Κλιμακώνεται το ενδιαφέρον για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Δράμα

Από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ενταθεί η προετοιμασία του κόμματος με φόντο τις βουλευτικές εκλογές

0
1443

Διάταξη εκλογικής “μάχης” για τις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές παίρνει ο τοπικός μηχανισμός του κόμματος της ΝΔ σύμφωνα με τοπικά στελέχη του κόμματος. Η προετοιμασία για την διεξαγωγή της προεκλογικής περιόδου και των εκλογών της 7ης Ιουλίου θα κλιμακωθεί ίσως περισσότερο από την ερχόμενη εβδομάδα αφού δηλαδή λήξουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές και ολοκληρωθεί η διαδικασία του δεύτερου γύρου, την ερχόμενη Κυριακή.

Ήδη είναι καταγεγραμμένοι 250 εκλογικοί αντιπρόσωποι για τον Νομό Δράμας στους οποίους θα προστεθούν πολλοί ακόμη από τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.
Άλλωστε όπως επισημαίνουν τα ίδια στελέχη, η ετοιμότητα του μηχανισμού της ΝΔ αποδείχθηκε και από τις πρόσφατες ευρωεκλογές στις οποίες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα πήγε πολύ καλά σε επίπεδο Νομού και όχι μόνο συγκεντρώνοντας ένα ποσοστό της τάξης του 35,21% και λαμβάνοντας 20595 ψήφους. Ενώ εξίσου επιτυχημένη θεωρούν και την πορεία του κόμματος στις περιφερειακές εκλογές παρά το γεγονός ότι συμμετείχαν σε αυτές δυο διαφορετικά ψηφοδέλτια προερχόμενα και τα δυο από τον χώρο της ΝΔ.
Κομβικής σημασίας για την πορεία του κόμματος προς τις βουλευτικές εκλογές πάντως θεωρείται και η σύνθεση του ψηφοδελτίου για την συμμετοχή στο οποίο έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον εδώ και αρκετό καιρό από στελέχη του κόμματος, πρώην υποψηφίους βουλευτές, φυσικά τον εν ενεργεία βουλευτή, επίσης από στελέχη που προέρχονται από την τοπική αυτοδιοίκηση, από τον συνδικαλιστικό χώρο της ΝΔ και όχι μόνο.
Για την σύνθεση του ψηφοδελτίου μάλιστα την αποκλειστική απόφαση φέρει ο πρόεδρος του κόμματος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και σε αυτήν δεν εμπλέκεται όπως αναφέρουν ο τοπικός μηχανισμός. Στην σύνθεση του ψηφοδελτίου σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα διαδραματίσει ρόλο και το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών του δευτέρου γύρου από το οποίο πιθανώς εξαρτάται και η συμμετοχή στελεχών που προέρχονται από τον χώρο των υποψηφίων της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες πάντως δεν αποκλείεται και η ανακοίνωση των πρώτων ονομάτων που θα συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια του κόμματος πανελλαδικά μετά την ερχόμενη Δευτέρα, από τον πρόεδρο του κόμματος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.
Σε ότι αφορά την προοπτική της δεύτερης έδρας για την ΝΔ στον Νομό Δράμας τα ίδια στελέχη του κόμματος θεωρούν ότι είναι ένας στόχος εφικτός που όμως απαιτεί πάρα πολύ δουλειά. Σημειώνουν ότι παρά την θετική πορεία του κόμματος που φαίνεται ότι επανακτά σημαντικές δυνάμεις, έχουν εμφανιστεί σχηματισμοί και υποψήφιοι όπως αυτός του κ. Κ. Βελόπουλου που τουλάχιστον στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία διαφάνηκε ήδη από τις ευρωεκλογές ότι “απορροφούν” σε επίπεδο ψήφων, μέρος αυτής της δυναμικής…
Κυριακή κοντή γιορτή πάντως όπως λένε τα στελέχη της ΝΔ που θεωρούν ότι το διάστημα του ενός μηνός που απομένει μέχρι τις εκλογές είναι ικανό να δημιουργήσει προϋποθέσεις ακόμη μεγαλύτερης δυναμικής για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε τοπικό επίπεδο αλλά και πανελλαδικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ