Κλίμα ομαδικότητας από τον Γρ. Παπαεμμανουήλ

0
1915

– Συναντήσεις και με την ΠΕ Σερρών προανήγγειλε ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Δράμας
– «Μέχρι τη νέα χάραξη, θα πρέπει να δουλέψουμε για τη βελτίωση του υπάρχοντος οδικού δικτύου προς Αμφίπολη»
– Στον νέο Αντιπεριφερειάρχη Δράμας έτυχε το φλουρί της Αγιοβασιλόπιτας

Ξεκάθαρο στίγμα διάθεσης για ομαδική δουλειά αλλά και αποτελεσματική συνεργασία για την επίτευξη των στόχων της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, έδωσε στις πρώτες του δηλώσεις, την Πρωτοχρονιά, ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης κοπής βασιλόπιτας στην Περιφερειακή Ενότητας Δράμας.
Η εκδήλωση κοπής της Αγιοβασιλόπιτας έγινε μετά την επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό, με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων λόγω της πανδημίας. Εκεί παραβρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος, οι Βουλευτές, οι νέοι Αντιπεριφερειάρχες, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο απελθών Αντιπεριφερειάρχης καθώς και οι δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, οι διοικητές των υπηρεσιών του Στρατού, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, ενώ προσκλήθηκαν και όλοι οι υποψήφιοι (εκλεγμένοι και μη) του ψηφοδελτίου της παράταξης «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» στις εκλογές του 2019.
Ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Δράμας αποδείχθηκε τυχερός καθώς ήταν αυτός που βρήκε το φλουρί της Αγιοβασιλόπιτας και του επιδόθηκε η εικόνα του Ιερομάρτυρα και συνπολιούχου της Δράμας, Αγίου Χρυσοστόμου. Ο ίδιος μιλώντας αργότερα στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας», ξεκαθάρισε ότι επιθυμία τόσο του ιδίου όσο και των υπολοίπων μελών της διοίκησης στην ΠΕ Δράμας είναι να γίνει ομαδική δουλειά, προσθέτοντας: «Όλοι έχουμε λόγο στη διοίκηση αυτή, υπό τον Περιφερειάρχη μας Χρήστο Μέτιο. Ευχαριστώ τον Γιώργο Παπαδόπουλο για το έργο του. Η διοίκηση, φυσικά θα έχει συνέχεια. Πρέπει να υπάρξει κλίμα σύμπνοιας, ομόνοιας και ομαδικότητας. Αντίπαλοί μας είναι μόνο τα προβλήματα και αυτά πρέπει να αντιμετωπίσουμε και να δώσουμε λύσεις προς όφελος των Δραμινών».
Επίσης ο κ. Παπαεμμανουήλ απαντώντας σε σχετικό ερώτημα των «Χ» για τις προτεραιότητες του, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του είπε, ότι: «Υπάρχουν κάποια ανοικτά θέματα, σε σχέση με την αξιοποίηση του Φαλακρού και τους οδικούς άξονες.
Αυτό που μπορούμε να κάνουμε σε σχέση με τον δρόμο Δράμας – Αμφίπολης, είναι να ασκήσουμε πίεση προς την κατεύθυνση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, δηλαδή προς τον φορέα που θα υλοποιήσει το έργο. Βέβαια είμαι διατεθειμένος, μαζί με τους συνεργάτες μου να ασκήσουμε πιέσεις και στην κατεύθυνση της βελτίωσης του υπάρχοντος οδικού δικτύου. Θα επιδιώξω να έρθω σε επαφή με τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, προκειμένου με τους Περιφερειάρχες Ανατολικής Μακεδονίας και Κεντρικής Μακεδονίας να εξαντλήσουμε τις πιθανότητες βελτίωσης του υπάρχοντος οδικού δικτύου μέχρι να προχωρήσει η κατασκευή του νέου άξονα. Ήδη σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα το Σάββατο με την κα Κατερίνα Περιστέρη, τομεάρχη Πολιτισμού στην ΠΕ Κεντρικής Μακεδονίας και περιφερειακή σύμβουλο Σερρών, της είπα ότι για να έχει επισκεψιμότητα ο Τύμβος Καστά θα πρέπει να υπάρχει και ένας αξιοπρεπής δρόμος. Μέχρι λοιπόν να γίνει η νέα χάραξη πρέπει να δουλέψουμε προς την κατεύθυνση της βελτίωσης του υπάρχοντος οδικού δικτύου.
Η ίδια δεσμεύτηκε, ότι σύντομα, ίσως και μέσα στην εβδομάδα, θα κάνουμε μια συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Π. Σπυρόπουλο. Είπα δε στην κα Περιστέρη, ότι το 80% των κατοίκων αυτού του δρόμου ανήκουν στον Νομό Σερρών. Όλοι αυτοί οι κάτοικοι εξυπηρετούνται, από το Νοσοκομείο Δράμας, τις Τράπεζες της Δράμας και την αγορά της Δράμας».
Σε ότι αφορά το θέμα του νέου άξονα Δράμας – Καβάλας που αποτελεί επίσης προτεραιότητα, ο κ. Παπαεμμανουήλ δήλωσε στα «Χ»: «Έχει ξεκινήσει ήδη το κομμάτι των απαλλοτριώσεων του πρώτου τμήματος, δηλαδή από τον Σταυρό Αμυγδαλεώνα μέχρι τις Κρηνίδες. Θεωρώ ότι πολύ σύντομα ο Περιφερειάρχης μας θα κάνει δηλώσεις για τα τεύχη δημοπράτησης αυτού του έργου».
Παράλληλα ο κ. Παπαεμμανουήλ χαρακτήρισε προτεραιότητα και το ζήτημα της ανάδειξης και αξιοποίησης του Φαλακρού, που όπως είπε, έχει μπει στη σωστή βάση πλέον και θα ξεκινήσει μια προσπάθεια για να γίνουν όσο γίνεται περισσότερα πράγματα, για τα οποία, θα αναφερθούν λεπτομέρειες το επόμενο διάστημα.
Επιπλέον, σε ότι αφορά τα υπόλοιπα θέματα χαρακτήρισε πολύ σημαντικές τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν και αφορούν το οδικό δίκτυο της ΠΕ Δράμας, εξηγώντας: «Με τους δημάρχους έχουμε κάνει ήδη κάποιες συζητήσεις, για θέματα όπως η γέφυρα του ποταμού Αγγίτη, η βελτίωση της κατάστασης του οδικού δικτύου προς το Νευροκόπι, που ας μην ξεχνάμε ότι είναι ο δρόμος που οδηγεί προς την Ευρώπη. Σε ό,τι αφορά τον Δήμο Δράμας, θέλουμε να εξετάσουμε το έργο από τον κυκλικό κόμβο του Ξηροποτάμου μέχρι τη Λαυρεντιανή Μονή, όπου πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις, γιατί φαίνεται σαν έχει γίνει “μισό” το έργο που προηγήθηκε. Ίσως το έργο που απομένει να αφορά τον Δήμο Δράμας, αλλά αυτό ελάχιστα αφορά τον κόσμο. Πρέπει να βρούμε μια λύση ώστε να γίνουν παρεμβάσεις έστω και μέσω κάποιας προγραμματικής σύμβασης».
Όπως είπε εν κατακλείδι ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Δράμας: «Πιάσαμε ήδη δουλειά, από την πρώτη ημέρα και είμαι αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ