Αρχική Δράμα Κορμούς 12 μέτρων παρέσυραν τα ρέματα

Κορμούς 12 μέτρων παρέσυραν τα ρέματα

- Υπεράνθρωπη προσπάθεια για τις αποκαταστάσεις από τα συνεργεία της ΠΕ Δράμας - Πρωτοφανής όγκος νερού και φερτών υλικών στους χειμάρρους της Δράμας

0
825

Υπεράνθρωπη προσπάθεια για τις αποκαταστάσεις των προβλημάτων, μετά τον πρωτοφανή όγκο νερού που συγκεντρώθηκε στους χειμάρρους την Κυριακή προκαλώντας πλημμυρικά φαινόμενα, κατέβαλαν μετά την ύφεση της κακοκαιρίας τα συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, υπό τις οδηγίες του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, κ. Μιχάλη Μουρβετίδη.
Τα ορμητικά νερά που ενισχύθηκαν από τις συνεχείς βροχοπτώσεις, μετέφεραν την Κυριακή πρωτοφανή όγκο φερτών υλικών μέχρι και κορμούς δέντρων 12 μέτρων. Πλημμυρικά προβλήματα προκλήθηκαν στη γέφυρα που βρίσκεται στην οδό Καπνολογικού Ινστιτούτου, αλλά και στην ιρλανδική διάβαση του μίνι περιφερειακού προς το Αρκαδικό, όπως και στην ιρλανδική διάβαση που βρίσκεται πίσω από τις εγκαταστάσεις της ΝΕΟΓΑΛ, στο δρόμο προς τον οικισμό του Πανοράματος.
Το νερό στους χειμάρρους, σε ορισμένες περιπτώσεις ανήλθε σε ύψος 4 μέτρων, ενώ η ορμητικότητά του ήταν τέτοια που παρέσυρε οτιδήποτε στο πέρασμά του. Είναι προφανές ότι κανένας καθαρισμός αλλά και καμία διευθέτηση των χειμάρρων, όπως αυτές που προηγήθηκαν από την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, σχεδόν στο σύνολο των ρεμάτων του Νομού Δράμας, δεν θα μπορούσε να ανασχέσει φυσικά φαινόμενα αυτής της έντασης. Χαρακτηριστικό είναι ότι την Κυριακή, από την πλημμυρισμένη γέφυρα στην οδό Καπνολογικού Ινστιτούτου, τα νερά στο οδόστρωμα έφθαναν μέχρι την οδό 1ης Ιουλίου και ακολουθούσαν μια πορεία μέχρι και το γήπεδο Κραχτίδη.
Ευτυχώς πέρα από τις πλημμυρισμένες γέφυρες, στις οποίες αναγκαστικά διεκόπη η κυκλοφορία, οι ζημιές σε οικίες και επιχειρηματικές δραστηριότητες ήταν περιορισμένες, κυρίως κοντά στην ιρλανδική διάβαση που ενώνει το αστικό κέντρο της Δράμας με την περιοχή του Αρκαδικού. Μετά από συνεχείς εργασίες καθαρισμού χθες δόθηκε σε κυκλοφορία η γέφυρα που βρίσκεται στην οδό Καπνολογικού Ινστιτούτου, αλλά μέχρι και την ώρα που γραφόταν αυτό το ρεπορτάζ παρέμεναν κλειστές οι ιρλανδικές διαβάσεις προς Πανόραμα και προς Αρκαδικό, με τις εργασίες καθαρισμού των μηχανημάτων έργου να συνεχίζονται εντατικά.
Από τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία με τις έντονες βροχοπτώσεις στο Νευροκόπι, ο τοπικός δήμος κηρύχθηκε σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης από την Παρασκευή. Το ίδιο συνέβη και στον Δήμο Παρανεστίου λόγω των κατολισθήσεων στην ευρύτερη περιοχή του Θόλου. Για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν επρόκειτο να επισκεφθεί τη Δράμα χθες, κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών, για να αποκτήσει άμεση αντίληψη της έκτασης των προβλημάτων.
Είναι δε χαρακτηριστικό ότι από τη συγκέντρωση του μεγάλου όγκου όμβριων υδάτων, έχει ανέλθει αρκετά και η στάθμη του νερού τόσο στον Αγγίτη, όπου προκλήθηκαν ζημιές σε παρακείμενα αγροτεμάχια και εντός του σπηλαίου, όσο και στη μικρή λίμνη της Αγίας Βαρβάρας, στο κέντρο της πόλης, όπου η στάθμη του νερού βρέθηκε λίγο πριν την υπερχείλιση, τουλάχιστον προς την πλευρά του πάρκου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!