Κόπηκαν τα επικίνδυνα δέντρα στο Αρρένων

0
2252

Απομακρύνθηκαν χθες τρία πανύψηλα κωνοφόρα δέντρα από την υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Δράμας.

Την κοπή ορισμένων επικίνδυνων, ξερών, πανύψηλων κωνοφόρων δέντρων που βρίσκονται στον προαύλειο χώρο του Γυμνασίου Αρρένων ξεκίνησε από χθες, Τρίτη, η υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Δράμας. Η κοπή των δέντρων που θεωρήθηκαν επικίνδυνα έγινε από συνεργείο της υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Δράμας, παρόντος και του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Μιχάλη Μουρβετίδη.
Η κοπή των επικίνδυνων δέντρων άρχισε χθες το μεσημέρι, ενώ για κάποια από αυτά έχει σχεδιαστεί να χρησιμοποιηθεί και ιδιωτικός γερανός, όπως εξήγησε στα «Χ» ο κ. Μουρβετίδης. Τα δέντρα που κόπηκαν αρχικά βρίσκονταν κοντά στην είσοδο του σχολικού κτιρίου, στο σημείο όπου ξεκινά ο πρόσφατα αναπλασμένος χώρος πρασίνου.
Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου επεσήμανε στα «Χ» ότι σε πρώτη φάση τα δέντρα θα έπρεπε να κοπούν, διότι στην κατάσταση που είχαν περιέλθει υπήρχε κίνδυνος ατυχημάτων. Τα δέντρα που κόπηκαν ήταν εντελώς ξερά, προφανώς λόγω κάποιας ασθένειας, και δεν είχαν κανένα περιθώριο να σωθούν, όπως εξήγησε. Μάλιστα, για την επικινδυνότητα των δέντρων προηγήθηκαν σχετικά έγγραφα και από το ίδιο σχολικό συγκρότημα προς τη σχολική επιτροπή του Δήμου Δράμας, η οποία προχώρησε σε αυτοψία στον χώρο, πρόσθεσε ο κ. Μουρβετίδης.
Στον χώρο της αυλής του σχολείου κόπηκαν τρία από τα μεγαλύτερα δέντρα, ωστόσο στον ίδιο χώρο και πλησίον της εισόδου υπάρχουν και άλλα δέντρα που φαίνεται ότι παρουσιάζουν πρόβλημα. Στον χώρο των πειραμάτων φυσικής έχει ξεραθεί εδώ και μήνες ένα ακόμη κωνοφόρο (έλατο), το οποίο μεταφυτεύθηκε στον χώρο που βρίσκεται σήμερα, από άλλο σημείο της αυλής, μετά την ανάπλαση του προαύλειου χώρου. Στο ίδιο σημείο υπήρχε και ένα ακόμη άρρωστο έλατο το οποίο απομακρύνθηκε πριν από αρκετούς μήνες.
Οι λόγοι για τους οποίους έχουν ξεραθεί τα δέντρα δεν έχουν διευκρινιστεί. Η απόφαση για την κοπή των δέντρων πάρθηκε υπό το πρίσμα της επανέναρξης των σχολικών μαθημάτων προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα, αφού η επικινδυνότητα είχε διαπιστωθεί και ο χώρος είναι πολυσύχναστος σε καθημερινή βάση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αυλή του σχολείου έχουν απομείνει πλέον ελάχιστα κωνοφόρα, αφού η συντριπτική πλειοψηφία τους αποξηλώθηκε πριν από αρκετά χρόνια, όταν κάποια από αυτά λόγω καιρικών συνθηκών έπεσαν κοντά σε παρακείμενες οικίες. Το μικρό αλσύλλιο που υπήρχε στην αυλή του σχολείου δεν υπάρχει εδώ και πολύ καιρό, ενώ τα δέντρα που κόπηκαν χθες ήταν από τα τελευταία που έμειναν να θυμίζουν τον χαρακτήρα της αυλής του σχολείου, που ήταν για πολλά χρόνια γεμάτος από κωνοφόρα, παρόλα αυτά επιπολαιόριζα όπως αποδείχθηκε και κατά συνέπεια επικίνδυνα.
Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Δράμας είπε ότι στη θέση των δέντρων που κόπηκαν θα φυτευτούν άλλα, ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ακόμη κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ