Λευτέρης Τζιβανάκης: «Με σωστή δουλειά από όλους μας το Καλαμπάκι στα επόμενα χρόνια θα μπορέσει να ανεβεί στις εθνικές κατηγορίες, αλλά αυτή τη φορά για να μείνει…»

0
2305

Στα «Χ» και τον Δημήτρη Μπουτζέκη μίλησε ο έμπειρος επιθετικός της Α.Ε. Καλαμπακίου που την φετινή χρονιά συνεχίζει να σκοράρει ακατάπαυστα. Το 2018 ήταν πρώτος σκόρερ της Α’ ΕΠΣ Δράμας και τα τελευταία χρόνια κάνει καταπληκτικές εμφανίσεις με την φανέλα του Καλαμπακίου.
Ο Λευτέρης Τζιβανάκης μίλησε για τη φετινή πορεία της ομάδα, τον προπονητή του, τους νεαρούς παίκτες της ομάδας και την κατάσταση στο δραμινό ποδόσφαιρο.

Δύο λόγια για τη φετινή πορεία της Α.Ε. Καλαμπακίου;
Για τη φετινή πορεία της ομάδας έχουμε ανάμεικτα συναισθήματα, γιατί ξεκινήσαμε με πολλά προβλήματα και το ξέραμε. Μια ομάδα που πέρσι έπαιζε Γ’ εθνική πρωταρχικά προσπάθησε να κρατήσει τον κορμό της και με λίγες ποιοτικές μεταγραφές να κρατηθεί στις ψηλές θέσεις έχοντας πάντα στον νου πως στο τοπικό πρέπει να στελεχώσεις την ομάδα και με νεαρούς ποδοσφαιριστές για να έχεις παρακαταθήκη για τα επόμενα χρόνια.

Η ομάδα διαθέτει αρκετούς νεαρούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές. Πιστεύεις ότι στο μέλλον θα ξανά δούμε το Καλαμπάκι σε εθνικές κατηγορίες;
Με σωστή δουλειά από όλους μας, ναι, το Καλαμπάκι στα επόμενα χρόνια θα μπορέσει να ανεβεί στις εθνικές κατηγορίες, αλλά αυτή τη φορά για να μείνει, όχι να είναι ασανσέρ. Θέλει επιμονή και υπομονή χωρίς βεβιασμένες κινήσεις. Ήδη το κέρδος μας από τη Γ’ εθνική πέρσι είναι η γνώση πως πρέπει να έχεις σωστές υποδομές για να δουλέψεις σωστά, ώστε στο μέλλον να έχεις διάρκεια σαν ομάδα. Έτσι, δώσαμε βάση στο γήπεδο και το βοηθητικό μας, σε όργανα γυμναστικής και μέσω του δήμου φτιάξαμε τα αποδυτήριά μας και των φιλοξενούμενων μαζί με τα γραφεία μας.

Με τον ερχομό του Μιχάλη Τσοκακτσίδη τι άλλαξε στην ομάδα, τι νέο έφερε;
Στην επιλογή του προπονητή (γιατί η μετακίνηση του Σ. Φιλίππου στον ΠΑΟΚ έγινε στην αρχή της προετοιμασίας – και να δώσουμε μια ακόμα φορά συγχαρητήρια για το έργο του) Μιχάλη Τσοκακτσιδη θεωρώ πως πέσαμε διάνα. Θα πω λίγα λόγια για τον προπονητή μας, γιατί νομίζω πως ξέρει όλη η Δράμα για τι άνθρωπο και προπονητή μιλάμε. Θα πω πως είμαστε τυχεροί που τον έχουμε κοντά μας και ειδικά οι νεαροί, γιατί δουλεύει πολύ, ειδικά πάνω στην τακτική, κάτι που λείπει από πολλούς ποδοσφαιριστές, πάντα με πλάνο και με σκοπό την ατομική και ομαδική βελτίωση. Έτσι με τον συγκεκριμένο προπονητή, μαζί του την βοηθό του Κεραμύδα Σοφία και με το ρόστερ μας δεν είχαμε φόβους ώστε να κινδυνέψει η ομάδα με νέο υποβιβασμό.

Πιστεύεις η Α. Ε. Καλαμπακίου είναι υποχρεωμένη κάθε χρόνο να πρωταγωνιστεί;
Ναι, έχουμε υποχρέωση στην ιστορία της ομάδας και στους συγχωριανούς μας που τόσο μας στηρίζουν να πρωταγωνιστούμε κάθε χρόνο.

Τι πρέπει να αλλάξει ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστικό το τοπικό μας πρωτάθλημα;
Δεν είμαι αρμόδιος, αλλά θεωρώ πως κάθε χρόνο όλο και πιο λίγοι ασχολούνται με το τοπικό ποδόσφαιρο διοικητικά, κι αυτό γιατί έτσι όπως είναι τα πράγματα ή πρέπει να είσαι ήρωας/τρελός, πες το όπως θες, ή πρέπει να έχεις τον γιο σου για να ασχοληθείς (στις περισσότερες φορές κακώς). Πάντα για διοίκηση μιλάω, γιατί ποδοσφαιριστές θα υπάρχουν πάντα, δεν είναι μόνο δραμινό φαινόμενο.

Υπάρχει ταλέντο στο δραμινό ποδοσφαίρο;
Η Δράμα πάντα θα βγάζει ταλέντα. Το λένε τα νούμερα. Πάντα οι μεικτές μας είναι στις πρώτες θέσεις.

Αξιοποιούν οι δραμινοί προπονητές τα δραμινά ταλέντα;
Οι προπονητές μας κάνουν πολύ καλή δουλειά. Το πρόβλημα είναι όταν φύγουν για μεγαλύτερες κατηγορίες και γενικά το ελληνικό ποδόσφαιρο στις μεγάλες κατηγορίες δεν είναι προσιτό για νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Σε ενδιαφέρει μελλοντικά να ασχοληθείς με την προπονητική;
Αν και ποτέ δεν πρέπει να είμαστε απόλυτοι, όχι, δεν θέλω να γίνω προπονητής.

Ο κορωνοϊός έχει χτυπήσει την πόρτα και του ποδοσφαίρου. Ποια είναι η προσωπική σου άποψη;
Η κατάσταση που ζούμε με τον κορωνοϊό είναι πρωτόγνωρη για όλους μας. Γι’ αυτό η άποψή μου για το θέμα είναι να ακούμε τους ειδικούς, ώστε να βγούμε από αυτό περισσότερο σοφοί και με λιγότερες απώλειες. Καλή δύναμη σε όλο τον κόσμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ