Μαμσάκος – Χαρακίδης στον δεύτερο γύρο

Θρίλερ με ανατροπή της τελευταίας στιγμής, ο αγώνας για την δεύτερη θέση την οποία τελικώς κατέλαβε η παράταξη Πόλη+Ζωή και ο Κ. Χαρακίδης

0
2634

Νικητή της πρώτης Κυριακής των εκλογών για τον Δήμο της Δράμας, ανέδειξε η χθεσινή ψηφοφορία την παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα» και τον εκ νέου υποψήφιο για Δήμαρχο Δράμας Χριστόδουλο Μαμσάκο. Ο κ. Μαμσάκος συγκέντρωσε πάνω από 9200 ψήφους χωρίς να έχουν προστεθεί σε αυτό τον αριθμό τα τελευταία τμήματα μέχρι την ώρα που γραφόταν αυτό ρεπορτάζ την Δευτέρα τα ξημερώματα.

Η βραδιά εξελίχθηκε σε θρίλερ για την δεύτερη θέση, που διεκδικούσαν οι παρατάξεις Πόλη+Ζωή με τον Κυριάκο Χαρακίδη και Project Δράμα 2020 με τον Αλέξανδρο Τσιαμπούση. Η τελευταία προηγούνταν με σταθερή διαφορά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που μεταφέρουν οι εκλογικοί αντιπρόσωποι των παρατάξεων, περίπου 80 ψήφων μέχρι την καταμέτρηση 108 από τα συνολικά 109 εκλογικά τμήματα. Στο τελευταίο εκλογικό τμήμα αυτό του Νικοτσάρα η παράταξη Πόλη+Ζωή έκανε την ανατροπή, περνώντας μπροστά και συγκεντρώνοντας τελικά 7174 ψήφους έναντι 7144 ψήφων της παράταξης Project.
Ο κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος είπε ότι πρόκειται για μια νίκη των πολιτών εκφράζοντας τις ευχαριστίες στις δραμινές και τους δραμινούς, δίνοντας πολλά συγχαρητήρια και σε όλες τις παρατάξεις για τον πολιτισμένο αγώνα που έδωσαν και ο οποίος έγινε χωρίς εντάσεις. Πρόσθεσε ότι από σήμερα Δευτέρα ξεκινά μία καινούργια εβδομάδα και ένας καινούργιος αγώνας, σημειώνοντας ότι δεν θέλει να μπει στην λογική των αντιπαραθέσεων διότι ο κόσμος έχει όπως είπε τα δικά του προβλήματα αλλά θα δικαιώσει την προσπάθεια της παράταξής του για να συνεχίσει το σπουδαίο έργο που ξεκίνησε…
Ο κ. Αλέξανδρος Τσιαμπούσης μετά την ολοκλήρωση των αποτελεσμάτων είπε ότι νικητής των εκλογών είναι αναμφισβήτητα η παράταξη Project Δράμα 2020, που τετραπλασίασε τα ποσοστά της και έκανε έναν αγώνα ο οποίος κρίθηκε στο νήμα. Δήλωσε επίσης ότι η παράταξη του θα περιμένει τα τελικά αποτελέσματα του Πρωτοδικείου και θα προσφύγει με κάθε μέσο για να γίνει η επανακαταμέτρηση των ψήφων. Αυτό που έγινε ήταν πρωτοφανές, η Δράμα φαίνεται ότι αλλάζει σελίδα, αφήνει πίσω τα κόμματα και τους μηχανισμούς και εμπιστεύεται το καινούργιο όπως είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσιαμπούσης.
Ο κ. Κυριάκος Χαρακίδης, είπε ότι ήταν μια δύσκολη βραδιά, που θα μείνει αξέχαστη σε όλους τους συμμετέχοντες και στους δραμινούς. Το αποτέλεσμα όπως είπε ικανοποιεί την παράταξή του παρότι δεν ήταν το αναμενόμενο αλλά αφορούσε μόνο την πρώτη Κυριακή που δεν έχει σχέση με την δεύτερη Κυριακή οπότε θα αναμετρηθούν ένας πρώην και ένας νυν Δήμαρχος και οι δραμινοί πρέπει να επιλέξουν που θέλουν να πάει η Δράμα…
Στον Δήμο Δοξάτου προηγούνταν μέχρι αργά χθες το βράδυ ο συνδυασμός Δημιουργική Κίνηση για την Ανατροπή με τον Δημήτρη Δαλακάκη. Αμέσως μετά ακολουθούσε η παράταξη «Συνεργάζομαι» με την Κυριακή Παπαζώτου ωστόσο ανεπίσημα στοιχεία θέλουν τον Ζεκερίδη να καταλαμβάνει την 2η θέση.
Στον Δήμο Προσοτσάνης σε ποσοστό 80,39% των εκλογικών τμημάτων, προηγούνταν ο συνδυασμός Δύναμη Δημιουργίας με τον Θεόδωρο Αθανασιάδη και ποσοστό 50,76% ακολουθούσε στην δεύτερη θέση η παράταξη Δημοτική Συνεργασία με τον Άγγελο Λύσσελη και ποσοστό 44,16%.
Στον Δήμο Παρανεστίου σε ποσοστό 100% των εκλογικών τμημάτων πρώτος ήρθε ο συνδυασμός Δήμος Παρανεστίου, Τόπος Να Ζω με τον κ. Αναστ. Καγιάογλου και ποσοστό 42,75% και δεύτερη η παράταξη Ανοιχτοί Ορίζοντες Δημιουργίας Συνέπειας με την Αλίκη Σωτηριάδου και ποσοστό 39,88%.
Στον Δήμο Κ. Νευροκοπίου σε ποσοστό 83,33 των εκλογικών τμημάτων, προηγούνταν ο συνδυασμός Μαζί για τον Δήμο Κάτω Νευροκοπίου με τον Ελευθέριο Ταμπουρίδη και ποσοστό 38,22%. Ακολουθούσε η παράταξη Κίνηση Νέων με τον Γιάννη Κυριακίδη και ποσοστό 35,80%.
Σε ότι αφορά την Περιφέρεια ΑΜΘ, σε ποσοστό 79,77% των εκλογικών τμημάτων προηγούνταν ο συνδυασμός Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση με τον Χρήστο Μέτιο και ποσοστό μέχρι εκείνη την στιγμή 41,58%. Ακολουθούσε ο συνδυασμός Περιφερειακή Σύνθεση με τον κ. Χρ. Τοψίδη και ποσοστό μέχρι εκείνη την ώρα 26,01% .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ