Κοινωνικές δράσεις στο «Μενού» μέχρι και τις 20 Οκτωβρίου

0
1982

Στο πλαίσιο τής συμπλήρωσης δυο χρόνων από τη δημιουργία της κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης ένταξης «Αλληλέγγυα Συνεργασία» και τού παραδοσιακού παντοπωλείου, καφέ, μεζεδοπωλείου «Μενού» που βρίσκεται επί των οδών 1ης Ιουλίου και Δημοκρίτου 1, πραγματοποιούνται δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα, όπως εξήγησε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο πρόεδρος της Κοιν.ΣΕπ «Αλληλέγγυα Συνεργασία» κ. Δημήτρης Μπόσκος.
Οι δράσεις ξεκίνησαν στις 4 Οκτωβρίου με τον καθιερωμένο Αγιασμό και στη συνέχεια ακολούθησε μπουφές με παραδοσιακά προϊόντα. Ακολούθως, στις 5 Οκτωβρίου, γιορτάστηκαν τα δεύτερα γενέθλια του «Μενού» στο πλαίσιο των οποίων δημιουργήθηκε ένα ευχάριστο κλίμα με φίλους και γνωστούς του κοινωνικού καταστήματος και κόπηκε η τούρτα των γενεθλίων του. Το Σάββατο 9 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε δράση με παιχνίδια επικοινωνίας με την παρουσία της αντιπροέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και υπεύθυνη του Παραρτήματος Χρονίων Παθήσεων Δράμας κας Κατερίνας Χατζηδημητρίου.
Χθες, Κυριακή 10 Οκτωβρίου, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε δράση φιλανθρωπικού χαρακτήρα, με τίτλο «Το τραπέζι της αγάπης». ¨Ήταν μια δράση με μπάρμπεκιου και τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν σε οικογένεια, της οποίας μέλος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Παράλληλα, σήμερα Δευτέρα στις 10.30 το πρωί, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Ψυχικής Υγείας θα γίνει στο κοινωνικό κατάστημα επίσκεψη από τους ωφελούμενους του Κέντρου Ημέρας «Πολυδεύκης» προκειμένου να συζητήσουν για τα βιώματά τους. Τη δράση αυτή θα παρακολουθήσουν και μαθητές από το 1ο ΕΠΑΛ Δράμας. Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και αύριο, Τρίτη 12 Οκτωβρίου, με επίσκεψη στελεχών του Αρχαιολογικού Μουσείου Δράμας που θα ενημερώσουν για τα Διονυσιακά έθιμα και την ιστορία του κρασιού. Την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα, τα παιδιά του ΚΔΑΠμεΑ του Δήμου Δράμας θα επισκεφθούν το κοινωνικό κατάστημα και στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας διατροφής (όπως έχει καθιερωθεί η 16η Οκτωβρίου) θα προτείνουν γευστικές απολαύσεις.
Οι κοινωνικές δράσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 20 Οκτωβρίου και τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν οι υπόλοιπες, που έχουν προγραμματιστεί.
Όπως είπε ο κ. Μπόσκος, «Το «Μενού» έχει σκοπό την κοινωνικοποίηση και την ένταξη στην αγορά εργασίας, των ατόμων με αναπηρία. Ο σκοπός αυτός επιτυγχάνεται σε μεγάλο βαθμό αν και η πανδημία, το κοινό πρόβλημα που μας αφορά όλους, ταλαιπωρεί τους πάντες εδώ και ενάμιση χρόνο. Κάποιο διάστημα ήμασταν κλειστοί λόγω μέτρων, ενώ ένα διάστημα υπολειτουργούσαμε, επίσης λόγω της πανδημίας» υπογραμμίζει.
Η φιλοσοφία του νέου παραδοσιακού παντοπωλείου είναι να υπάρχει συνεργασία μόνο με δραμινές επιχειρήσεις και διάθεση τοπικών προϊόντων τα οποία επιλέγονται με πολύ προσοχή και μεράκι. Στόχος είναι μέσα από αυτή τη δραστηριότητα να στηριχθεί η τοπική οικονομία και να εργασθούν ΑμεΑ από τον Νομό Δράμας. Είναι η πρώτη ΚΟΙΝΣΕΠ ένταξης στον Νομό Δράμας που έγινε στα πρότυπα άλλων ΚΟΙΝΣΕΠ με παρόμοιες δραστηριότητες. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιες αντίστοιχες δομές, που εδρεύουν ακόμη και σε μεγάλα αστικά κέντρα, σε αντίθεση με το «Μενού» κατέστησαν ανενεργές λόγω διαφόρων προβλημάτων που αντιμετώπισαν στην πορεία αλλά και λόγω της υγειονομικής κρίσης που εμφανίστηκε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ