Λίγο πριν από την αφετηρία οι αγώνες «Frozen peaks – Frozen Lake 2022»

0
1856

Κάτι καινούργιο γεννιέται στη λίμνη των Λευκογείων με την είσοδο του καινούργιου χρόνου

Ξεκινά σε λίγες ημέρες η πρώτη διοργάνωση με τίτλο “Frozen peaks – Frozen Lake 2022” που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Ιανουαρίου, στις 11 το πρωί, στο Νευροκόπι και διοργανώνεται από τον Πεζοπορικό Ορειβατικό Σύλλογο Νευροκοπίου (Π.Ο.Σ Νευροκοπίου) σε συνεργασία με τον Δήμο Κ. Νευροκοπίου για φιλανθρωπικό σκοπό. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την ενίσχυση των σεισμοπαθών τού Αρκαλοχωρίου Κρήτης.
Η εκκίνηση και ο τερματισμός του αγώνα “Frozen Lake 2022” μήκους 15 χιλιομέτρων, θα γίνει στην κεντρική πλατεία των Λευκογείων. Ο τεχνικός διευθυντής των αγώνων κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος έχει εξηγήσει ήδη σε δηλώσεις του στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ότι ο αγώνας ξεκινά από τα Λευκόγεια και κάνει τον γύρο της λίμνης, σε μια διαδρομή 15 χιλιομέτρων χωρίς σημαντική υψομετρική διαφορά. Η ιδέα της διοργάνωσης προέκυψε μετά τις διαδρομές των αγώνων του Frozen Peaks, που καλύπτουν την περίοδο της άνοιξης. Θεωρήθηκε πως θα πρέπει να γίνει ένας αγώνας χειμερινός που να αναδεικνύει τον φυσικό πλούτο της περιοχής. Στόχος της διοργάνωσης είναι η ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού και η ανάδειξη της περιοχής ενώ τα έσοδα θα διατεθούν στο σύνολό τους, στους σεισμοπαθείς της Μεγαλονήσου.

Αναλυτικά η διαδρομή
Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τη διαδρομή, ξεκινά από την πλατεία των Λευκογείων με κατεύθυνση νοτιοανατολικά και διασχίζει το χωριό. Λίγο πριν το φράγμα της λίμνης στρίβει αριστερά, ανηφορίζοντας μέσα από δάσος πεύκων, στο ψηλότερο σημείο του αγώνα, που είναι το εγκαταλειμμένο κτίσματα του παρατηρητηρίου πουλιών. Είναι τα πρώτα 2,5 χιλιόμετρα του αγώνα και τα πλέον ανηφορικά. Η διαδρομή στη συνέχεια κατηφορίζει για ένα χιλιόμετρο μέχρι τη θέση Μηλόρεμα.
Κάτι καινούργιο γεννιέται στη λίμνη των Λευκογείων με την είσοδο του καινούργιου χρόνου
Λίγο πριν την αφετηρία, οι αγώνες “Frozen peaks – Frozen Lake 2022”Περνά στην ανατολική πλευρά της λίμνης διασχίζοντας το Μηλόρεμα και ακολουθεί ισοϋψή πορεία. Στην αριστερή πλευρά της διαδρομής υπάρχει η υπέροχη θέα της λίμνης και του φράγματος των Λευκογείων. Επειδή η στάθμη της λίμνης ανεβοκατεβαίνει και δεν είναι σταθερή, για λόγους ασφαλείας αλλά και ισονομίας, θα ακολουθείται το σηματοδοτημένο μονοπάτι. Στο 7ο χιλιόμετρο οι δρομείς θα συναντήσουν βρύση με τρεχούμενο νερό και στα 9,5 χιλιόμετρα θα συναντήσουν το κιόσκι της λίμνης και το σημείο ανεφοδιασμού. Στο 10,5 χιλιόμετρο, η διαδρομή βγαίνει στο δημόσιο δρόμο Νευροκοπίου – Ποταμών. Στρίβει δεξιά και μετά από 100 μ στρίβοντας αριστερά μπαίνει και πάλι σε μονοπάτι. Ακολουθεί το δεύτερο τμήμα της λίμνης. Στο 14ο χιλιόμετρο οι δρομείς θα βρεθούν στη στεφάνη του φράγματος. Ακολούθως με στροφή δεξιά και ακολουθώντας την άσφαλτο θα τερματίσουν τερματίσουν στην πλατεία των Λευκογείων.

Τα έπαθλα του αγώνα
Στον αγώνα συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Πέρα των δύο γενικών κατηγοριών (ανδρών – γυναικών), δεν θα υπάρχουν ηλικιακές κατηγορίες. Επίσης, έπαθλα και αναμνηστικά θα απονεμηθούν στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες γενικής κατηγορίας, ενώ σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες που θα τερματίσουν θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια. Το χρονικό όριο για την ολοκλήρωση του αγώνα έχει οριστεί στις 3 ώρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ