Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Δράμα έχει τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσει»

0
3735

Πλήθος κόσμου υποδέχθηκε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας στη Δράμα το απόγευμα της Τετάρτης


 

Πλήθος κόσμου υποδέχθηκε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη με χειροκροτήματα και επευφημίες στον πεζόδρομο της οδού Ζερβού το απόγευμα της Τετάρτης στην Δράμα. Ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στη Δράμα μετά την επίσκεψή του στην Θάσο το μεσημέρι της ίδιας ημέρας. Στην οδό Ζερβού τον περίμεναν φίλοι και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ενώ παρόντες ήταν μεταξύ άλλων και οι πρώην υπουργοί κ.κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος και Νίκος Χαρδαλιάς.
Λίγο αργότερα μιλώντας με τη χρήση μικροφώνου από ένα μικρό βήμα, που είχε τοποθετηθεί στον χώρο της Ζερβού, κατέστησε σαφή την ανάγκη να υπάρξει από τις εκλογές αυτοδυναμία για τη Νέα Δημοκρατία αλλά και την Ελλάδα.
Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης κατά την διάρκεια της ομιλίας του με την στήριξη που έδωσε ο κόσμος στην ΝΔ, επιτεύχθηκε μια μεγάλη νίκη η οποία θα ολοκληρωθεί στις προσεχείς εκλογές. Είπε ότι αν η χώρα δεν είχε να αντιμετωπίσει τη νάρκη της απλής αναλογικής θα είχε ήδη ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Ανάμεσα σε επευφημίες και συνθήματα ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι ο ελληνικός λαός στις εκλογές της 21ης Μαΐου έστειλε ένα βροντερό μήνυμα. Είπε ότι ο ίδιος θα είναι ξανά πρωθυπουργός με την στήριξη τού κόσμου την 26η Ιουνίου. Σημείωσε ότι στις εκλογές της 21ης Μαΐου οι πολίτες επιβράβευσαν την μεγάλη προσπάθεια της ΝΔ στα τέσσερα χρόνια. «Νοικοκυρέψαμε την Ελλάδα» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης και εξήγησε ότι αυτό ήταν μια μεγάλη συλλογική προσπάθεια, η οποία επεκτάθηκε σε πολλούς τομείς της πολιτικής. Είπε ότι η ΝΔ ήταν αυτή που επέτρεψε στη χώρα να ορθώσει και πάλι το ανάστημά της και να σταματήσει να είναι χώρα αποπαίδι της ΕΕ. Είπε ότι η ΝΔ ήταν αυτή που έκανε πράξη τη δέσμευσή της και ασφάλισε τα σύνορα της χώρας. «Η Ελλάδα έπαψε να είναι ξέφραγο αμπέλι» συμπλήρωσε και τόνισε ότι η χώρα ενίσχυσε τις ένοπλες δυνάμεις της και η φωνή της ακούγεται δυνατή από τις Βρυξέλες μέχρι το αμερικανικό Κογκρέσο.
Αναφερόμενος στις εκλογές και τα αποτελέσματα στη Δράμα είπε: «Εδώ στη Δράμα τα πήγαμε πολύ καλά αλλά μπορούμε να τα πάμε ακόμη καλύτερα και αυτό θέλω να σας ζητήσω. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας να αναζητήσουμε και εδώ στη Δράμα τους συμπολίτες μας οι οποίοι μπορεί να έστρεψαν το βλέμμα τους και τελικά την ψήφο τους σε άλλα κόμματα. Ενδεχομένως σε κάποια μικρότερα κόμματα τα οποία τοποθετούνται εκ δεξιών της ΝΔ. Να τους πούμε μια απλή κουβέντα. Ο πατριωτισμός στα λόγια είναι εύκολος. Ο πατριωτισμός της ευθύνης και της πράξης όμως μετριέται με αποτελέσματα. Σε όσους επιδιώκουν να φυλακίσουν την ορθόδοξη πίστη στα στεγανά κάποιων μικρών κομμάτων, τους απαντούμε ότι η ορθοδοξία και η πίστη ήταν πάντα πολύ μεγαλύτερη και ήταν δύναμη ενότητας και όχι διχασμού του ελληνικού λαού. Ας αφήσουμε την εκκλησία μακριά από τα της πολιτικής».
Είπε ότι η διαρκής προσπάθεια για μια Ελλάδα καλύτερη πιο προκομμένη, με καλύτερους μισθούς και με ισχυρότερη οικονομία πρέπει να συνεχιστεί, γι αυτό και η κάλπη της 21ης Ιουνίου είναι τόσο κρίσιμη. Είπε ότι αν μπούνε περισσότερα κόμματα στη βουλή ο πήχης της αυτοδυναμίας ανεβαίνει και αυτό που χρειάζεται σήμερα η χώρα είναι μια άνετη κυβέρνηση με ισχυρή κυβερνητική πλειοψηφία για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα των τολμηρών αλλαγών για την επόμενη τετραετία. «Δώστε μου τη δύναμη να κάνουμε πράξη αυτό το σχέδιο για μια καλύτερη Ελλάδα» τόνισε.
Είπε ότι επί τέσσερα χρόνια η ΝΔ έχει δώσει δείγματα γραφής, όχι μόνο με την αντιμετώπιση των πολλαπλών κρίσεων αλλά και γιατί ανέταξε την οικονομία και την έβαλε σε μια τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης. Μίλησε για την μείζονα και ελάσσονα αντιπολίτευση και την κρυφή τους ατζέντα να αυξήσουν τους φόρους για τη μεσαία τάξη. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι το 2019 η ΝΔ είχε δώσει μια υπόσχεση, να μειώσει τους φόρους για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες και την έκανε πράξη. Είπε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να δημιουργήσει έκρηξη επενδύσεων μέσα από τις οποίες μπορούν να δημιουργηθούν καλύτερες θέσεις εργασίας και καλύτεροι μισθοί. «Εμείς ξέρουμε πως μπορούμε να αυξήσουμε το μέσο μισθό στα 1500 ευρώ και μπορούμε να δεσμευτούμε σε αυτό γιατί αυτή την πολιτική υπηρετήσαμε και αυτή την πολιτική υπηρετούμε» τόνισε.
Ο κ. Μητσοτάκης είπε σχετικά με την οδική απομόνωση της Δράμας και την αδυναμία σύνδεσης της με την Εγνατία οδό που υπήρχαν ως αιτήματα της τοπικής κοινωνίας ότι: «Σήμερα και οι δυο κεντρικές δεσμεύσεις που σας είχα δώσει υλοποιούνται. Σήμερα επισκέφθηκα το πρώτο εργοτάξιο της οδικής σύνδεσης Καβάλας – Δράμας η οποία ήδη υλοποιείται και μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουμε οριστικό ανάδοχο. Το μεγάλο έργο της σύνδεσης με την Αμφίπολη που αποτελεί κεντρική προεκλογική μας δέσμευση θα υλοποιηθεί από αυτή την κυβέρνηση και θα είναι έτοιμο πριν το τέλος της επόμενης τετραετίας. Την ίδια προσοχή θέλω να δώσουμε και στη στήριξη της τοπικής οικονομίας της Δράμας».
Μίλησε για την πρόθεσή του να στηριχθεί ο κλάδος των κρασιών και ο ορεινός τουρισμός στη Δράμα. Είπε ότι υπάρχει η δυνατότητα η Δράμα να μετατραπεί σε κέντρο πολιτισμού με την αξιοποίηση του στρατοπέδου Ανδρικάκη. «Η Δράμα έχει τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσει σε πολλούς διαφορετικούς αναπτυξιακούς τομείς», τόνισε, ανάμεσα σε άλλα.
Τέλος αναφερόμενος και στον τομέα της Υγείας δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν 10.000 προσλήψεις νοσηλευτών και γιατρών στο ΕΣΥ. Είπε ότι τα νοσοκομεία θα στηριχθούν και επεσήμανε «Έχουμε φιλόδοξα σχέδια για το Νοσοκομείο Δράμας. Όχι μόνο για την ενεργειακή του αναβάθμιση αλλά έχουμε εξασφαλισμένους πόρους για τα τμήματα επειγόντων περιστατικών και τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Θέλουμε η κάθε Ελληνίδα και ο κάθε Έλληνας, ανεξαρτήτως που βρίσκεται να μπορεί να έχει πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, με στήριξη των κέντρων υγείας, με περισσότερη τηλεϊατρική και με περισσότερο υγειονομικό προσωπικό». Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης η επόμενη τετραετία θα είναι η τετραετία της μεγάλης αναμόρφωσης του ΕΣΥ.
Κατά τη σύντομη επίσκεψή του στη Δράμα και την οδό Ζερβού ο κ. Μητσοτάκης είχε άμεση επαφή με το συγκεντρωμένο πλήθος που τον υποδέχθηκε αλλά και πολλές σύντομες συνομιλίες με φίλους του κόμματος αλλά και θαμώνες των καφέ που βρισκόταν εκείνη την ώρα στον πεζόδρομο. Μάλιστα δεν έφερε αντίρρηση να βγει και ορισμένες φωτογραφίες όταν αυτό του ζητήθηκε από φίλους της Νέας Δημοκρατίας που τον υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!