Μάκης Ευθυμιάδης (γενικός αρχηγός της Δόξας): Όλοι μαζί να βοηθήσουμε την αγαπημένη μας Δόξα

0
698

Ο Μάκης Ευθυμιάδης μετά την ολοκλήρωση της παρουσίας του στο κύκλο της διαιτησίας ανέλαβε την θέση του γενικού αρχηγού στη Δόξα με στόχο να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο τις γνώσεις του και την εμπειρία που απέκτησε από την μακροχρόνια πορεία του στο ποδόσφαιρο. Σίγουρα είναι κάτι νέο γι αυτόν που χρειάζεται ιδιαίτερη μεταχείριση, αφού ο ρόλος του γενικού αρχηγού είναι πολύ σημαντικός για μια ομάδα και ιδιαίτερα για τη Δόξα. Η σωστή συνεργασία διοίκησης-προπονητή-παικτών αλλά και η υπομονή του κόσμου θα φέρουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Για πρώτη φορά αναλαμβάνετε το πόστο του Γεν. Αρχηγού, και μάλιστα σε μια ομάδα με αξιώσεις.
Βρίσκομαι πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο και στον χώρο της διαιτησίας σε υψηλό επίπεδο, έχοντας πάντα την επαφή με τους ανθρώπους που βρίσκονται στους πάγκους των ομάδων. Μπορεί λοιπόν, να είναι διαφορετική η θέση ή το πόστο όπως αναφέρετε και να είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνω τέτοιου είδους ευθύνη, αλλά σίγουρα δεν είναι κάτι άγνωστο για εμένα. Το όνομα της ομάδας μας στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι μεγάλο, για τον λόγο αυτόν πρέπει να έχει η ομάδα αξιώσεις και να ζητά την επιστροφή της στον χώρο των εθνικών κατηγοριών. Όλοι εμείς που έχουμε σχέσεις με την ομάδα, οφείλουμε να την τιμήσουμε και έμπρακτα να το αποδείξουμε με χρηστή διοίκηση.

Αρκετά χρόνια στο ποδόσφαιρο από την θέση του Διαιτητή φτάνοντας στην Α΄ εθνική. Η θέση που αναλαμβάνετε τώρα πόσο διαφορετική είναι;
Είναι δύο διαφορετικές θέσεις, οι οποίες όμως βρίσκονται στον ίδιο χώρο, στον χώρο του ποδοσφαίρου. Στην μία περίπτωση, δηλαδή στον χώρο της διαιτησίας λειτουργείς ατομικά. Οι αποφάσεις έχουν αντίκτυπο, θετικό ή αρνητικό, μόνο σ’ εσένα. Αντιθέτως η θέση του γενικού αρχηγού είναι ένα κομμάτι μιας προσπάθειας, που τα αποτελέσματά της αφορούν το σύνολο των μελών της ομάδας. Γι αυτό και η θέση αυτή μου δημιουργεί το αίσθημα της ευθύνης και ταυτόχρονα της χαράς και της τιμής, με τη συμμετοχή μου σ’ αυτήν την προσπάθεια.

Τι είναι αυτό που σας έπεισε να αναλάβετε αυτή την θέση;
Στο χώρο του ποδοσφαίρου, όπως είναι γνωστό, ήμουν πολλά χρόνια ως Διαιτητής και ως Παρατηρητής και αυτό από μόνο του αποδεικνύει το πόσο αγαπώ αυτό το άθλημα. Βέβαια, ο προηγούμενος κύκλος έχει κλείσει για εμένα και μετά από την πρόσκληση του Δ.Σ. της ΔΟΞΑΣ, δια του προέδρου Κου Περσίδη, ο οποίος μου εξήγησε το πλάνο και τη φιλοσοφία της ομάδας, αποφάσισα να συμμετάσχω στην προσπάθεια αυτή. Μάλιστα, δεν απαιτήθηκε πολύς χρόνος για να αποφασίσω και να απαντήσω θετικά. Άλλωστε, η ΔΟΞΑ αποτελεί για όλους τους Δραμινούς, όπως και για μένα, μια μεγάλη αγάπη.

Σίγουρα έχετε πολλές γνωριμίες στο χώρο του ποδοσφαίρου. Αυτό κατά πόσο θα βοηθήσει την ομάδα;
Στον χώρο ποδοσφαίρου και της διαιτησίας γνώρισα πολλούς και αξιόλογους ανθρώπους, αλλά στην παρούσα περίσταση αυτό που μετράει για εμένα δεν είναι μόνο οι γνωριμίες, καθώς αυτές έρχονται και παρέρχονται. Θεωρώ πως αυτή την στιγμή αυτό που χρειάζεται η ομάδα, είναι η αξιοποίηση γνώσεων και εμπειριών ώστε να δημιουργηθούν οι απαραίτητες βάσεις και προϋποθέσεις για την ανάπτυξή της.

Μιλήσατε για απαξίωση της ΔΟΞΑΣ από μερίδα φιλάθλων. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που θα πρέπει να ανατραπεί.
Δυστυχώς, η απαξίωση αποτελεί ένα διαχρονικό φαινόμενο και πιστεύω ότι πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θα πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος της Δράμας, ότι η σημερινή διοίκηση δεν έχει οικονομικές οφειλές απέναντι σε κάποιον. Η απαξίωση της ομάδας, όπως προανέφερα, δυστυχώς είναι μία κατάσταση διαχρονική, την οποία θα προσπαθήσουμε με οποιονδήποτε τρόπο να την ανατρέψουμε. Σήμερα, η νέα διοίκηση αντιμετωπίζει δυσκολίες για την έξωθεν καλή μαρτυρία της ομάδας. Παρ’ όλα αυτά, θέλω να πιστεύω ότι σιγά σιγά και με υπομονή θα τα καταφέρουμε σαν ομάδα και θα αποδείξουμε στον κόσμο ότι είμαστε κάτι διαφορετικό. Θέλουμε να απευθυνθούμε στην κοινωνία της Δράμας και να γνωστοποιήσουμε ότι έχουμε μια διαφορετική σκέψη και έναν διαφορετικό τρόπο λειτουργίας, ώστε να έρθει ο κόσμος της Δόξας κοντά μας. Όλοι αγαπάμε την ΔΟΞΑ και θέλουμε να δημιουργήσουμε μια δυνατή, υγιή και αξιόμαχη ομάδα. Στην προσπάθεια αυτή, όπως λέει και ο πρόεδρος της ομάδας «κανείς δεν περισσεύει».

Ως διαιτητής είχατε άλλοτε το χειροκρότημα και άλλοτε αποδοκιμασίες. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο στην παρούσα θέση, θα το παλέψετε;
Όταν αποφασίζεις να «εκτεθείς» δημόσια, σε οποιονδήποτε χώρο, όπως και στον χώρο του ποδοσφαίρου, επωμίζεσαι τόσο τα θετικά, όσο και τα αρνητικά που προκύπτουν. Πρωταρχικό ρόλο σε αυτό, όμως, παίζει ο χαρακτήρας του ανθρώπου. Στα χρόνια της διαιτησίας έχω περάσει πολλές και διάφορες καταστάσεις. Αυτές με έχουν κάνει πιο δυνατό. Δεν πρόκειται να σκύψω το κεφάλι ή να υποχωρήσω σε τυχόν δυσκολίες που θα συναντήσω. Αντίθετα, θα συνεχίσω την προσπάθεια ώστε να καταφέρουμε όλοι μαζί να υλοποιήσουμε το πλάνο και τις προσδοκίες που έχουμε για την ομάδα.

Από την μαύρη στολή με το σήμα, θα φορέσετε το μαύρο κουστούμι του Γεν. Αρχηγού. Πώς σας φαίνεται;
Δεν νομίζω ότι έχει μεγάλη διαφορά στα χρώματα (γελώντας). Από τη μαύρη στολή του Διαιτητή θα περάσω στην ασπρόμαυρη φανέλα της ΔΟΞΑΣ. Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα με αυτά που φοράς πρέπει να δείξεις υπευθυνότητα και να τιμάς την θέση που έχεις. Πρέπει με κάθε τρόπο να διαφυλάξεις την ομάδα, τους παίκτες και την διοίκηση. Η εμφάνιση και συμπεριφορά των ανθρώπων που βρίσκονται στον πάγκο, επηρεάζει και τους παίκτες και τους φιλάθλους. Γι’ αυτό πρέπει να έχουμε σωστή συμπεριφορά, σεβόμενοι πρώτα από όλα τους εαυτούς μας. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να αποκτήσουμε τον σεβασμό των αντιπάλων μας, γιατί μόνο έτσι θα έχουμε κέρδος. Γιατί έτσι απλά ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΟΞΑ.

Αν σας ζητούσα να κάνετε μια πρόβλεψη για την πορεία της ΔΟΞΑΣ;
Το σκεπτικό μας είναι να δημιουργήσουμε μια δυνατή και αξιόπιστη ομάδα, η οποία χρόνο με τον χρόνο θα γίνεται ακόμα καλύτερη και θα διεκδικήσουμε αυτό που πραγματικά αξίζει. Δεν θέλουμε να φτιάξουμε ένα πυροτέχνημα που θα πάει καλά στις πρώτες αγωνιστικές και μετά θα εμφανίσει πτώση. Θέλουμε να αφήσουμε πίσω την περσινή δύσκολη χρονιά, η οποία μας δίδαξε πολλά και μέσα από αυτή την εμπειρία, θα προσπαθήσουμε να αποφύγουμε τα ίδια λάθη. Η πρόβλεψη, λοιπόν, είναι προγραμματισμός, σωστή διαχείριση και δουλειά. Φυσικά, για την προσπάθεια αυτή θα απαιτηθεί χρόνος και αυτό ζητάμε από τον κόσμο της ομάδας μας.

Στο λίγο διάστημα που είστε στην ομάδα, πώς είναι η συνεργασία σας με πρόεδρο και προπονητή;
Είμαι δύο μήνες περίπου στην ομάδα, εντούτοις καθημερινά βρισκόμαστε στα γραφεία της ομάδας με τον πρόεδρο, τον προπονητή και τα μέλη της διοίκησης. Συζητάμε όλοι μαζί, σχεδιάζοντας πάνω σε νέες ιδέες και προτάσεις, τις οποίες θέλουμε να υλοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να βοηθήσουμε στη βελτίωση της ομάδας σε όλα τα επίπεδα.

Θα επιδιώξετε την συνεργασία σας με τον εμπορικό κόσμο της Δράμας, και με ποιο τρόπο;
Αν και είναι ένα κομμάτι το οποίο δεν είναι μέσα στις αρμοδιότητές μου, παρόλα αυτά όμως, γνωρίζω τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την πλευρά της διοίκησης, έτσι ώστε να ανταποκριθεί ο επιχειρηματικός κόσμος της πόλης και να στηρίξει την καινούργια προσπάθεια της ΔΟΞΑΣ. Ο επιχειρηματικός κόσμος της πόλης μας εδώ και χρόνια στηρίζει την ομάδα, αλλά λάθη και κακή οικονομική διαχείριση κατά το παρελθόν, έχουν κλονίσει την εμπιστοσύνη των επιχειρηματιών προς την ομάδα. Ένας τρόπος, λοιπόν, για την επίτευξη αυτής της συνεργασίας, είναι η ανάκτηση της χαμένης αξιοπιστίας της ομάδας, που μπορεί να γίνει με την διαφάνεια και την καλή διαχείριση των οικονομικών.

 


Θόδωρος Μπουδακίδης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ