Κοινή διαπίστωση η ανάγκη για προσλήψεις στον Δήμο Δράμας

Με διαφορετικό τρόπο προσεγγίζουν το θέμα οι δημοτικές παρατάξεις, Μιλούν στα «Χ» οι κύριοι: M. Tάσσου, Μ. Μλεκάνης, Λ. Χρυσοχοίδης

0
1815

Αναγκαία είναι η προσθήκη μόνιμου προσωπικού στον Δήμο της Δράμας προκειμένου οι δημότες να έχουν καλύτερες υπηρεσίες και κυρίως να εξυπηρετούνται οι καθημερινές ανάγκες, όπως φάνηκε και στην ειδική συνεδρίαση που έγινε στο πλαίσιο του απολογισμού πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής. Στο πρόβλημα αναφέρθηκε στη συγκεκριμένη συνεδρίαση καταρχάς ο επικεφαλής της παράταξης «Λαική Συσπείρωση» κ. Γιώργος Μήτρου, ο οποίος είπε ότι το μόνιμο προσωπικό του Δήμου Δράμας μειώνεται συνεχώς λόγω συνταξιοδοτήσεων ή μετατάξεων ενώ οι νέες προσλήψεις αφορούν έκτακτο προσωπικό με όλες τις μορφές της ελαστικής απασχόλησης. Πρόκειται επίσης για προσλήψεις που επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο, κάτι που δείχνει ότι οι πάγιες ανάγκες είναι υπαρκτές. Παράλληλα, οι προσλήψεις που έγιναν λόγω covid έχουν ημερομηνία λήξης όπως είπε ο κ. Μήτρου, προσθέτοντας ότι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των υπηρεσιών του δήμου, που αυξάνεται κάθε χρόνο, παραχωρείται σε ιδιώτες με αναθέσεις και δημοπρατήσεις.

Για το θέμα της έλλειψης προσωπικού μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού κ. Μιχάλης Τάσσου είπε ο δήμος προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν, αξιοποιεί την κινητικότητα, τα προγράμματα που υπάρχουν και τις συμβάσεις που γίνονται για την αντιμετώπιση του covid. Παράλληλα τόνισε πως «Σε ότι αφορά στο μόνιμο προσωπικό, οι δυνατότητες του δήμου είναι συγκεκριμένες και υπάρχει ο περιορισμός της μιας πρόσληψης για κάθε μία αποχώρηση με βάση τα οργανικά κενά. Με αυτή τη λογική ψηφίστηκε και ο πρόσφατος προγραμματισμός των υπηρεσιών του δήμου που έλαβαν υπ’ όψη ότι τα επόμενα πέντε χρόνια, 12 υπάλληλοι του δήμου θα συνταξιοδοτηθούν. Από εκεί και πέρα προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τον θεσμό της κινητικότητας, τα επιδοτούμενα προγράμματα, όπως το 55-67 αλλά και τους συμβασιούχους. Το ζήτημα της υποστελέχωσης είναι ένα πρόβλημα που ταλανίζει τους ΟΤΑ και τις υπόλοιπες υπηρεσίες του Δημοσίου…».

Μιλώντας στα «Χ» για το ίδιο θέμα, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Πόλη+Ζωή κ. Μιχάλης Μλεκάνης, είπε ότι για την έλλειψη του προσωπικού αποκλειστική ευθύνη έχει η Δημοτική Αρχή, διότι έχουν δοθεί οι δυνατότητες και υπήρξαν προσκλήσεις για πρόσληψη προσωπικού στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά η Δημοτική Αρχή δεν μπήκε στον κόπο να δηλώσει θέσεις. Η μόνη θέση που δηλώθηκε είναι για χειριστή μηχανοκίνητης σκούπας. Ο γειτονικός Δήμος Καβάλας, μέσα από αυτή τη διαδικασία έκανε περίπου 100 προσλήψεις. Στον Δήμο Δράμας έχουμε ανάγκες σε προσωπικό και η Δημοτική Αρχή δεν μπήκε στον κόπο να δηλώσει ότι θέλει να προσλάβει αυτό το προσωπικό. Δεν έκανε ούτε αυτό. Επομένως δεν μπορεί ούτε να διαμαρτύρεται, ούτε να επικαλείται την έλλειψη προσωπικού».

Ο δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής παράταξης «Prοject Δράμα 2020» κ. Λευτέρης Χρυσοχοΐδης επεσήμανε για το ίδιο θέμα στα «Χ»: «Συνεχώς επικαλούνται ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού στον δήμο. Οι Τεχνικές Υπηρεσίες δίνουν αναθέσεις σε εξωτερικούς συνεργάτες, επειδή δεν έχουν στελεχιακό δυναμικό. Από την Οικονομική Υπηρεσία φεύγουν υπάλληλοι μέσω της κινητικότητας και ζητούν να μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες. Στην υπηρεσία καθαριότητας δεν υπάρχει μόνιμο προσωπικό και ζητούν για τα επόμενα πέντε χρόνια μόνο 12 μόνιμες θέσεις. Με 12 άτομα δεν καλύπτονται οι κενές οργανικές θέσεις του Δήμου Δράμας, διότι 12 θα είναι και αυτοί που θα αποχωρήσουν. Η υπηρεσία δεν ήξερε πόσοι ακριβώς θα συνταξιοδοτηθούν και το προσδιόρισε σε ένα αριθμό υπαλλήλων μεταξύ 12 και 20. Κατά συνέπεια η Δημοτική Αρχή θα μπορούσε ζητήσει 20 άτομα και όχι 12. Η αναγκαιότητα για προσλήψεις είναι υπαρκτή και ειδικά κατά την προσωπική μου άποψη, στο προσωπικό της καθαριότητας…».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ