Μαθητές και εκπαιδευτικοί του Μουσικού Σχολείου εκπαιδεύτηκαν από το KIDS SAVE LIVES

0
1714

Για ακόμη μια φορά το KIDS SAVE LIVES και η Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας (ΕΕΕΠΦ) επισκέφθηκαν την Δράμα και εκπαίδευσαν επιπλέον 120 μαθητές και εκπαιδευτικούς του Μουσικού Σχολείου Δράμας.

Από πέρυσι μέχρι σήμερα στο πλαίσιο αυτών των προγραμμάτων έχουν εκπαιδευτεί πάνω από 1000 μαθητές και εκπαιδευτικοί στον Νομό Δράμας, και πιστοποιήθηκαν με ευρωπαϊκό πτυχίο πάνω από 400 μαθητές, πολίτες και υγειονομικοί και δημιουργήθηκε μια φρέσκια ομάδα 40 νέων εκπαιδευτών με σκοπό να εκπαιδεύουν και να πιστοποιούν μικρούς και μεγάλους στη Δράμα σύμφωνα με τον οργανισμό.
Το KIDS SAVE LIVES αναφέρει ώς παράδειγμα τη Δράμα, και εξηγεί ότι το επείγον είναι υπόθεση όλων μας και μπορούμε να προετοιμαστούμε για την καρδιακή ανακοπή την πνιγμονή από ξένο σώμα, τον πνιγμό η τα λιποθυμικα επεισόδια συνανθρώπων μας και να σώζουμε ζωές, μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο.
Οι μαθητές όπως και οι εκπαιδευτικοί στο Μουσικό Σχολείο της Δράμας εκπαιδεύτηκαν στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση την Τετάρτη 10 Απριλίου. Τα μαθήματα είχαν ιδαίτερο ενδιαφέρον για τους μαθητές και τους προσέδωσαν γνώσεις χρήσιμες για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών κατά την διάρκεια των οποίων θα έχουν εφόδια προκειμένου να σώσουν ανθρώπους που κινδυνεύουν..
Σύμφωνα με τον οργανισμό KIDS SAVE LIVES η Ελλάδα είναι μία από τις 22 Ευρωπαϊκές Χώρες η οποία εκπαιδεύει μαθητές σχολικής ηλικίας και εκπαιδευτικούς στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και η 6η που τρέχει το πρόγραμμα KIDS SAVE LIVES σε εθνική εμβέλεια.
O Οργανισμός KIDS SAVE LIVES – ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ σε συνεργασία με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΠΡΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ, μέσα από ένα αυτοχρηματοδοτούμενο πιλοτικό πρόγραμμα, εκπαίδευσε επίσημα από το 2017 μέχρι και σήμερα πάνω από 29.000 μαθητές σχολικής ηλικίας και εκπαιδευτικούς στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση σε 310 σχολεία της Χώρας, διαδίδοντας ταυτόχρονα την τοποθέτηση των Απινιδωτών [AEDs] σε Σχολεία, Υπηρεσίες και δημόσιους χώρους.
Σκοπός μας είναι να θεσμοθετηθεί το μάθημα KIDS SAVE LIVES και της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και να μπει επίσημα πλέον στο ωρολόγιο πρόγραμμα σπουδών των Ελληνικών σχολείων και πάνω από το 93% των σχολείων το υποστηρίζει.
η έγκαιρη έναρξη Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και η έγκαιρη Απινίδωση από τους πρώτους παρευρισκόμενους, πολλαπλασιάζουν τις πιθανότητες επιβίωσης των θυμάτων της εξωνοσοκομειακής καρδιακής ανακοπής.
Όπως σηνμειώνουν πληροφοριακά, οι άνθρωποι του οργανισμού, σε Χώρες όπου είναι διαδεδομένοι οι Αυτόματοι Εξωτερικοί Απινιδωτές (AEDs) και θεσμοθετημένη η εκπαίδευση πολιτών & ιδιαίτερα των μαθητών σχολικής ηλικίας (πχ Δανία), παρατηρήθηκε πως μέσα σε λίγα χρόνια τριπλασιάστηκε το ποσοστό των θυμάτων που επιβιώνουν από μια εξωνοσοκομειακή καρδιακή ανακοπή…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ