Σήμερα Τετάρτη 20/1 πραγματοποιείται η Α’ φάση του κυπέλλου Ελλάδας με τη συμμετοχή μόνο των ομάδων της Super League 1, καθώς το πρωτάθλημα της Super League 2 βρισκόταν εδώ και καιρό στον αέρα, με αποτέλεσμα να μην είχαν συμπεριληφθεί και οι ομάδες της Β’ τάξης κατηγορίας στην κληρωτίδα του κυπέλλου Ελλάδας.
Το κύπελλο Ελλάδος κάνει την πρώτη του σέντρα για τη φετινή χρονιά στη Θεσσαλονίκη και τον Βόλο στις 15:00 το μεσημέρι, με τις αναμετρήσεις Άρης–Αστέρας Τρίπολης και ΝΠΣ Βόλος–ΟΦΗ αντίστοιχα. Αργότερα, στις 17:15 το απόγευμα ακολουθεί η αναμέτρηση στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ να αντιμετωπίζει την ΑΕ Λάρισας. Ακολουθεί η αναμέτρηση του Παναιτωλικού με τον Ολυμπιακό στο Αγρίνιο στις 19:30 και τελευταίος αγώνας της ημέρας διεξάγεται μεταξύ ΑΕΚ – Απόλλων Σμύρνης στο ΟΑΚΑ στις 21:30. Αύριο Πέμπτη 21/1 ακολουθεί και η τελευταία αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννενα-Ατρόμητος στις 19:30.
Οι ρεβάνς των αγώνων θα πραγματοποιηθούν στις 3-4 Φεβρουαρίου, που θα κριθούν ποιες ομάδες θα περάσουν στους 8 του κυπέλλου Ελλάδας. Να σημειωθεί ότι ο Παναθηναϊκός και η Λαμία έχουν ήδη προκριθεί στους 8 άνευ αγώνα και περιμένουν να μάθουν ποιες θα είναι οι άλλες ομάδες που θα προστεθούν στην κληρωτίδα για τους 8 του κυπέλλου Ελλάδας.
Αναλυτικά οι αγώνες της Α’ φάσης:
Τετάρτη 20/1
Άρης – Αστέρας Τρίπολης 15:00
ΝΠΣ Βόλος – ΟΦΗ 15:00
ΠΑΟΚ – ΑΕ Λάρισας 17:15
Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 19:30
ΑΕΚ – Απόλλων Σμύρνης 21:30
Πέμπτη 21/1
ΠΑΣ Γιάννενα – Ατρόμητος 19:30