Κυρώθηκε ο πίνακας των πρώτων διοριστέων στις φυλακές Νικηφόρου

0
1873

Η τοπική κοινωνία αναμένει και τη λειτουργία των φυλακών μετά από… 19 χρόνια!


Κυρώθηκε στα τέλη Ιουνίου του 2022, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, ο πίνακας των πρώτων διοριστέων- προσληπτέων της κατηγορίας ΔΕ για 14 θέσεις που αφορούν την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων του Καταστήματος Κράτησης Δράμας. Πρόκειται για επιτυχόντες της προκήρυξης 4Κ/2021 που θα εργαστούν ως δόκιμοι υπάλληλοι με βαθμό Δ΄ της κατηγορίας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) σε κενές οργανικές θέσεις του καταστήματος κράτησης Δράμας (στο Νικηφόρο) οι οποίες αφορούν στις ειδικότητες: Διοικητικού – Λογιστικού, Οδηγών, Νοσηλευτικής, Τεχνικού Ηλεκτρολόγου, Τεχνικού Μαγείρων και Τεχνικού Ηλεκτρονικού.

Η προκήρυξη που είναι η 4Κ/2021 αφορούσε συνολικά 52 θέσεις για τη στελέχωση του καταστήματος κράτησης Νικηφόρου (πέραν του προσωπικού φύλαξης). Οι θέσεις αυτές ήταν:
-2 θέσεις ΠΕ Εγκληματολόγων,
-2 θέσεις ΠΕ Ιατρών (Ειδικότητας Παθολογίας ή Γενικής Ιατρικής),
-1 θέση ΠΕ Ιατρών ειδικότητας Ψυχιατρικής,
-2 θέσεις ΠΕ Κοινωνικής Εργασίας,
-3 θέσεις ΠΕ Κοινωνιολόγων,
-1 θέση ΠΕ Οδοντιάτρων,
-7 θέσεις ΠΕ Σωφρονιστικού Ενηλίκων,
-3 θέσεις ΠΕ Ψυχολόγων,
-5 θέσεις ΤΕ Διοικητικού – Λογιστικού,
-1 θέση ΤΕ Μηχανικών (Ειδ. Ηλεκτρολόγων),
-1 θέση ΤΕ Μηχανικών (Ειδ. Ηλεκτρονικών),
-1 θέση ΤΕ Πληροφορικής,
-4 θέσεις ΤΕ Υγείας Πρόνοιας (Ειδ. Κοινωνικής Εργασίας,
-5 θέσεις ΤΕ Υγείας Πρόνοιας (Ειδ. Νοσηλευτικής),
-5 θέσεις ΔΕ Διοικητικού-Λογιστικού,
-2 θέσεις ΔΕ Νοσηλευτικής,
-3 θέσεις ΔΕ Οδηγών,
-1 θέση ΔΕ Τεχνικού (Ειδ. Ηλεκτρολόγου),
-1 θέση ΔΕ Τεχνικού (Ειδ. Ηλεκτρονικού),
-2 θέσεις ΔΕ Τεχνικού (Ειδ. Μαγείρων).

Το εν λόγω προσωπικό που θα προσληφθεί για τη στελέχωση του καταστήματος κράτησης Δράμας, αποτελεί μέρος των 258 θέσεων που θα καλυφθούν συνολικά για τη λειτουργία του. Στο σημείο αυτό πρέπει να υπενθυμιστεί ότι η τελετή της διοικητικής παράδοσης του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κράτησης Δράμας στο Νικηφόρο έγινε τον Ιούνιο του 2020. Δηλαδή πριν από δυο χρόνια. Επρόκειτο για την διοικητική παράδοση των φυλακών που έγινε από την αρμόδια επιτροπή της εταιρίας Κτιριακές Υποδομές ΑΕ, προς στην επιτροπή παραλαβής που ορίστηκε από την Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Το κτήριο των φυλακών παραδόθηκε έτοιμο μετά από πολυετή καθυστέρηση, αλλά εκκρεμούσε η στελέχωση του σωφρονιστικού καταστήματος. Μερικούς μήνες μετά και ειδικότερα μέσα στο 2021, ακολούθησε η προκήρυξη των πρώτων θέσεων με την 4Κ/2021 και αργότερα η προκήρυξη για την στελέχωση με προσωπικό φύλαξης.
Σήμερα, δυο χρόνια μετά, η τοπική κοινωνία, αναμένει πλέον και την λειτουργία του σωφρονιστικού καταστήματος, που θα απορροφήσει ένα σημαντικό αριθμό εργαζομένων από τη Δράμα. Δεν θα πρέπει να παραβλεφθεί το γεγονός ότι πέρασαν ήδη 19 χρόνια από την δημοπράτηση του έργου των φυλακών που έγινε το 2003. Η όποια περαιτέρω καθυστέρηση στη λειτουργία του σωφρονιστικού καταστήματος Νικηφόρου, μοιάζει πλέον αδιανόητη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ