Κολυμβητήριο Δράμας: Μέχρι την άνοιξη αρχίζει η κατεδάφιση

0
905

Στο επόμενο βήμα για την υλοποίηση του νέου κολυμβητηρίου ετοιμάζεται να προχωρήσει ο Δήμος Δράμας


 

Στο επόμενο βήμα για την υλοποίηση του νέου κολυμβητηρίου ετοιμάζεται να προχωρήσει ο Δήμος Δράμας μετά και την πρόσφατη απεμπλοκή από το πρόβλημα των όρων δόμησης που επιτεύχθηκε με τροπολογία που κατέθεσε ο Βουλευτής Δράμας κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος, στη Βουλή. Η τροπολογία κατατέθηκε κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης αναφορικά με την Επιτροπή Ανταγωνισμού και είχε θέμα «Ειδικοί Όροι δόμησης για την ανέγερση νέου Δημοτικού Κολυμβητηρίου στον Δήμο Δράμας».
Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Δράμας, κ. Ιωάννης Κιοσσές είπε: «Ήδη η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών έχει βγάλει την οικοδομική άδεια κατεδάφισης του υφιστάμενου κολυμβητηρίου. Το επόμενο βήμα είναι να αρχίσουμε να το κατεδαφίζουμε. Πρόκειται για έργο που δεν είναι εύκολο τεχνικά γιατί υπάρχει από επάνω ένα δικτύωμα, που αποτελεί βαριά κατασκευή και θα πρέπει να έρθουν οι κατάλληλοι γερανοί. Είναι όμως το πρώτο βήμα για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στη συνέχεια στην επόμενη οικοδομική άδεια που θα αφορά το νέο κολυμβητήριο».
Απαντώντας σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των εργασιών που αφορούν την κατεδάφιση του υφιστάμενου κολυμβητηρίου, ο κ. Κιοσσές εκτίμησε ότι οι εργασίες θα αρχίσουν μέσα στην επόμενη περίοδο, δηλαδή μέσα στην άνοιξη του 2022.
Το «πράσινο φως» για την καθαίρεση της στέγης του παλιού κλειστού κολυμβητηρίου έδωσε τον Μάιο του 2021 κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη και Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, με την οποία εγκρίθηκε η σύμβαση δωρεάς ποσού 455.000 ευρώ μεταξύ του Δήμου Δράμας και της εταιρείας με την επωνυμία «ΡΕΗΚΑΠ Α.Ε.». Η εν λόγω σύμβαση αφορά την εκτέλεση των υπηρεσιών και μελετών για την καθαίρεση υφιστάμενης παλαιάς στέγης, των κερκίδων και των αποδυτηρίων και τη μελέτη κατασκευής νέας στέγης και κτηρίου αποδυτηρίων για το Δημοτικό Κολυμβητήριο Δράμας.
Η αποδοχή της συγκεκριμένης δωρεάς και η έγκριση σχεδίου σύμβασης έγινε τον Φεβρουάριο του 2021. Προηγήθηκε επιστολή της Raycap στις 21 Ιανουαρίου, με την οποία η εταιρεία γνωστοποίησε προς τον Δήμο Δράμας την πρόθεσή της να αναλάβει με ίδια έξοδα την εκτέλεση των υπηρεσιών και μελετών για την καθαίρεση της υφιστάμενης στέγης, των κερκίδων και των αποδυτηρίων και να προχωρήσει στην μελέτη κατασκευής νέας στέγης και κτιρίου αποδυτηρίων για το δημοτικό κολυμβητήριο Δράμας.
Η δωρεά της Raycap ανέρχεται στο ποσό των 455.000 ευρώ. Η κατασκευή του νέου κολυμβητηρίου, στο κόστος του οποίου θα συμβάλλει και ο Δήμος Δράμας, γίνεται προκειμένου να δοθεί λύση στα κτηριακά προβλήματα που εντοπίστηκαν και δημιουργούν κινδύνους για τους χρήστες του.
Όπως είχε επισημάνει στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Δήμαρχος Δράμας, κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, το νέο κολυμβητήριο που έχει σχεδιαστεί από τους μηχανικούς της Raycap και του Δήμου Δράμας θα αρχίσει να υλοποιείται σύντομα, μετά την αδειοδότησή του. Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Δράμας δήλωσε: «Όλο το πρόγραμμα του κολυμβητηρίου έχει σχεδιαστεί από τους μηχανικούς της δραμινής εταιρίας Raycap και του Δήμου Δράμας. Θεωρώ ότι με την αδειοδότηση που θα εξασφαλίσουμε, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αρχίσει να υλοποιείται το έργο». Ενώ σε ό,τι αφορά την απουσία των κερκίδων στο νέο κολυμβητήριο, εξήγησε: «Στο συγκεκριμένο εγχείρημα δεν υπάρχουν κερκίδες, υπάρχουν όμως χώροι για τους γονείς που θα αφήνουν τα παιδιά τους. Ταυτόχρονα, υπάρχουν συζητήσεις και με τον κ. Άρη Θεοδωρίδη για τη δημιουργία νέου κολυμβητηρίου στην περιοχή του παλιού στρατοπέδου των πυρομαχικών, επί της 1ης Ιουλίου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ