Κωνσταντίνος Μπλούχος: Αναφορά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Νομό Δράμας

0
1153
Φωτογραφία αρχείου

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επέδειξε ιδιαίτερα καλή διάθεση αναφορικά με τα θέματα που απασχολούν τον τόπο μας, ή που λαμβάνουν χώρα σε αυτόν. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του έργου Δράμα – Αμφίπολη είπε τα εξής:
Εντός αυτού του έτους (2023) πιστεύω ότι θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαγωνιστικές διεργασίες. Η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη. Θα χρειαστούμε γύρω στα 2 με 3 χρόνια για να κατασκευαστεί το κομμάτι αυτού του δρόμου, και θα υλοποιήσουμε την δέσμευσή μας για την σύνδεση της Δράμας με την Εγνατία Οδό.
Να πω επίσης ότι χαίρομαι ιδιαίτερα για τον δυναμισμό που δείχνει η Δράμα συνολικά, σε πολλούς διαφορετικούς τομείς. Είναι μια πόλη που έχει δείξει μεγάλη ανθεκτικότητα, με πολύ δυναμικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας, οι οποίες παράγουν καινοτομία κι οι οποίες είναι ανταγωνιστικές σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Δράμα επίσης, είναι μια πόλη που βρίσκεται στο επίκεντρο του σύγχρονου πολιτισμού με το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, αλλά και με την δημιουργία ενός cluster οπτικοακουστικών μέσων. Αλλά είναι και μια πόλη η οποία είναι ταυτισμένη με τον πρωτογενή τομέα. Με ένα Πανεπιστημιακό τμήμα Οινολογίας εξαιρετικό, με πάρα πολύ καλά κρασιά, μια πόλη η οποία έχει πρόσβαση σε ένα πολύ σημαντικό ορυκτό πλούτο, που είναι το μάρμαρο…
Αλλά για να μπορέσει η Δράμα να ξεκλειδώσει αυτή την δυναμική και την ανθεκτικότητα τις οποίες έχει δείξει, προφανώς χρειάζεται να της λύσουμε κάποια βασικά της ζητήματα υποδομών και το πιο βασικό είναι μια ασφαλής οδική σύνδεση με την Εγνατία.
Αν λοιπόν η Δράμα έχει καταφέρει, αυτά που έχει καταφέρει χωρίς έναν δρόμο της προκοπής, σκεφτείτε πόσα πολλά μπορεί να κάνει όταν με το καλό κατασκευαστεί ο δρόμος.
Στο πέρας των δηλώσεων του πρωθυπουργού, ο βουλευτής Ν. Δράμας – Νέα Δημοκρατία κ. Κώστας Δ. Μπλούχος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Θεωρώ χρέος μου να ενημερώνω τακτικά τον πρωθυπουργό μας Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά συνάμα και κάθε μέλος της κυβέρνησης για οτιδήποτε σημαντικό απασχολεί τον Νομό Δράμας. Είμαι χαρούμενος που τόσο ο Πρωθυπουργός, όσο και οι περί αυτόν Υπουργοί, στην επίσκεψή τους στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης έκαναν εκτενείς αναφορές στον τόπο μας. Η δυναμική του τόπου μας, με τους πιο άξιους και φιλοπρόοδους συμπολίτες, φαίνεται παντού και δεν μένει απαρατήρητη. Η κυβέρνησή μας έτοιμη για την επόμενη τετραετή της θητεία, έχει την Δράμα στις προτεραιότητές της. Φίλες και φίλοι συμπολίτες, προχωρούμε με αγάπη για τον υπέροχο τόπο μας. Στη συνέχεια αυτής της πορείας, εγώ, ο φίλος, συμπαραστάτης και ιατρός σας θα είμαι στην πρώτη γραμμή!»

 

Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού στο παρακάτω link:
https://www.facebook.com/blouchoskostas/videos/733013681541115

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!