Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε υπηρεσίες της Δράμας και συζήτησε για ζητήματα που αφορούν την Πολιτική Προστασία

- Αν. Νικολαΐδης: «H πρόληψη και ο σχεδιασμός για την αντιπυρική περίοδο του καλοκαιριού θα έπρεπε να έχουν αρχίσει από σήμερα» - Στις συναντήσεις αναδείχθηκε μεταξύ άλλων και το ζήτημα της υποστελέχωσης

0
376

Επισκέψεις σε φορείς του Νομού Δράμας που σχετίζονται με την πολιτική προστασία πραγματοποίησαν την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023 στελέχη του ΠΑΣΟΚ με τον Βουλευτή κ. Αναστάσιο Νικολαΐδη, την Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής κ. Πάττυ Κωνσταντινίδου και άλλα στελέχη κλιμακίου του κόμματος. Οι επισκέψεις έγιναν με την ευκαιρία της έλευσης του προέδρου του κόμματος κ. Νίκου Ανδρουλάκη στην ημερίδα με θέμα «Πρόληψη, διαχείριση και αντιμετώπιση καταστροφών στο φυσικό περιβάλλον: Σύνθεση απόψεων και πολιτικής» που έγινε την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στην Αλεξανδρούπολη.
Για τις εν λόγω επισκέψεις παραχωρήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής συνέντευξη τύπου στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Δράμας του ΠΑΣΟΚ. Η Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος κ. Πάττυ Κωνσταντινίδου, κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου ανέφερε μεταξύ άλλων: «…Αποφασίστηκε να κάνουμε μια επαφή με τους φορείς. Να δούμε που χωλαίνουν. Τι πρέπει να γίνει και τι έχει γίνει μέχρι τώρα. Επισκεφθήκαμε την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, το Τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Δασαρχείο Δράμας. Έγινε μια πολύ παραγωγική κουβέντα. Θα υπάρξουν ανακοινώσεις. Πάγια θέση μας είναι ότι το περιβάλλον δεν είναι απλά ένας όρος που τον λέμε γιατί έτσι μας αρέσει και τον λέμε, γιατί θέλουμε να λέμε ότι είμαστε οικολόγοι και αγαπάμε τη φύση. Το περιβάλλον είναι αυτό που δανειστήκαμε από τις προηγούμενες γενιές για να το κληροδοτήσουμε στις επόμενες. Άρα πρέπει να το προστατεύσουμε γιατί και με την κλιματική κρίση τα πράγματα είναι δύσκολα. Δεν λέμε ότι θα έρθει η κλιματική κρίση. Η κρίση είναι εδώ. Έχουμε σοβαρά προβλήματα και είμαστε έτοιμοι σαν χώρος να ανταποκριθούμε σύντομα. Τα πράγματα όπως βλέπετε πάνε πολύ καλά για τον χώρο μας και σύντομα θα είμαστε και κυβέρνηση. Παρότι ίσως είναι πολύ αισιόδοξο αυτό που λέω αλλά εγώ το πιστεύω και πολεμάμε για αυτό…».
Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Αναστάσιος Νικολαΐδης ανέφερε στην διάρκεια της συνέντευξης τύπου: «Η σημερινή μας περιοδεία σε υπηρεσίες του Νομού Δράμας αφορούσε στα ζητήματα Πολιτικής Προστασίας και προστασίας του Περιβάλλοντος. Είναι θέματα που για εμάς στο ΠΑΣΟΚ παραμένουν υψηλά στις προτεραιότητές μας, καθώς η πρόληψη και ο σχεδιασμός για την αντιπυρική περιόδο του καλοκαιριού θα έπρεπε να έχουν αρχίσει από σήμερα. Στη χώρα μας συνέβη το εξής παράδοξο την περασμένη χρονιά. Είχαμε τα περισσότερα εναέρια μέσα από κάθε άλλη φορά. Είχαμε λιγότερες εστίες φωτιάς από ποτέ και το παράδοξο είναι ότι είχαμε τις μεγαλύτερες καμένες εκτάσεις αναλογικά με αυτές που κάηκαν στην Ε.Ε. Αυτό σημαίνει πως κάτι δεν γίνεται σωστά και για αυτό θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στην Πολιτική Προστασία. Βέβαια πέρα από την πρόληψη είναι σημαντική και η αποκατάσταση του περιβάλλοντος μετά τις καταστροφές. Για αυτό και πραγματοποιείται την Κυριακή (προχθές) ειδική ημερίδα στην Αλεξανδρούπολη, με τη συμμετοχή του Προέδρου μας Νίκου Ανδρουλάκη για την πρόληψη, τη διαχείριση και την αντιμετώπιση των καταστροφών. Όλοι θυμόμαστε τη μεγάλη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη και τις τεράστιες καταστροφές που είχαμε στο δάσος της Δαδιάς. Μπορεί η κυβέρνηση της Ν.Δ. να διαχειρίζεται επικοινωνιακά το σύνολο των προβλημάτων, όμως το ΠΑΣΟΚ είναι ουσιαστική αντιπολίτευση που με υπευθυνότητα παρουσιάζει λύσεις για τα προβλήματα σε όλα τα θέματα.
Πέρα λοιπόν από τις προτάσεις μας για την Πολιτική Προστασία, έχουμε σαφή σχεδιασμό για την ακρίβεια που χτυπά κάθε ελληνική οικογένεια, για την Υγεία και την αναγέννηση του ΕΣΥ, ένα θέμα που μας απασχολεί έντονα και στον Νομό Δράμας, για το ιδιωτικό χρέος, για τη φορολογία, για την Παιδεία, για το κόστος κατοικίας, για το δημογραφικό και για άλλα πολλά. Δυστυχώς η κυβέρνηση αρνείται να δει κατάματα τα προβλήματα και να υιοθετήσει αυτές τις προτάσεις. Πάντως θα πρέπει να σταματήσει το επιχείρημα ότι δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο. Το εναλλακτικό σχέδιο είμαστε εμείς. Είναι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. Ως ΠΑΣΟΚ και στον Νομό Δράμας και πανελλαδικά ενισχύουμε τη σχέση εμπιστοσύνης με τους συμπολίτες μας και είμαστε έτοιμοι να ξαναδώσουμε στην κοινωνία προοπτική και ελπίδα».
Σύμφωνα με πληροφορίες από τις συναντήσεις που έκανε το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ την Παρασκευή σε φορείς και υπηρεσίες του Νομού Δράμας που εμπλέκονται με την Πολιτική Προστασία μεταξύ άλλων αναδείχθηκε για ακόμη μια φορά το πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών που συζητιέται εκτενώς αλλά συνεχίζει να παραμένει σε εκκρεμότητα τα τελευταία χρόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ