Λύση με φουσκωτό στο κολυμβητήριο

0
3409

Σε αεροϋποστηριζόμενη λύση για τη στέγη του κλειστού κολυμβητηρίου κατευθύνεται ο Δήμος Δράμας – Μιλάει στα «Χ» ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γ. Καψιμάλης.

Στην πλέον σύντομη αλλά και οικονομικά συμφέρουσα λύση φαίνεται ότι κατευθύνεται ο Δήμος Δράμας προκειμένου να επιλύσει το πρόβλημα της ασφαλούς λειτουργίας του κλειστού κολυμβητηρίου της Δράμας, το οποίο όπως είναι γνωστό έχει διακόψει την λειτουργία του από τις προηγούμενες ημέρες.
Η πολύχρονη ιστορία του προβλήματος που σχετίζεται με την ασφαλή λειτουργία του αλλά και η έκταση που πήρε το θέμα μετά την ολοκλήρωση της μελέτης στατικής επάρκειας (που έγινε γνωστή την άνοιξη του 2019) οδήγησε εν ολίγοις, μέσα από διάφορες διακυμάνσεις, στο κλείσιμο του κολυμβητηρίου. Η απόφαση που λήφθηκε από τον Δήμο Δράμας προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα ασφάλειας των εγκαταστάσεων προκάλεσε αναστάτωση στους συλλόγους και τις οικογένειες περισσοτέρων από 900 κολυμβητών που το χρησιμοποιούν αλλά και υψηλή ένταση μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Το πρόβλημα ασφάλειας του κτηρίου ουσιαστικά χωρίζεται σε δυο μέρη. Το πρώτο αφορά στην ασφάλεια των κερκίδων και το δεύτερο στη στατικότητα του κελύφους του κτιρίου και ειδικότερα της στέγης. Όπως έκανε γνωστό για το θέμα τόσο ο κ. Μαμσάκος, Δήμαρχος Δράμας όσο και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου της Δράμας κ. Γιάννης Καψιμάλης, για την ενίσχυση της στατικής επάρκειας των κερκίδων του κολυμβητηρίου έχει εκπονηθεί μελέτη και το έργο, αφού δημοπρατήθηκε, βρίσκεται σήμερα στη φάση της ανάδειξης του εργολάβου ο οποίος θα αναλάβει την υλοποίησή του. Αυτό το διάστημα απομένει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των προσφορών των ενδιαφερομένων και εφόσον υπάρξει ανάδοχος θα ξεκινήσει η διαδικασία για την κατασκευή των κερκίδων. Σε ό,τι αφορά το δεύτερο έργο, δηλαδή τις παρεμβάσεις που σχετίζονται με τη στέγη του κολυμβητηρίου, όπως επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας κ. Γιάννης Καψιμάλης στα «Χ», «η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας αυτή τη στιγμή μελετά την καθαίρεση και αποκατάσταση της στέγης και του φέροντος οργανισμού αλλά ταυτόχρονα και την προμήθεια και εγκατάσταση ενός αεροϋποστηριζόμενου θόλου. Εφόσον η διαδικασία των μελετών και δημοπράτησης του έργου ολοκληρωθεί θα ξεκινήσει η προμήθεια και η εγκατάσταση του αεροϋποστηριζόμενου θόλου.»
Όπως επεσήμανε ο κ. Καψιμάλης, το έργο που αφορά στην καθαίρεση και αποκατάσταση της στέγης υπάρχει η δυνατότητα να χρηματοδοτηθεί από τη ΣΑΤΑ του Δήμου Δράμας. Πρόσθεσε επίσης ότι εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά χωρίς να προκύψουν ενστάσεις των υποψηφίων εργολάβων ή άλλα γραφειοκρατικά προβλήματα, θα προκύψει ανάδοχος του έργου που αφορά τη στέγη του κολυμβητηρίου σε διάστημα περίπου ενός έτους από σήμερα. «Το ζήτημα πάντως είναι να υπάρξει ομόνοια από όλες τις πλευρές προκειμένου να λυθεί ένα πρόβλημα δεκαετιών για το κολυμβητήριο» τόνισε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας και πρόσθεσε ότι ο Δήμος Δράμας επέλεξε την πλέον σύντομη και οικονομικά εφικτή οδό για την επίλυση των προβλημάτων ασφάλειας του κολυμβητηρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ