Λύνεται το κτιριακό πρόβλημα του Μουσικού Σχολείου

0
4753
Από αριστερά ο Δήμαρχος Δράμας, Χρ. Μαμσάκος, ο Βουλευτής της ΝΔ Κ. Μπλούχος, ο Υπουργ. Υποδομών Κ. Καραμανλής και η Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Μ. Συμεωνίδου

Κ. Καραμανλής: “Μέχρι τέλος του χρόνου θα δημοπρατηθεί το πρώτο κομμάτι του νέου άξονα Δράμας – Αμφίπολης”.

Το Μουσικό Σχολείο της Δράμας επισκέφθηκε συνοδευόμενος από τον Βουλευτή της ΝΔ Κώστα Μπλούχο και τον Δήμαρχο Δράμας κ. Μαμσάκο ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κ. Καραμανλής το μεσημέρι της Πέμπτης. Συνομίλησε με τη διεύθυνση του σχολείου και δεσμεύτηκε για την υλοποίηση του έργου που αφορά τα προβλήματα της στέγης του κτιρίου.
Ο κ. Καραμανλής ανταποκρινόμενος σε προτροπές τοπικών παραγόντων, αμέσως μετά την τελετή παράδοσης του κτιρίου Φυλακών Νικηφόρου, μετέβη στο Μουσικό Σχολείο Δράμας. Εκεί ενημερώθηκε για τα κτιριακά προβλήματα και διαπίστωσε ιδίοις όμμασι την κατάσταση στο Μουσικό Σχολείο Δράμας, το οποίο λειτουργεί από τη σχολική χρονιά 1999- 2000 και είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας, με 394 μαθητές και 100 εκπαιδευτικούς. Το κτίριο οικοδομήθηκε την περίοδο 1997- 1999 και πλέον υπάρχει έντονο πρόβλημα υγρασίας στις οροφές, τους τοίχους, το υπόγειο, τη βιβλιοθήκη.
Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσε την επισκευή του Μουσικού Σχολείου Δράμας από την Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. Το έργο θα αφορά στην εφαρμογή των πλέον σύγχρονων μεθόδων στεγάνωσης, καθώς και στην ανακαίνιση του κτιρίου με χρωματισμό τοίχων και οροφών και την ανακατασκευή του περιβάλλοντα χώρου, με καινούριες απορροές και δίκτυο ομβρίων υδάτων. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 300.000 ευρώ και το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την ολοκλήρωση των εργασιών σε ένα έτος.
Ο κ. Καραμανλής τόνισε: «Ως υπουργείο Υποδομών, θα θέλαμε να εγκαινιάζουμε σχολεία και όχι φυλακές. Ωστόσο τα Καταστήματα Κράτησης είναι δυστυχώς αναγκαία και ελπίζουμε να είναι χώροι σωφρονισμού και δεύτερης ευκαιρίας για τους ανθρώπους, που πήραν λάθος δρόμο. Με σύγχρονες εγκαταστάσεις και με βιβλιοθήκη και εκκλησία. Και είναι χαρά μου που μπορώ σήμερα να δώσω λύση στο κτιριακό πρόβλημα του Μουσικού Σχολείου Δράμας, ώστε σε ένα χρόνο από σήμερα τα παιδιά να μπορούν να κάνουν μάθημα σε αίθουσες χωρίς υγρασία».

Η εξέλιξη του οδικού άξονα για Αμφίπολη
Απαντώντας σε ερώτηση των “Χ” για την εξέλιξη του νέου οδικού άξονα Δράμας – Αμφίπολης και τη σύνδεση της Δράμας με την Εγνατία Οδό, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών είπε ότι “ο Δρόμος αυτός αποτελεί δέσμευσή μας, ήδη από την περίοδο που είμαστε στην αξιωματική αντιπολίτευση και το έργο περιλαμβανόταν και στο πρόγραμμα της ΝΔ. Ο δρόμος έχει δυο κομμάτια και συνολικά θα έχει έκταση 45 χιλιόμετρα. Εμείς στο Υπουργείο δεν βρήκαμε καμία μελετητική ωριμότητα για το έργο. Έχουμε μόνο ωριμότητα και κάποιες προμελέτες του 2013. Σε ένα οκτάμηνο τρέξαμε τις μελέτες πάρα πολύ γρήγορα και θέλουμε να ελπίσουμε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα δημοπρατήσουμε το πρώτο κομμάτι».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ