Λήγει η προθεσμία για το Leader

Μιλάει στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο διευθυντής της Αναπτυξιακής Δράμας κ. Μανώλης Χατζόπουλος... 3.076.000 ευρώ το ποσό της δημόσιας δαπάνης στο πρόγραμμα

0
2496

Μέχρι τις 25 Οκτωβρίου ισχύει η παράταση της προθεσμίας που έχουν στην διάθεσή τους οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές, προκειμένου να υποβάλλουν τις προτάσεις τους στο πλαίσιο του Τοπικού Προγράμματος του Μέτρου “Τοπική ανάπτυξη με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων (CLLD/LEADER)» ΠΑΑ 2014 -2020” όπως είπε χθες στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο διευθυντής της Αναπτυξιακής Εταιρείας Δράμας κ. Μανώλης Χατζόπουλος.

Πρόκειται για την τελευταία παράταση που δίνεται και αφορά προτάσεις επενδύσεων ιδιωτικού χαρακτήρα στο πλαίσιο του προγράμματος. To συγκεκριμένο μέτρο αφορά ιδιωτικές επενδύσεις φυσικών προσώπων ή επιχειρήσεων όλων των τύπων χωρίς περιορισμούς στο είδος της επένδυσης. Περιοχή εμβέλειας του προγράμματος είναι όλος ο Νομός Δράμας πλην της Κοινότητας Δράμας (στην οποία εξαιρούνται και μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα χρηματοδότησης, η περιοχή της Σίψας και η περιοχή της Νέας Σεβάστειας).
Η επιδότηση των επιχειρήσεων για τις προτάσεις που θα κατατεθούν κινείται μεταξύ 45 – 65% ανάλογα με την δράση στην οποία θα υποβληθεί πρόταση. Μέχρι στιγμής όπως είπε ο κ. Χατζόπουλος στα ΧΡΟΝΙΚΑ, έχουν κατατεθεί εννέα προτάσεις για ένταξη και η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη που διατίθεται ανέρχεται ενδεικτικά σε 3.076.000. Το δε ύψος των επενδύσεων που αναμένεται να καλυφθεί περιλαμβανομένης και της συμμετοχής των επενδυτών αναμένεται να ξεπεράσει τα 6 εκ ευρώ. Πάντως στην περίπτωση που υπάρχουν αξιόλογες προτάσεις δεν αποκλείεται να υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση της δημόσιας δαπάνης η οποία όπως προαναφέρθηκε ανέρχεται σήμερα στα 3.076.000 ευρώ.
Οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί μέχρι στιγμής αφορούν διάφορους επιχειρηματικούς τομείς όπως επενδύσεις στον χώρο της υγείας, της μεταποίησης αγροτικών προιόντων, της μεταποίησης ειδών διατροφής, της βιοτεχνικής δραστηριότητας κλπ.
Η συνδρομή του προγράμματος LEADER στην δημιουργία ή την διεύρυνση ιδιωτικών και όχι μόνο επενδύσεων στον Νομό Δράμας εκ του αποτελέσματος, φάνηκε ότι είναι αρκετά αξιόλογη στην διάρκεια της χρονικής περιόδου που εφαρμόστηκε. Το ίδιο βέβαια αναμένεται να γίνει και με την πράξη που τρέχει αυτή την στιγμή.
Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε χθες η Αναπτυξιακή Εταιρεία Δράμας, “στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης δύναται να χρηματοδοτηθούν πράξεις ιδιωτικού χαρακτήρα που συμβάλουν με άμεσο ή έμμεσο τρόπο στην εξυπηρέτηση και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του τοπικού πληθυσμού και στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, για την επίτευξη των στόχων της εγκεκριμένης τοπικής στρατηγικής.
Οι δράσεις εφαρμόζονται στο σύνολο της περιοχής παρέμβασης του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER Νομού Δράμας, δηλαδή στο σύνολο των Δήμων Δοξάτου, Κάτω Νευροκοπίου, Παρανεστίου, Προσοτσάνης και Δράμας εκτός της Δημοτικής Κοινότητας Δράμας. Κατ’ εξαίρεση, εντός της Δημοτικής Κοινότητας Δράμας, επιτρέπεται η υλοποίηση πράξεων στους οικισμούς: Αμπελάκια, Νέα Σεβάστεια και Ταξιάρχες – Τιμόθεος.Η Ημερομηνία λήξης ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης είναι η 25η Οκτωβρίου με ώρα λήξης στις 14:00 το μεσημέρι.
Αναλυτική πληροφόρηση σχετικά με τις προκηρυσσόμενες δράσεις, την πλήρη πρόσκληση με τα παραρτήματά της και όλο το αναλυτικό πληροφοριακό υλικό σε ηλεκτρονική μορφή μπορούν να βρούν οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές κατεβάζοντας τα αρχεία της προκήρυξης στην ηλεκτρονική σελίδα της ΑΝΕΔ (www.aned.gr).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ