Λουκέτο φέτος σε 4 σχολεία

Καθολική πλέον η εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής στη Δράμα

0
4417

Σε αναστολή λειτουργίας 4 σχολικών μονάδων στη Δράμα προχωρά με απόφασή του το Υπουργείο Παιδείας. Πρόκειται για το Νηπιαγωγείο Κάτω Βροντούς, το 11ο Νηπιαγωγείο Δράμας, το Δημοτικό Σχολείο Κάτω Βροντούς και το Δημοτικό Σχολείο Βαθυτόπου.

Μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας Ανδρέας Ε. Σαλπιγγίδης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι το 11ο Νηπιαγωγείο Δράμας δεν λειτούργησε και πέρυσι. Πρόκειται για το νηπιαγωγείο που βρίσκεται δίπλα στο 2ο Νηπιαγωγείο και θεωρούμε ότι δεν υπάρχει λόγος λειτουργίας του. Η απόσταση είναι πολύ μικρή (γύρω στα 30 μέτρα) οπότε οι μαθητές και οι μαθήτριες του 11ου Νηπιαγωγείου θα μετακινηθούν στο 2ο Νηπιαγωγείο”.
Η αναστολή λειτουργίας στο Δημοτικό Σχολείο της Κάτω Βροντούς έγινε διότι όπως είπε ο κ. Σαλπιγγίδης δεν υπήρχε μεγάλος αριθμός μαθητών και έτσι σε συνεννόηση με τους γονείς και σε συνάρτηση με το πλάνο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας και τον Δήμο Νευροκοπίου, έχουν ενημερωθεί όλοι ότι σε βάθος χρόνου όλα τα σχολεία της περιοχής του λεκανοπεδίου θα κλείσουν με στόχο να ενσωματωθούν όλοι οι μαθητές στο νέο Δημοτικό Σχολείο του Νευροκοπίου. Στο πλαίσιο αυτών των αλλαγών το Δημοτικό Σχολείο της Κάτω Βροντούς με μικρό αριθμό μαθητών δεν θα λειτουργήσει και οι μαθητές του θα μεταφέρονται με λεωφορείο στο Δημοτικό Σχολείο του Νευροκοπίου. Όπως είπε εξάλλου ο κ. Σαλπιγγίδης αυτό έχει το πλεονέκτημα ότι ο κάθε μαθητής θα έχει τον δάσκαλό του και όλα τα πλεονεκτήματα που έχει ένα πολυδύναμο σχολείο.

Αναστολή σχολικών μονάδων στην υπόλοιπη Περιφέρεια ΑΜΘ
Εντωμεταξύ σε αναστολή λειτουργίας συνολικά 20 Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων, για το σχολικό έτος 2019-2020, σε επίπεδο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, αποφάσισε να προχωρήσει το Υπουργείο Παιδείας. Τα σχολεία των οποίων η λειτουργία θα ανασταλεί στην υπόλοιπη Περιφέρεια ΑΜΘ είναι τα ακόλουθα:
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΞΑΝΘΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
1. Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Ζηλωτής ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΡΟΔΟΠΗΣ
1 Νηπιαγωγείο Άνω Βυρσίνης
2 Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Δροσιάς
3 Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Μεγάλου Δουκάτου
4 Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Μελέτης
5 Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Τυχηρού ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΕΒΡΟΥ
1 Δημοτικό Σχολείο Λουτρού
2 Δημοτικό Σχολείο Πρωτοκκλησίου
3 Δημοτικό Σχολείο Δαδιάς
4 Δημοτικό Σχολείο Καστανέων
5 Νηπιαγωγείο Λουτρού
6 Νηπιαγωγείο Γονικού
7 Νηπιαγωγείο Στέρνας
8 Νηπιαγωγείο Λακκώματος
9 Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Διδυμοτείχου
10 Νηπιαγωγείο Σιδηροχωρίου
Αναφερόμενος και στην δίχρονη προσχολική αγωγή ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας είπε ότι “Φέτος για τα νήπια έχουμε και την καθολική εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής σε όλους τους Δήμους της περιφέρειάς μας. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε και τον νέο αυτό θεσμό. Δεν έχουμε ελλείψεις σε χώρους αλλά θα χρειαστούμε έναν μικρό αριθμό αναπληρωτών νηπιαγωγών ώστε να ολοκληρώσουμε το πάζλ και να παρέχουμε όσο γίνεται καλύτερα την δίχρονη προσχολική αγωγή στους μαθητές και τις οικογένειές τους”.
Υπενθυμίζεται εδώ, ότι με την έκδοση στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης της Υπουργικής Απόφασης για την ένταξη και των τελευταίων 27 Δήμων στη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την καθολική εφαρμογή της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης στο σύνολο των Δήμων όλης της χώρας.
Είκοσι επτά Δήμοι προστέθηκαν στους 298 Δήμους στους οποίους πέρσι και φέτος εφαρμόζεται η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση. Το μέτρο σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, συνοδεύεται από τους απαραίτητους πόρους προς του Δήμους για τυχόν προβλήματα κτηριακών υποδομών. Παράλληλα, ελευθερώνονται θέσεις στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς για να δεχθούν μικρότερα σε ηλικία παιδιά. Επίσης σύμφωνα με το Υπουργείο, πέραν της μεγάλης βοήθειας που προσφέρει το μέτρο στους εργαζόμενους γονείς, τα οφέλη είναι και παιδαγωγικά καθώς τα παιδιά εντάσσονται ομαλά στο σχολικό περιβάλλον. Σημειώνεται ότι η εφαρμογή της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης ήταν απαίτηση της εκπαιδευτικής κοινότητας εδώ και 60 χρόνια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ