Λευτέρης Καλλινικίδης: «Θέλουμε λύσεις, όχι κοινωνικές ασπιρίνες…»

Στην εκδήλωση της παράταξης «Δράμα Πρωταγωνίστρια»

0
3235

Tους πρώτους 30 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής παράταξης “Δράμα Πρωταγωνίστρια” αλλά και δεκάδες στελέχη της παράταξής του παρουσίασε το βράδυ της Κυριακής στο δημοτικό ωδείο της Δράμας ο επικεφαλής του συνδυασμού και υπ. δήμαρχος Δράμας Λευτέρης Καλλινικίδης. Στην ίδια εκδήλωση που έγινε παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε και η παρουσίαση μέρους των προγραμματικών θέσεων της παράταξης.

Στους παρισταμένους πέραν των άλλων ήταν και ο κ. Ηρακλής Χατζηθεοδωρίδης, βασικό και ιδρυτικό στέλεχος της παράταξης των “Ενεργών Πολιτών” που μόλις τις προηγούμενες ημέρες με ανακοίνωσή της έκανε γνωστή τελικά την μη κάθοδό της στις εκλογές του Μαΐου.
Ο κ. Καλλινικίδης κατά την ομιλία του είπε ότι η παράταξή του δεν προτίθεται να ισοπεδώσει το έργο που τυχόν έγινε από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, ωστόσο αναρωτήθηκε πώς μπορεί προηγούμενοι δήμαρχοι να είναι επιτυχημένοι και η Δράμα να βρίσκεται κολλημένη στην τελευταία θέση στην πιο φτωχή περιφέρεια της Ελλάδας. Σημείωσε ότι η παράταξή του έχει διαφορές ουσίας, νοοτροπίας και φιλοσοφίας από τις υπόλοιπες παρατάξεις. Είπε ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν πρέπει να υπάρχουν αντίπαλοι αλλά συνεργάτες. Η Δράμα μας χρειάζεται όλους πάνω απο κόμματα και χρώματα είπε ο κ. Καλλινικίδης.
Εξήγησε επίσης, σε άλλο σημείο ότι σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία για τηλεοπτική αναμέτρηση των υποψηφίων Δημάρχων η “Δράμα Πρωταγωνίστρια” θα είναι παρούσα χωρίς όρους και με οποιαδήποτε σύνθεση.
Μίλησε ακόμη για τον ανθρωποκεντρικό τρόπο σκέψης της παράταξής του που μπαίνει πριν από όλα στις αποφάσεις της. Σημείωσε ότι η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον Δήμο της Δράμας και ειδικότερα στο κέντρο της πόλης και στον Δημοτικό Κήπο δεν αντανακλά την πραγματική εικόνα της Δράμας. Έκανε λόγο για έλλειψη σημείων ενημέρωσης των επισκεπτών της πόλης.
Σε άλλο σημείο είπε ότι πρωταρχικό μέρος των προτεραιοτήτων της παράταξής του είναι ο τομέας της καθαριότητας. Έκανε επίσης αναφορά στα κοινωνικά προβλήματα που παρουσιάζονται στην πόλη και είπε ότι οι πολίτες δεν θα πρέπει να φθάνουν στο σημείο να τρέφονται από συσσίτια. “Δεν θέλουμε δημότες επαίτες, αλλά αξιοπρεπείς” είπε ο κ. Καλλινικίδης κάνοντας λόγο για κοινωνικές ασπιρίνες που δόθηκαν μέχρι σήμερα αλλά όχι ουσιαστικές λύσεις. “Ο άνθρωπος είναι πάνω από όλα. Τον άνθρωπο πρέπει να προσέξουμε…αυτή είναι η δική μας προτεραιότητα”.
Μιλώντας για τις κοινότητες, είπε ότι δεν θα πρέπει οι δημοτικές παρατάξεις να κατεβάσουν σε αυτές δικούς τους ξεχωριστούς χρωματισμένους υποψηφίους και μίλησε για την ανάγκη υπερπαραταξιακών συνδυασμών, όπως επίσης πως δεν θα πρέπει να διχάζονται οι μικρές τοπικές κοινωνίες.
Ανάμεσα σε άλλα επισήμανε ότι η λέξη “διεκδικούμε”, θα πρέπει να καταργηθεί στην πόλη της Δράμας και να αντικατασταθεί από την λέξη “απαιτούμε” .
Στο τελευταίο μέρος της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν από τον κ. Λευτέρη Καλλινικίδη 30 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του όπως και δεκάδες στελέχη της, ενώπιον του συγκεντρωμένου κόσμου που γέμισε την αίθουσα του Δημοτικού Ωδείο της Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ