Λουκέτο στο κατάστημα των ΕΛΤΑ του Δοξάτου

0
1553

– Αποφασίστηκε αναστολή της συναλλακτικής δραστηριότητας του Ταχυδρομικού Καταστήματος Δοξάτου Δράμας από 24 Ιουλίου
– Δ. Καραμπακάλης στα «Χ»: «Το ταχυδρομείο έχει κύκλο εργασιών. Η απόφαση των ΕΛΤΑ για εμάς είναι αυθαίρετη».
– Γρ. Παπαεμμανουήλ: «Θα πρέπει να κάνουμε αγώνα για να ανατρέψουμε, αν είναι δυνατόν, αυτή την εξέλιξη»


 

 

Μπορεί το «τσουνάμι» λουκέτων σε καταστήματα των ΕΛΤΑ σε όλη την Ελλάδα να είναι σε εξέλιξη στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του οργανισμού και οι αντιδράσεις να έχουν μετατραπεί ακόμα και σε οργή για τις τοπικές κοινωνίες, αλλά λίγοι θα φαντάζονταν ότι θα έρθει και η σειρά του ταχυδρομικού καταστήματος στην Κοινότητα Δοξάτου που παρουσιάζει κύκλο εργασιών και εξυπηρετεί 7 κοινότητες και χιλιάδες κατοίκους της περιοχής.
Με απόφασή των ΕΛΤΑ που υπογράφει ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού κ. Γρηγόριος Σκλήκας, θα ανασταλεί η συναλλακτική δραστηριότητα του Ταχυδρομικού Καταστήματος Δοξάτου Δράμας από 24.7.2023.
Η απόφαση είναι προφανώς στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του οργανισμού και ακολουθεί ανάλογες αποφάσεις για άλλα 65 καταστήματα των ΕΛΤΑ ανά την Ελλάδα, που προηγήθηκαν μέχρι τις 17 Ιουλίου. Τα πρώτα 25 καταστήματα ανέστειλαν τη λειτουργία τους στις 10 Ιουλίου, ενώ το σαββατοκύριακο που μας πέρασε υπήρξαν ανάλογες αποφάσεις για επιπλέον 40 καταστήματα.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, αν η απόφαση που έλαβαν τα ΕΛΤΑ για το ταχυδρομικό κατάστημα Δοξάτου υλοποιηθεί τελικά από 24 Ιουλίου, θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στους κατοίκους του πρώην Δήμου Δοξάτου αλλά και στους κατοίκους της Φτελιάς που εξυπηρετούνται από αυτό. Χιλιάδες άνθρωποι θα πρέπει να διανύουν μεγαλύτερες αποστάσεις, μεταβαίνοντας πιθανόν στα ΕΛΤΑ Καλαμπακίου ή στο κατάστημα των ΕΛΤΑ στη Δράμα για να εξυπηρετηθούν.
Μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας για το θέμα αυτό χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ τόνισε: «Θα πρέπει να κάνουμε αγώνα για να ανατρέψουμε αν είναι δυνατόν αυτή την εξέλιξη. Πρέπει να παλέψουμε να αλλάξει. Σίγουρα δεν είναι μια θετική εξέλιξη. Μας προβληματίζει και θα πρέπει να προσπαθήσουμε να την ανατρέψουμε. Πρέπει να συντονιστούμε για να δούμε πως μπορούμε να ανακληθεί αυτή η απόφαση για το κλείσιμο του παραρτήματος των ΕΛΤΑ στο Δοξάτο».
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Δοξάτου κ. Δημήτρης Καραμπακάλης, είπε ότι ο Δήμος Δοξάτου ετοιμάζει επιστολή με την οποία θα καθιστά σαφής την ανάγκη να μην κλείσει το κατάστημα των ΕΛΤΑ στο Δοξάτο. «Την επιστολή θα στείλουμε στα ΕΛΤΑ και θα την κοινοποιήσουμε στους βουλευτές του Νομού Δράμας. Θα καταθέσουμε μέσω της επιστολής την θέση μας ότι δεν θέλουμε να κλείσει το ταχυδρομείο στο Δοξάτο γιατί εξυπηρετεί 7 χωριά. Πρόκειται για όλο τον πρώην Δήμο Δοξάτου, δηλαδή το Δοξάτο, τον Άγιο Αθανάσιο, το Κεφαλάρι, τα Κύργια, τα Πηγάδια και την Αγορά, αλλά και την κοινότητα Φτελιάς που είναι σε κοντινή απόσταση. Θεωρούμε αναγκαίο να μείνει σε λειτουργία το Ταχυδρομείο του Δοξάτου. Το ταχυδρομείο έχει κύκλο εργασιών. Η απόφαση των ΕΛΤΑ για εμάς είναι αυθαίρετη. Δυστυχώς αν η απόφαση ισχύσει οι κάτοικοι της περιοχής θα αναγκάζονται να μεταβαίνουν στη Δράμα ή στο Ταχυδρομείο του Καλαμπακίου για να εξυπηρετηθούν. Θα δημιουργηθεί μια αναστάτωση άνευ προηγουμένου και οι δημότες μας δεν θα εξυπηρετούνται».
Το «τσουνάμι» των λουκέτων στα καταστήματα των ΕΛΤΑ έχει αναστατώσει πέρα από τους κατοίκους και το σύνολο των δήμων στους οποίους αυτά κλείνουν, ενώ αντιδράσεις υπήρξαν και από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος. Όσον αφορά το Νομό Δράμας κανείς δε γνωρίζει αν μετά το Ταχυδρομικό κατάστημα του Δοξάτου θα ακολουθήσουν και άλλα παραρτήματα του οργανισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!