Με χρέη άνω των 300 ευρώ κόβει το νερό η ΔΕΥΑΔ

0
1916

– Έκπληκτοι δηλώνουν δημότες που είδαν να τους γίνεται διακοπή υδροδότησης λόγω χρεών περίπου 300 ευρώ
– Η απόφαση λήφθηκε μέσα στο 2022 αλλά δεν κόβουμε εύκολα το νερό για 300 ευρώ, λέει στα «Χ» ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης


 

Προ εκπλήξεως, και μάλιστα δυσάρεστης, βρέθηκαν αρκετοί δημότες του κέντρου της πόλης που έχουν οφειλές προς τη ΔΕΥΑΔ ύψους πάνω από 300 ευρώ, αφού διαπίστωσαν τις προηγούμενες ημέρες ότι η δημοτική επιχείρηση τους έκοψε την υδροδότηση, όπως είπαν στα “Χ”.
Οι περισσότεροι είχαν την εντύπωση ότι η υδροδότηση κόβεται από την ΔΕΥΑΔ για μεγαλύτερες οφειλές και όχι για χρέη αυτού του μεγέθους. Βέβαια, κάποιοι άλλοι το διαπίστωσαν ήδη από τους προηγούμενους μήνες όταν βρέθηκαν στην ίδια θέση, αφού η σχετική απόφαση για διακοπή του νερού στις περιπτώσεις χρεών άνω των 300 ευρώ λήφθηκε μέσα στο 2022 και μάλιστα ήταν ομόφωνη από το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΔ.
Σχετικά με την ύπαρξη της συγκεκριμένης απόφασης που αλλάζει τα δεδομένα σχετικά με την συνέχιση της υδροδότησης όταν υπάρχουν οφειλές προς την ΔΕΥΑΔ, μίλησε στα “ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας” ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρηση στον οποίο τα “Χ” έθεσαν το συγκεκριμένο ζήτημα.
Ο κ. Τάσος Χατζηγιάννης είπε ότι υπάρχει σχετική απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΔ που λήφθηκε ομόφωνα μέσα στο 2022, για να κόβεται η υδροδότηση στις περιπτώσεις χρεών που υπερβαίνουν τα 300 ευρώ αλλά, παρόλα αυτά, έσπευσε να διευκρινίσει ότι: “Δεν κόβουμε εύκολα το νερό για ποσά των 300 ευρώ”. Βέβαια η εντύπωση που εισέπραξαν οι πολίτες ήταν διαφορετική, αφού τα ποσά που χρωστούσαν υπερέβαιναν ελάχιστα το ύψος των 300 ευρώ. Στις περιπτώσεις διακοπής πάντως οι πολίτες μπορούν να κάνουν επανασύνδεση, όπως είπε ο κ. Χατζηγιάννης, εξηγώντας ότι το τέλος αυτό είναι 15 ευρώ, ωστόσο με πρόσφατη απόφαση της ΔΕΥΑΔ, αυτό το τέλος θα ανέρχεται στο εξής στα 30 ευρώ, κάτι που δεν τέθηκε ακόμη σε ισχύ.
Ο ίδιος τόνισε ότι η ΔΕΥΑΔ έχει να λαμβάνει αρκετά χρήματα από οφειλές των λογαριασμών ύδρευσης και για τον λόγο αυτό προχωρά πλέον και σε διακοπές υδροδότησης, αφού όμως πρώτα ενημερώσει τους δημότες που χρωστούν, τοποθετώντας κόκκινες προειδοποιητικές σφραγίδες, κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου.
Ο κ. Χατζηγιάννης υπογράμμισε ότι οι αποφάσεις του ΔΣ της ΔΕΥΑΔ, είναι ομόφωνες όσον αφορά τις ανείσπρακτες οφειλές. Ο ίδιος τόνισε: “Οι οφειλέτες δεν πρέπει να έχουν κανένα ενδοιασμό να προσέλθουν στη ΔΕΥΑΔ, να δουν το πρόβλημά τους. Εμείς είμαστε εδώ για να τους βοηθήσουμε. Υπάρχει ιδιαίτερα ευεργετική απόφαση για τους οφειλέτες. Αν πληρωθεί όλο το ποσό της οφειλής, αφαιρούνται όλοι οι τόκοι και οι προσαυξήσεις και πληρώνουν μόνο το κεφάλαιο. Αν προχωρήσουν σε διακανονισμούς, το όφελος είναι κλιμακωτό. Αν κάποιος ρυθμίσει την αποπληρωμή της οφειλής του μέχρι 24 δόσεις, τότε δεν θα πληρώσει το 80% των τόκων και των προσαυξήσεων. Αν κάποιος κάνει ρύθμιση για 100 δόσεις θα γλυτώσει το 50% των τόκων και των προσαυξήσεων. Αυτό είναι και το ελάχιστο. Αυτό είναι και το ελάχιστο όφελος που μπορούν να έχουν οι οφειλέτες.
Σε ερώτηση των “Χ”, τι γίνεται στην περίπτωση που υπάρχει αδυναμία καταβολής των οφειλών λόγω κοινωνικών προβλημάτων, ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης απάντησε: “Αν υπάρχει κοινωνικό πρόβλημα είμαστε εδώ. Σε συνεργασία με την κοινωνική υπηρεσία εξυπηρετούμε πάρα πολλές οικογένειες που αποδεδειγμένα αποδεικνύεται μετά από έρευνα της κοινωνικής υπηρεσίας ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ