Με αλλαγές το επόμενο Κύπελλο Ελλάδας

0
1288

Σύνολο 110 αγώνων, κατάργηση των ομίλων, μονά παιχνίδια μέχρι τη φάση των «16» και συμμετοχή των Ευρωπαίων, των πέντε πρώτων ομάδων της Super League (ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Ατρόμητος, Άρης) δηλαδή, από τον συγκεκριμένο γύρο, μία φάση μετά τις υπόλοιπες εννέα της μεγάλης κατηγορίας, περιλαμβάνει το νέο σχέδιο για το Κύπελλο Ελλάδας, για την περίοδο 2019-20.
Το νέο σχέδιο του Κυπέλλου Ελλάδας έχει ως εξής:
1η ΦΑΣΗ
– Συμμετέχουν υποχρεωτικά και οι 53 Κυπελλούχοι των ΕΠΣ
– Από τις 53 Ενώσεις εξαιρούνται οι 6 ΕΠΣ (Δυτική Αττική, Λασίθι, Ημαθία, Θεσσαλία,
Χαλκιδική, Δωδεκάνησα), των οποίων οι Κυπελλούχοι ήταν ομάδες Γ΄ Εθνικής οι οποίες προβιβάστηκαν στην FL και θα συμμετέχουν στο Κύπελλο Ελλάδος με τις ομάδες της FL.
Σύνολο ομάδων 47.
– Δημιουργία 6 ζωνών με γεωγραφικά κριτήρια. Οι 47 Κυπελλούχοι των ΕΠΣ μετά από κλήρωση συγκροτούν 23 ζευγάρια από τα οποία προκύπτουν 23 νικήτριες ομάδες.
Γηπεδούχος είναι η ομάδα που κληρώνεται πρώτη. Οι αγώνες είναι μονοί. Η 47η ομάδα που
παρέμεινε στην κληρωτίδα προκρίνεται στην επόμενη φάση άνευ αγώνα.
– Από την 1η φάση προκρίνονται 23 νικήτριες ομάδες και μια (1) άνευ αγώνα. Σύνολο
ομάδων 24 και σύνολο αγώνων 23.
2η ΦΑΣΗ
– Συμμετέχουν οι 23 ομάδες που προκρίθηκαν από την 1η φάση και η μια (1) ομάδα που
προκρίθηκε άνευ αγώνα. Σύνολο 24 ομάδες.
– Δημιουργούνται 4 γεωγραφικές ζώνες αποτελούμενες από 6 ομάδες. Μετά από κλήρωση συγκροτούν 12 ζευγάρια από τα οποία προκύπτουν 12 νικήτριες ομάδες. Γηπεδούχος
ομάδα είναι η ομάδα που κληρώνεται πρώτη. Οι αγώνες είναι μονοί. Σύνολο αγώνων 12.
3η ΦΑΣΗ
– Συμμετέχουν οι 12 νικήτριες ομάδες της 2ης φάσης και οι 14 ομάδες της Football League.
Σύνολο 26 ομάδες.
– Σχηματίζονται δυο (2) γκρουπ δυναμικότητας. Το πρώτο (1ο) γκρουπ δυναμικότητας αποτελείται από τις 14 ομάδες) της FL και το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας αποτελείται από τις 12 ομάδες που προκρίθηκαν από την 2η φάση. Μετά από κλήρωση δημιουργούνται 13 ζευγάρια από τα οποία προκύπτουν 13 νικήτριες ομάδες. Οι αγώνες είναι μονοί και διεξάγονται στις έδρες των αδυνάτων (2ο γκρουπ).
– Οι δυο (2) ομάδες της FL που θα παραμείνουν στην κληρωτίδα, αφού έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της κλήρωσης θα αγωνισθούν μεταξύ τους με γηπεδούχο ομάδα την ομάδα που κληρώθηκε πρώτη. Σύνολο αγώνων 13.
4η ΦΑΣΗ
– Συμμετέχουν οι 13 ομάδες που προκρίθηκαν από την 3η φάση και οι 12 ομάδες της Super
League 2. Σύνολο ομάδων 25.
– Σχηματίζονται δυο γκρουπ δυναμικότητας. Το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας αποτελείται από τις ομάδες της Super League 2 και το δεύτερο από τις 13 ομάδες που προκρίθηκαν από την 3η φάση.
– Μετά από κλήρωση δημιουργούνται 12 ζευγάρια από τα οποία προκύπτουν 12 νικήτριες ομάδες. Η 13η ομάδα που παρέμεινε στην κληρωτίδα προκρίνεται στην επόμενη φάση άνευ αγώνα. Οι αγώνες είναι μονοί και διεξάγονται στην έδρα των αδυνάτων (2ο Γκρουπ). Σύνολο αγώνων 12.
5η ΦΑΣΗ
– Συμμετέχουν οι 12 νικήτριες ομάδες της 4ης φάσης, η μια ομάδα που προκρίθηκε άνευ αγώνα και οι εννέα ομάδες της Super League 1 από την 6η έως την 14η θέση του
βαθμολογικού πίνακα. Σύνολο ομάδων 22.
– Σχηματίζονται δυο γκρουπ δυναμικότητας. Το πρώτο γκρουπ αποτελείται από τις εννέα ομάδες της SL1 και το δεύτερο από τις 13 ομάδες που προκρίθηκαν από την 4η φάση. Μετά από κλήρωση σχηματίζονται 9 ζευγάρια από τα οποία προκύπτουν 9 νικήτριες ομάδες. Γηπεδούχος είναι η ομάδα που κληρώνεται πρώτη.
– Οι τέσσερις (4) ομάδες που θα παραμείνουν στην κληρωτίδα, αφού έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της κλήρωσης θα αγωνισθούν μεταξύ τους με γηπεδούχο ομάδα την ομάδα που κληρώθηκε πρώτη. Οι αγώνες είναι διπλοί. Σύνολο αγώνων 22.
6η ΦΑΣΗ (Φάση των 16)
– Συμμετέχουν οι 11 ομάδες που προκρίθηκαν από την 5η φάση και οι 5 πρώτες ομάδες (θέσεις 1-5) του Βαθμολογικού πίνακα της Super League. Σύνολο ομάδων 16.
– Σχηματίζονται δυο γκρουπ δυναμικότητας. Το πρώτο γκρουπ αποτελείται από τις οκτώ πρώτες ομάδες στην βαθμολογική κατάταξη του πρωταθλήματος της Super League περιόδου 2018-2019 και το δεύτερο αποτελείται από τις εναπομείνασες ομάδες.
– Σχηματίζονται 8 ζευγάρια μετά από κλήρωση και προκύπτουν 8 νικήτριες ομάδες. Γηπεδούχος είναι η ομάδα που κληρώνεται πρώτη. Οι αγώνες είναι διπλοί. Σύνολο αγώνων
16.
7η ΦΑΣΗ (Προημιτελικοί)                                                                                                 – Συμμετέχουν οι 8 ομάδες που προκρίθηκαν από 6η φάση. Σχηματίζονται μετά από κλήρωση 4 ζευγάρια και προκρίνονται 4 ομάδες. Γηπεδούχος είναι η ομάδα που κληρώνεται πρώτη. Οι αγώνες είναι διπλοί. Σύνολο αγώνων 8.
8η ΦΑΣΗ (ημιτελικοί)
– Συμμετέχουν οι 4 ομάδες που προκρίθηκαν από 7η φάση. Σχηματίζονται μετά από κλήρωση 2 ζευγάρια και προκρίνονται 2 ομάδες. Γηπεδούχος είναι η ομάδα που κληρώνεται πρώτη. Οι αγώνες είναι διπλοί. Σύνολο αγώνων 4.
ΤΕΛΙΚΟΣ
Για τον τελικό, υπάρχει εισήγηση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου για
μονό αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο, που εκτός απρόοπτου, αναμένεται να γίνει αποδεκτή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ