Μ. Χρυσοχοΐδης: «Θα ενταθούν οι έλεγχοι τήρησης των μέτρων»

0
3502

– Σύσκεψη στη Δράμα για την ανακοπή της εξάπλωσης της πανδημίας είχε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη
– Δεν θα διεξαχθεί φέτος το έθιμο με τα καραβάκια της Αγίας Βαρβάρας

Τη διαβεβαίωση ότι θα γίνει ό,τι είναι δυνατό για την ανακοπή της εξάπλωσης της πανδημίας έδωσε σήμερα το πρωί από τη Δράμα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο Υπουργός είχε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, κ. Γιώργο Παπαδόπουλο και τους Δημάρχους του Νομού, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δράμας, τα στελέχη των υγειονομικών υπηρεσιών, εκπροσώπους του Ιατρικού Συλλόγου, τη διοικήτρια του Νοσοκομείου Δράμας, την Επόπτρια των υπηρεσιών του ΕΟΔΥ στη Δράμα κ.ά. Επίσης ο Υπουργός είχε συνάντηση και με τον π. Βουλευτή Δράμας κ. Δημήτρη Κυριαζίδη.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να φορούν μάσκες προστασίας παντού και να αποφεύγουν τις συναναστροφές επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Ας κάνουμε λίγη υπομονή ακόμα. Σας θυμίζω ότι δεν κάναμε μαζί Πάσχα. Δεν παρελάσαμε την 25η Μαρτίου, την 28η Οκτωβρίου, δεν γιορτάσαμε πολλές γιορτές όλοι μαζί. Να κάνουμε λοιπόν υπομονή και να δώσουμε στο σύστημα υγείας μια ελάφρυνση για να μπορέσει να επιπεδοποιηθεί ο αριθμός των κρουσμάτων».
Ο κ. Χρυσοχοΐδης προειδοποίησε όσους δεν σέβονται τα μέτρα και τους περιορισμούς και αυτούς που παραβιάζουν ακόμη και την καραντίνα ότι οι έλεγχοι θα ενταθούν και θα υπάρξουν πολύ αυστηρές κυρώσεις και ποινές.
«Δεν θα δείξουμε καμία ανοχή την ώρα που ο θάνατος περνά μπροστά από το σπίτι του καθενός. Πρέπει να προστατέψουμε την ανθρώπινη ζωή. Γι’ αυτό βρέθηκα εδώ, στη Δράμα, σήμερα συζητώντας με τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, τους Δημάρχους και τους θεσμούς. Να συνεργαστούμε όλοι μαζί για να κόψουμε τον δρόμο σε αυτόν τον εχθρό».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης επισημάνθηκε ιδιαίτερα το γεγονός της μη σωστής και έγκαιρης ενημέρωσης για τον αριθμό κρουσμάτων στον Νομό Δράμας. «Αυτή η έλλειψη ενημέρωσης προς κάθε κατεύθυνση είχε να κάνει με την εξάπλωση της πανδημίας. Θεωρούμε ότι αυτό θα πρέπει να είναι το πρώτο μέλημα που πρέπει να υπάρχει από σήμερα. Γνωρίζετε ότι το τελευταίο διάστημα βγαίνω ο ίδιος στα Μέσα Ενημέρωσης και ενημερώνω για τον αριθμό των κρουσμάτων και των θανάτων. Αυτό θα μπορούσε να το κάνει ο κάθε Δήμαρχος στην περιοχή του, ώστε να ευαισθητοποιηθεί και να ενημερωθεί περισσότερο ο πληθυσμός. Φτάσαμε λοιπόν σε έναν «μαύρο» μήνα, στη διάρκεια του οποίου μέχρι σήμερα στο Νοσοκομείο έχουμε 40 καταγεγραμμένους θανάτους. Σε αυτούς θα πρέπει να προστεθούν περισσότεροι από 10 ακόμη θάνατοι Δραμινών στα περιφερειακά νοσοκομεία. Ξεπεράσαμε τους 50. Αυτό αγγίζει τις κλειστές κοινωνίες μας και έγινε αποδεκτό ότι η πανδημία υφίσταται. Διότι μέχρι πρότινος προσπαθούσαμε να αποδείξουμε σε κάποιους ότι υφίσταται. Επειδή στο οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον έχουμε οι περισσότεροι ένα τουλάχιστον θύμα, βλέπουμε ότι υπάρχει μια ευαισθητοποίηση, η οποία έφερε και τη μείωση των ποσοστών των κρουσμάτων. Από το 22-25% που είχαμε σε επίπεδο πληθυσμού στον Νομό Δράμας φθάσαμε να αγγίξουμε το 10%. Αυτό ενδεχομένως να οφείλεται και στην τέταρτη εβδομάδα lockdown. Με μια αγορά να υπολειτουργεί, με κλειστά καταστήματα στο 80%, ακόμη και το 10% των κρουσμάτων είναι μεγάλο ποσοστό. Ας εναρμονιστούμε και ας συνετιστούμε φορώντας παντού μάσκα».


Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ιδιαίτερα ότι πλέον θα σκληραίνουν πάρα πολύ οι έλεγχοι και τα πρόστιμα θα είναι αυστηρά. Όπως είπε, δεν συρρικνώνεται αλλιώς αυτός ο αριθμός των κρουσμάτων. Πρόσθεσε ότι το θέμα της υποστελέχωσης των αστυνομικών υπηρεσιών (οι οποίες έχουν σχέση με τους ελέγχους) είναι θέμα που αφορά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας ανέφερε την εκτίμησή του ότι θα γίνουν ανακοινώσεις από τον Πρωθυπουργό για επέκταση της καραντίνας για 7 επιπλέον ημέρες μέσα στον Δεκέμβριο.
Τέλος, πρόσθεσε ότι στη διάρκεια της συνάντησης με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη έγιναν πολλές αναφορές για τις τοπικές εκδηλώσεις και ειδικότερα για τον εορτασμό της Αγίας Βαρβάρας και το γνωστό έθιμο με τα καραβάκια. «Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ήταν κάθετος. Το έθιμο αναβάλλεται. Άρα καραβάκια για φέτος τέλος. Αν θέλουμε να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα, πρέπει να περιοριστούμε στο αμέσως επόμενο διάστημα» είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ