Νοσοκομείου της Δράμας μέχρι την διασταύρωση των οδών Αντιγόνου και Ιπποκράτους. Σε αυτόν τον αγωγό μήκους περίπου 150 μέτρων, θα προβεί σε εργασίες η ΔΕΥΑΔ την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να δώσει λύσεις σε ανάλογα προβλήματα που παρουσιάζονται.
Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί, ότι από την περασμένη άνοιξη προχωρούν συνεχώς έργα αποκατάστασης αγωγών αποχέτευσης και καθιζήσεων του οδοστρώματος, σε διάφορα σημεία της πόλης και λόγω των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν, βγάζοντας στην επιφάνεια τα σημαντικά προβλήματα παλαιότητας του αποχετευτικού δικτύου. Θυμίζουμε ότι λόγω των έντονων βροχοπτώσεων την ίδια περίοδο, δημιουργήθηκαν πολλά προβλήματα στο αποχετευτικό δίκτυο και ακολούθησαν παρεμβάσεις στην οδό Καραΐσκάκη, δίπλα στην πιάτσα των ΤΑΧΙ, στην οδό Βενιζέλου και συγκεκριμένα στην διασταύρωση με την οδό Μητροπολίτη Χρυσοστόμου, στο βόρειο μέρος της πλατείας Ελευθερίας, στις οδούς Εφέδρων Αξιωματικών, Ηπείρου και αλλού.Οι εκτεταμένες και συνεχείς παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των προβλημάτων στο δίκτυο αποχέτευσης πάντως, επαναφέρουν ένα πάγιο πρόβλημα, αυτό της παλαιότητας των αποχετευτικών δικτύων στην Δράμα, που σε μεγάλο βαθμό σύμφωνα με τους ανθρώπους της ΔΕΥΑΔ, είναι αχαρτογράφητα, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις, οι παρεμβάσεις να γίνονται αφού εμφανιστούν προβλήματα.
Εντωμεταξύ έργα στον τομέα της αποχέτευσης, είναι σε εξέλιξη από την ΔΕΥΑΔ και για την εκτέλεση του έργου της ανάπλασης στην οδό 19ης Μαΐου στο πλαίσιο του ΒΑΑ. Εκεί, ήδη η Δημοτική Επιχείρηση, έχει προχωρήσει σε έργα αντικατάστασης του δικτύου, για το οποίο είναι υπεύθυνη, έχοντας ολοκληρώσει το 90% των προγραμματισμένων παρεμβάσεων, ενώ σε εξέλιξη είναι και οι εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ, για την υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού, όπως έγινε γνωστό την προηγούμενη εβδομάδα από την πλευρά του Δήμου της Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ