Λύση εντος του Ιανουαρίου στην υποστελέχωση της Παθολογικής του Νοσοκομείου της Δράμας

0
2102

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΙΑΤΡΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Tην πεποίθηση ότι το πρόβλημα υποστελέχωσης της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου θα έχει ξεπεραστεί εντός του Ιανουαρίου εξέφρασε χθες μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ, ο διοικητής του Νοσοκομείου Δράμας κ. Νικόλαος Λιάτσης καθώς έχει ολοκληρωθεί ήδη η διαδικασία για την πρόσληψη δυο επιπλέον γιατρών που θα τοποθετηθούν στο Νοσοκομείο μόλις πάρει αριθμό ΦΕΚ η σχετική απόφαση.

Ήδη πάντως η διοίκηση του Νοσοκομείου έχει ζητήσει την πρόσληψη ακόμη δυο γιατρών για την στελέχωση της Παθολογικής Κλινικής προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα που σχετίζονται με τον υψηλό φόρτο εργασίας του υφιστάμενου επιστημονικού προσωπικού προκειμένου να παρέχονται ποιοτικές και επιστημονικά ασφαλείς υπηρεσίες προς τους πολίτες της Δράμας.
Θυμίζουμε ότι σε προχθεσινή ανακοίνωσή του το προσωπικό των τριών παθολόγων της κλινικής έκανε γνωστό ότι αυτή την στιγμή μόνο “τρεις Ειδικοί Ιατροί φροντίζουν για την καθημερινή εφημέρευση μιας Κλινικής των 52 κλινών, της άνω του 80% πληρότητας-που ξεπερνάει το 100% αρκετά συχνά εντός του έτους” που γνωστοποίησαν μάλιστα και προτάσεις τους για απόσπαση Ιατρού από γειτονικά Νοσοκομεία, προσλήψεις επικουρικών Ιατρών, επιτάχυνση των διαδικασιών πρόσληψης των μόνιμων Ιατρών προκειμένου να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα. Εξηγούσαν δε στην ίδια ανακοίνωση ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες δεν μπορούν να εγγυηθούν την παροχή ασφαλών και ποιοτικών Υπηρεσιών Υγείας προς τους συμπολίτες μας…
Το πρόβλημα προέκυψε έντονα καθώς απο τους έξι ειδικευμένους γιατρούς της κλινικής έμειναν μόνο τρείς, (Απεβίωσε ο πρώην διευθυντής της Κλινικής, αποχώρησε, ένας ακόμη γιατρός και παραμένει εκτός υπηρεσίας ένας ακόμη γιατρός λόγω ασθενείας).
Είναι λοιπόν εύκολα κατανοητό ότι με τους μισούς ειδικευμένους γιατρούς να δημιουργούνται προβλήματα στην λειτουργία της Παθολογικής και κυρίως στης ασφαλή παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Εάν πάντως σύντομα γίνει η προσθήκη των τεσσάρων επιπλέον ειδικευμένων γιατρών μέσω των προσλήψεων που δρομολογήθηκαν και αυτών που επίκεινται τότε ο αριθμός τους θα επιτρέψει την επίλυση των σημερινών προβλημάτων αλλά και θα ελαττώσει σημαντικά τον χρόνο αναμονής για ραντεβού που σήμερα λόγω της ιδιαιτερότητας της κατάστασης είναι αρκετά μεγάλος. Θυμίζουμε ότι για ραντεβού με διαβητολόγο, η περίοδος αναμονής του ραντεβού είναι 5 -6 μήνες όπως αναφέραμε στα ΧΡΟΝΙΚΑ σε σχετικό ρεπορτάζ πριν απο λίγες ημέρες.
Η πρόσληψη του επιπλέον ιατρικού προσωπικού στην κλινική, όπως εξήγησε χθες ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Νικόλαος Λιάτσης στα ΧΡΟΝΙΚΑ θα επιτρέψει την λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων για την παθολογική και το διαβητολογικό από δύο φορές την εβδομάδα και όχι από μία φορά σε εβδομαδιαία βάση που ισχύει σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορέσει να εξυπηρετηθεί διπλάσιος αριθμός ασθενών και να μειωθεί δραστικά ο χρόνος αναμονής για τα ραντεβού.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι παρά τα προβλήματα υποστελέχωσης στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου, η διοίκηση σε συνεχή συνεργασία με την 4η ΥΠΕ προσπαθούν να δρομολογήσουν λύσεις το συντομότερο δυνατόν (και όχι μόνο στα προβλήματα της Παθολογικής Κλινικής).
Η προσθήκη 4 επιπλέον γιατρών που σχεδιάζεται να προστεθούν στους 4 ειδικευμένους που υφίστανται σήμερα θα επιτρέψει και την λειτουργία δυο παθολογικών κλινικών με τα πλεονεκτήματα που αυτό μπορεί να αποφέρει προς όφελος των ασθενών, σε επίπεδο ποιότητας και ασφάλειας των παρεχόμενων υπηρεσιών. Σηματικό ρόλο στην εξυπηρέτηση των αναγκών της Παθολογικής Κλινικής πάντως παίζουν και οι ειδικευόμενοι γιατροί που σήμερα την στελεχώνουν και προσφέρουν σημαντικό έργο όπως εξήγησε στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο διοικητής του Νοσοκομείου της Δράμας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!