Κοινή συνέντευξη τύπου Χ. Γιαννούλη και Θ. Ξανθόπουλου στη Δράμα με φόντο τις εκλογές της Κυριακής

0
449
Από αριστερά ο κ. Δ. Καρβούνης, ο κ. Χ. Γιαννούλης και ο κ. Θ. Ξανθόπουλος

Χ. Γιαννούλης: «H παρουσία βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο ελληνικό κοινοβούλιο θα είναι μια ασπίδα προστασίας για τη μεγάλη πλειοψηφία των Δραμινών»


 

Χθες Τρίτη 20 Ιουνίου, επισκέφθηκε τη Δράμα ο κ. Χρήστος Γιαννούλης, υπ. βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Α΄ Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλάμβανε άφιξη στη Δράμα και περιοδεία στα μαγαζιά της πόλης μαζί με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Δράμας.
Στις 11.45 συναντήθηκε μαζί με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Δράμας και με τον υπ. Βουλευτή Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόφιλο Ξανθόπουλο, με το σωματείο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο. Στις 12.45 παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Δράμας και στις 19.30 μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση στο εκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Δράμας.
Η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου στα μέσα ενημέρωσης δόθηκε από κοινού με τον υπ. Βουλευτή Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόφιλο Ξανθόπουλο παρουσία και του γραμματέα της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρη Καρβούνη. Αρχικά μίλησε ο κ. Ξανθόπουλος: «Βρισκόμαστε στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου που γίνεται ουσιαστικά στη σκιά της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης. Μια προεκλογική μάχη που για εμάς στον ΣΥΡΙΖΑ έχει την επιπλέον δυσκολία της ήττας που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ στις 21 Μαΐου. Ταυτόχρονα είναι και μια προεκλογική περίοδος που εμπεριέχει την πρόκληση, να ανασυντάξουμε δυνάμεις, να αναδείξουμε το πρόγραμμά μας. Την διαφορετική πολιτική μας πρόταση απέναντι σε αυτήν της Νέας Δημοκρατίας και να διεκδικήσουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα από τον ελληνικό λαό. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο. Ξέρουμε ότι οι συσχετισμοί είναι σε βάρος μας, αλλά εμείς στην Αριστερά είμαστε μαθημένοι να παλεύουμε με δυσμενείς συσχετισμούς.
Πολύ πρόσφατα το 2019, από τις ευρωεκλογές έως τις εκλογές πετύχαμε μια πολύ σημαντική άνοδο 8 ή 9 ποσοστιαίων μονάδων. Καταγράψαμε ένα ποσοστό 32%, γεγονός που κατέστησε τον ΣΥΡΙΖΑ το μεγαλύτερο αριστερό κόμμα στην Ευρώπη. Σήμερα λοιπόν έχουμε μια εκλογική μάχη στην οποία διακυβεύονται πολύ σημαντικά πράγματα, που έχουν σχέση με αυτό που έχουμε ορίσει ως συμβόλαιο της μεταπολίτευσης και με βάση το οποίο όλες οι πολιτικές δυνάμεις διαγωνίζονται για να επιτύχουν το βέλτιστο αποτέλεσμα. Με τον τρόπο αυτό λειτουργεί η κοινοβουλευτική δημοκρατία. Στα τέσσερα χρόνια που πέρασαν η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έβαλλε κατά του μεταπολιτευτικού συμβολαίου. Έβαλλε κατά του κράτους δικαίου με την υπόθεση των παρακολουθήσεων, αλλά και κατά του δικαιώματος στην πληροφόρηση με την περίφημη λίστα Πέτσα, με τη θέση 107 στην παγκόσμια κατάταξη ενημέρωσης. Αλλά έβαλε και κατά των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών.
Στις εκλογές συγκρούονται δυο αντίπαλα πολιτικά σχέδια, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Ζητάμε από τους πολίτες να ακούσουν και να αξιολογήσουν τις προτάσεις μας. Να αναδείξουν το ΣΥΡΙΖΑ σε ισχυρό πόλο του δημοκρατικού παιχνιδιού και ανεξάρτητα από τη θέση που θα μας κατατάξουν, να μας δώσουν την ισχύ ώστε να παλέψουμε για τα δικαιώματα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Η δημοκρατία προβλέπει θεσμικά αντίβαρα και δεν λειτουργεί άνετα με τερατώδεις και μονομερείς πλειοψηφίες».
Ο κ. Ξανθόπουλος είπε ότι είναι απαραίτητο για την ποιότητα της Δημοκρατίας να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να αντιπαραθέσει τον πολιτικό του λόγο και το πολιτικό του πρόγραμμα στα όσα απεργάζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη που όπως είπε έχει κρυφή ατζέντα και έχει τη λογική ότι εφόσον πάρει την πλειοψηφία θα μπορέσει να κάνει ότι δεν έκανε το προηγούμενο διάστημα. Ο κ. Ξανθόπουλος είπε ότι αυτό μπορεί να είναι η κατάργηση του άρθρου 16 και η κατάργηση του αποκλειστικού δικαιώματος του ελληνικού δημοσίου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αλλά όπως τόνισε, φοβάται ότι ο ανομολόγητος στόχος θα είναι η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων ή άλλοι τομείς δημόσιου ενδιαφέροντος για τους οποίους πολύ ισχυρά τμήματα του κεφαλαίου δείχνουν ενδιαφέρον, όπως για παράδειγμα το νερό.
Ειδικά για τη Δράμα ο κ. Ξανθόπουλος τόνισε: «Εδώ βλέπουν οι πολίτες ότι υπάρχει μια δύναμη πυρός της ΝΔ που προσπαθεί να δημιουργήσει έναν ευνοϊκότερο συσχετισμό, έτσι ώστε να εκλέξει δυο βουλευτές, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η έδρα του ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρούμε ότι οι δημοκρατικοί πολίτες της περιοχής μας, θα αντισταθούν στις σειρήνες. Θα αναγνωρίσουν την ανάγκη να υπάρχει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή και θα μας δώσουν την πολιτική και κοινοβουλευτική ισχύ, για να εκπροσωπήσουμε τους πολίτες της Δράμας και στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο. Κλείνω λέγοντας ότι η παρουσία βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο ελληνικό κοινοβούλιο είναι μια ασπίδα προστασίας για τη μεγάλη πλειοψηφία των Δραμινών πολιτών ένας παράγοντας των αγώνων που πρέπει να γίνουν γιατί ακριβώς το επόμενο χρονικό διάστημα, με κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να περιφρουρήσουμε όλα αυτά τα οποία κτίσαμε ως μεταπολιτευτική ελληνική κοινωνία, τα τελευταία 50 χρόνια».
Στη συνέχεια της συνέντευξης τύπου πήρε το λόγο ο κ. Χρήστος Γιαννούλης ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι εκτιμά πως η Δράμα είναι μια πόλη που μπορεί να αξιολογήσει με πολύ μεγάλη αξιοπιστία τα παράλογα δεδομένα που συνθέτουν ένα εξαιρετικά ιδιαίτερο πολιτικό σκηνικό, από τη μεταπολίτευση και μετά για να προσθέσει: «Ένα κόμμα να προηγείται με 20 μονάδες διαφορά. Ένα κόμμα εξουσίας, ο ΣΥΡΙΖΑ να έπεται με 20 μονάδες διαφορά. Να διεκδικεί ακόμη και αυτό που κάποιοι θεωρούν άπιαστο, να ανατρέψει τους συσχετισμούς και να βρεθεί σε θέση ευθύνης και πολλοί εύλογα αναρωτιούνται πως συνέβησαν όλα αυτά και πως αλλάζουν. Η επικαιρότητα μας δίνει ορισμένες απαντήσει για τις μικρές σταγόνες αλήθειας που συνοδεύουν τα λίτρα ψέματος που έχουν διοχετευτεί τα τελευταία χρόνια στη δημόσια συζήτηση. Πρόσφατο παράδειγμα η υπερμεγέθυνση της υπόθεση με τη Ροδόπη, η αντιφατική εξήγηση για το έγκλημα της Πύλου, τα πολλά κρυφά ψέματα για την οικονομία στο μεσοπρόθεσμο 2023 -2027 που έρχεται σε πλήρη αντίφαση με τα δημοσίως λεγόμενα του κ. Μητσοτάκη, τα οποία είναι εντελώς διαφορετικά από τα επισήμως υπογραφέντα από τον ίδιο ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Όλα αυτά μπορούν να αρχίσουν να δίνουν απαντήσεις για το πως φτάσαμε στο 20% και γιατί πρέπει να είναι μαχητός και εφικτός στόχος η ανατροπή αυτού του συσχετισμού ή η διεκδίκηση του καλύτερου δυνατού για μια ισχυρή αντιπολίτευση. Ο κίνδυνος να κυριαρχήσει η παρελκυστική πολιτική, το ψέμα, η ανευθυνότητα, πολλές φορές και η βίαιη τοξική κατηγοριοποίηση ανθρώπων και πολιτικών ομάδων, όπως για παράδειγμα η «εθνική εξαίρεση» του ενός και πλέον εκατομμυρίου πολιτών, που βρίσκονται στο χώρο της προοδευτικής παράταξης και του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, είναι ένα δείγμα.
Σε άλλο σημείο, αναφερόμενος στα της Δράμας, ο κ. Γιαννούλης είπε ότι ο κάθετος άξονας που θα συνδέει την Εγνατία με τη Δράμα θα συνεχίσει να αποτελεί χίμαιρα. Είπε ότι ερχόμενος στη Δράμα ένοιωσε για πρώτη φορά κίνδυνο που είχε να νοιώσει στο δρόμο Πατρών – Πύργου. Είπε ότι αυτό οι πολίτες της Δράμας το βιώνουν καθημερινά και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει δικαιολογία, ότι επί 4,5 χρόνια δεν μπόρεσε να προχωρήσει κατά τι το έργο, παρά τις επανειλημμένες, επίπονες και τεκμηριωμένες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις τόσο του Θεόφιλου Ξανθόπουλου και του τομέα υποδομών και μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ. Μίλησε για την σιδηροδρομική απομόνωση της Δράμας, στο μικρό κομμάτι που δεν αναπτύσσεται και δεν εντάσσεται στο ευρύτερο. Πρέπει όπως είπε αυτό το κομμάτι να ενωθεί με τη μεγάλη γραμμή που ξεκινάει από την Αθήνα και καταλήγει στην Ορεστιάδα, όπως δεσμεύτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον πιο επίσημο τρόπο με την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη Δράμα.
Ο κ. Γιαννούλης είπε ότι το ζήτημα της Δημόσιας Παιδείας, της Δημόσιας Υγείας και των δημοσίων αγαθών δεν αφορά μόνο την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Πρόσθεσε ότι σε μεγάλο κίνδυνο είναι και οι δημοτικές επιχειρήσεις οι οποίες οδηγούνται σε ένα στραγγαλισμό από την εκρηκτική άνοδο των τιμών της ενέργειας. Είπε ότι ο στόχος είναι προφανής. Να καταλήξουν όλα αυτά σε έναν εργολάβο, σε έναν υπεργολάβο και σε έναν ιδιώτη αγνώστου τεχνογνωσίας και ικανότητας. Πρόσθεσε ότι η έδρα του ΣΥΡΙΖΑ στη Δράμα πρέπει να παραμείνει και πρέπει να γίνει η μεγάλη ανατροπή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!