Κοινή ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας και των πέντε δημάρχων του Νομού με αφορμή τη συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών για τη σιδηροδρομική Εγνατία

0
1275

Την Τρίτη 13 Ιουλίου οι πέντε Δήμαρχοι του νομού: Θεόδωρος Αθανασιάδης, Θεμιστοκλής Ζεκερίδης, Αναστάσιος Καγιάογλου, Ιωάννης Κυριακίδης και Χριστόδουλος Μαμσάκος συναντήθηκαν στο δημαρχείο Δράμας όπου αποφασίστηκε η γραμμή που θα ακολουθήσουν στη σύσκεψη της Αθήνας για τη χάραξη της σιδηροδρομικής Εγνατίας που θα συμπεριλαμβάνει σε κάθε σχεδιασμό και τη Δράμα.
Την Τετάρτη 14 Ιουλίου, με πρωτοβουλία του βουλευτή Κ. Μπλούχου, με την παρουσία όλων των Δημάρχων και του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γ. Παπαδόπουλου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Αθήνα παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών Γ. Καραγιάννη και του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ Χρήστου Βίνη, όπου και ενημερωθήκαμε για τα εξής:
1. Δε θα καταργηθεί η υπάρχουσα σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης, Σερρών Δράμας, Τοξότες αντιθέτως θα αναβαθμιστεί με ηλεκτροκίνηση, πολλές βελτιώσεις και φυσικά τη δέουσα σηματοδότηση.
2. Δημιουργείται σύνδεση της Δράμας με τη σιδηροδρομική Εγνατία μέσω της υφιστάμενης σιδηροδρομικής γραμμής από τη Νέα Ζίχνη στην Αμφίπολη στα όρια της υφιστάμενης απαλλοτρίωσης και της παλαιάς γραμμής του Ο.Σ.Ε. με ολική αναβάθμιση του άξονα προς εξυπηρέτηση της Δράμας και των Σερρών.
3. Το φθινόπωρο θα πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας στον Νομό μας με το Υπουργείο και ταυτόχρονα ενημέρωση των θεσμικών φορέων.
Όλοι μαζί διεκδικούμε συντονισμένα.
H Δράμα μας ενώνει και δικαιούται τα καλύτερα.

Οι Δήμαρχοι, ο Αντιπεριφερειάρχης:
Θεόδωρος Αθανασιάδης
Θεμιστοκλής Ζεκερίδης
Αναστάσιος Καγιάογλου
Ιωάννης Κυριακίδης
Χριστόδουλος Μαμσάκος
Γεώργιος Παπαδόπουλος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ