Λίγο πριν τον διαγωνισμό οι κερκίδες στο Αλ. Φρούσιος

0
518

Στη φάση της κατάρτισης των τευχών δημοπράτησης είναι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας


 

Κοντά στη δημοπράτηση για την κατασκευή των έργων που αφορούν τις νέες κερκίδες του δημοτικού σταδίου της Δράμας και την ανάπλαση του περαστικού δρόμου του Κορυλόβου, βρίσκεται ο Δήμος Δράμας.
Πριν από τέσσερις ημέρες υπεγράφησαν τα έγγραφα με το Τμήμα Παρακαταθηκών και Δανείων για να ξεκινήσει η χρηματοδότηση των δύο μεγάλων έργων στον Δήμο Δράμας που
θα γίνουν με πόρους 100% από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης και είναι προϋπολογισμού 10.500.000 ευρώ.
Σημαντική, ωστόσο, πέρα από τη χρηματοδότηση των δύο έργων που έχει εξασφαλιστεί, είναι είναι και η φάση της υλοποίησής τους, για την οποία, όπως είπε χθες στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο προϋφιστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Δράμας κ. Κιοσσές, ο δήμος βρίσκεται ήδη στην φάση της προετοιμασίας του διαγωνισμού. Όπως είπε, μάλιστα, ο δήμος είναι στην φάση της κατάρτισης των τευχών δημοπράτησης του διαγωνισμού προκειμένου τα έργα να βγουν όσο το δυνατόν συντομότερα σε δημοπρασία. Ενδεχομένως οι διαγωνισμοί αυτοί να αρχίσουν να τρέχουν και μέχρι το τέλος του 2022, όπως είπε απαντώντας σε σχετικό ερώτημα των «Χ» ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Δράμας.
Το έργο με τίτλο: «Κατασκευή κερκίδων και αίθουσας προθέρμανσης του Δημοτικού Σταδίου «Αλέκος Φρούσιος» (πρώην Εθνικό) Δράμας» αποτελείται από την κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων κερκίδων, χώρους αποδυτηρίων με πρόβλεψη και για ΑΜΕΑ και βοηθητικούς χώρους όπως ιατρείο, φυσιοθεραπευτήριο, χώρος ελέγχου Doping, χώρους δημοσιογραφικών θεωρείων και τον απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό για τη λειτουργία τους. Επίσης περιλαμβάνεται διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, κυρίως προς την οδό Λούρου απ’ όπου και θα υπάρχουν οι κύριες είσοδοι των εγκαταστάσεων, καθώς και η καθαίρεση των υφιστάμενων κερκίδων. Ο συνολικός προϋπολογισμός του υποέργου ανέρχεται σε 5.871.400,00€ με Φ.Π.Α.
Το έργο με τίτλο: «Διαμόρφωση περιμετρικής δημοτικής οδού Κορυλόβου», θα υλοποιηθεί στην περιμετρική δημοτική οδό πλησίον του περιαστικού Δάσους του Κορυλόβου και θα περιλαμβάνει την προτεινόμενη διαμόρφωση που αφορά τη δημιουργία χώρων κίνησης και στάσης για τους πεζούς. Πιο αναλυτικά προτείνονται: πεζόδρομοι, ποδηλατοδρόμος, jogging trail, χώροι στάθμευσης οχημάτων και ποδηλάτων, διαμόρφωση πλατείας μπροστά από το 6ο Γυμνάσιο Δράμας και μικρότεροι χώροι στάσης σε σημεία με ενδιαφέρουσες θεάσεις προς την πόλη και το άλσος. Ο συνολικός προϋπολογισμός του υποέργου ανέρχεται σε 4.472.000,00€ με Φ.Π.Α.
Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι οι μελέτες για τις κερκίδες αποτέλεσαν δωρεά του προέδρου της ΚΥΚΛΩΨ κ. Άρη Θεοδωρίδη και για τη μελέτη του έργου ανάπλασης της περιμετρικής οδού του Κορυλόβου συνέβαλε ο κ. Κώστας Αποστολίδης με την Raycap. Οι μελέτες των δυο έργων ήταν σημαντικός παράγοντας για την πρόταση ένταξής τους στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ