Μάγεψαν οι ήχοι της Άρπας στο θεατράκι της Αγίας Βαρβάρας

0
2990

Επιτυχημένο το 8ο Tentart Festival που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος για 8η συνεχή χρονιά, τo Σάββατο και την Κυριακή 1 και 2 Οκτωβρίου αντίστοιχα, το Τentart Festival που διοργάνωσε ο σύλλογος “Art & Roll” στο θεατράκι της Αγίας Βαρβάρας. Η διοργάνωση έχει κερδίσει την εκτίμηση του φιλότεχνου κοινού και όχι μόνο, καθώς επιλέγει να παρουσιάσει κάθε φορά ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που οι περισσότεροι δεν έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συχνά στη Δράμα.
Η πρόεδρος του συλλόγου “Art & Roll” κ. Κατερίνα Γουργιώτη μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» είπε ότι οι δράσεις ξεκίνησαν την πρώτη βραδιά με ένα σχήμα με δυο άρπες με συνοδεία κρουστών, από την Κρατική Ορχήστρα στη Θεσσαλονίκη. Το harp ensemble PerHarps είναι ένα το 2013 στη Θεσσαλονίκη από την Κατερίνα Κίτσου. Το σχήμα ερμήνευσε παραδοσιακή μουσική, από Ιρλανδία, από Ελλάδα, κινηματογραφική μουσική, αλλά και pop και πιο σύγχρονα ακούσματα.
Για τη συγκεκριμένη παρουσίαση η κα Γουργιώτη είπε ότι η Άρπα είναι ένα πολύ ιδιαίτερο όργανο που δεν βλέπουμε συχνά και αν τύχει να το δούμε, το εντοπίζουμε μέσα σε χώρους όπως το Μέγαρο Μουσικής ή κάτι ανάλογο. Συνήθως ερμηνεύει ήχους Μπαρόκ ή από την περίοδο του Εμπρεσιονισμού. Αλλά σε αυτή την παράσταση στο πλαίσιο του Tentart Festival ερμηνεύτηκε άλλου είδους μουσική, περισσότερο οικεία, μέχρι και κομμάτια όπως το «Μήλο μου κόκκινο», αλλά διασκευασμένα και εκτελεσμένα από Άρπα.
Το κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση ήταν πάρα πολύ ευχαριστημένο και ενθουσιάστηκε, σε σημείο που ακόμη και μετά το τέλος της εκδήλωσης έμεινε για να γνωρίσει τα χαρακτηριστικά της Άρπας και να μάθει περισσότερα για αυτήν. Βέβαια στην επιτυχία της εκδήλωση συνέβαλλε και το σκηνικό που υπάρχει στο θεατράκι, το οποίο αγκαλιάζεται από τη φύση και το πράσινο.
Το Σάββατο παρουσιάστηκαν ασκήσεις ευεξίας γιόγκα και η επόμενη εκδήλωση ήταν η προβολή της ταινίας μικρού μήκους “Άντε ντε” σε σκηνοθεσία της Αριάδνης – Αγγελικής Θυφρονίτου – Λήτου, που βραβεύτηκε πέρσι στο σπουδαστικό τμήμα του Φεστιβάλ Ταινιών Μικριού Μήκους Δράμας. Το φεστιβάλ έκλεισε με stand up comedy, με τους Θανάση Σαμαρά και Παναγιώτη Χατζή.
Στο χώρο υπήρχαν και παράλληλες δράσεις όπως η έκθεση εικονογράφησης της Ελένης Μαργούδη, η οποία ήταν παρούσα και εξηγούσε το είδος της ζωγραφικής της καθώς και ανταλλαγή βιβλίων που έγινε με ανθρώπους που άφησαν ή πήραν βιβλία και με στόχο την προώθηση της φιλαναγνωσίας.
Όπως αναφέρει η κα Γουργιώτη, στον σχεδιασμό του συλλόγου Art&Roll είναι το επόμενο διάστημα μια συνάντηση που σχετίζεται με τους γνωστούς περιπάτους στην πόλη ή citywalks που έχουν καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, ενώ στις αρχές Νοεμβρίου θα υλοποιήσει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Δημοτικό Σχολείο Χωριστής, που έχει επιχορηγηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού. Στο πλαίσιο αυτό τα παιδιά μέσα σε μια εβδομάδα θα φτιάξουν το δικό τους ταινιάκι με τη χρήση του stop motion, δηλαδή κάτι σαν κινούμενα σχέδια. Σκοπός είναι να βγάλουν τα παιδιά τους ένα δικό κινούμενο σχέδιο και να κάνουν κάτι δημιουργικό, αλλά και να εξεταστεί αν το πρόγραμμα μπορεί να υλοποιηθεί και σε κάποια άλλα σχολεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ