Mε εικόνες της Ονειρούπολης προβάλλονται ανταγωνιστές της!

0
1108

– Θύελλα αντιδράσεων από τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Ζητούν από τη Δημοτική Αρχή να επιληφθεί
– Tι δηλώνουν στα «Χ» οι κ.κ. Μ. Τάσσου, Κ. Καλαϊτζίδης, Π. Κιόρτεβε και Στ. Ηλιόπουλος


 

Μια κατάσταση που έχει προκαλέσει δικαιολογημένα θόρυβο, δημιουργήθηκε εδώ και λίγες ημέρες, καθώς χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο Βράχων στην Αθήνα, προβάλλεται σε σειρά δημοσιευμάτων πανελλαδικά με φωτογραφίες της Ονειρούπολης.
Στα ίδια δημοσιεύματα που είναι πανομοιότυπα, σε διαφορετικά μέσα ενημέρωσης, υποστηρίζεται ότι η εν λόγω εκδήλωση εγκαινιάζεται από τον δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Δράμας και πρόεδρο του Νομικού Προσώπου κ. Καλλινικίδη σε συνεργασία με τους δήμους Βύρωνα και Δάφνης Υμηττού! Υπογραμμίζεται δε ως μήνυμα η φράση: «Φέτος όμως δεν χρειάζεται να πάμε μακριά γιατί το πρώτο «Greek Santa’s Village» είναι γεγονός».
Για την εξέλιξη αυτή έχει δημιουργηθεί δικαιολογημένη αναστάτωση στα μέλη της οργανωτικής επιτροπής της Ονειρούπολης που δουλεύουν νυχθημερόν για τη φετινή διοργάνωση. Ενώ εκπρόσωποι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου, σημείωναν χθες στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ότι θα θέσουν το θέμα στο ερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και θα ζητήσουν από τη Δημοτική Αρχή να επιληφθεί του θέματος.
Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Δράμας κ. Μιχάλης Τάσσου, μιλώντας εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής δήλωσε λακωνικά στα «Χ» για το θέμα αυτό: «Όλοι κρινόμαστε για τις πράξεις μας αλλά και για τις παραλείψεις μας. Κάποιοι άνθρωποι πάλεψαν για να αποκτήσει η Ονειρούοπολη brand name. Οι εικόνες και οι μνήμες που έχει δημιουργήσει η Ονειρούπολη, ανήκουν σε όλους τους Δραμινούς. Όλοι όσοι περάσαμε από θέσεις ευθύνης της Ονειρούπολης, τις χρωστάμε περισσότερα από όσα δώσαμε».
Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Πόλη+Ζωή κ. Κώστας Καλαϊτζίδης που είναι μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής της Ονειρούπολης τόνισε ότι καταρχάς υπάρχει ένα ηθικό θέμα και διερωτήθηκε: «Πως είναι δυνατόν κάποιο μέλος της Δημοτικής Αρχής, να διοργανώνει μια Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που δυνητικά λειτουργεί ανταγωνιστικά σε σχέση με την Ονειρούπολη που διοργανώνει ο Δήμος Δράμας;» προσθέτοντας: «Δεν είναι δυνατό να υποστηρίξεις την Ονειρούπολη όταν ο ίδιος διοργανώνεις κάπου αλλού μία ανάλογη ανταγωνιστική εκδήλωση. Αλλά υπάρχει και ένα ακόμη πιο σοβαρό ζήτημα που θα θέσουμε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και έχει να κάνει με το γεγονός ότι έχουμε εντοπίσει σε πάρα πολλά δημοσιεύματα πανελλήνιων μέσων ενημέρωσης, να προβάλλεται η συγκεκριμένη εκδήλωση που θα γίνει στο Θέατρο Βράχων της Αθήνας με φωτογραφίες της Ονειρούπολης, το οποίο δεν ξέρω κατά πόσο είναι σωστό νομικά. Εμείς θα ζητήσουμε εξηγήσεις για αυτό στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να επιληφθεί. Δεν μπορεί ο Δήμος Δράμας να διαθέτει τόσα χρήματα επενδύοντας στην επισκεψιμότητα της Ονειρούπολης και στην τόνωση της αγοράς και την ίδια ώρα ένα μέλος της Δημοτικής Αρχής να διοργανώνει ανταγωνιστική εκδήλωση σε ένα άλλο δήμο».
Η υποψήφια δήμαρχος με την παράταξη “Project για τη Δράμα” κα Παρθένα Κιόρτεβε, δήλωσε στα «Χ» ότι: «Ενημερώθηκα από το μέλος της παράταξής μας και μέλος της διαπαραταξιακής επιτροπής για την Ονειρούπολη κ. Ιωαννίδη, ότι τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν σε διάφορα πανελλήνια site, φωτογραφίες της Ονειρούπολης με τις οποίες προβάλλεται μια άλλη χριστουγεννιάτικη διοργάνωση που γίνεται για πρώτη φορά στο θεάτρο Βράχων στην Αθήνα. Η διαπαραταξιακή επιτροπή που δουλεύει εδώ και δυο μήνες απίστευτα πολλές ώρες για την επιτυχία της φετινής Ονειρούπολης, είναι πραγματικά θυμωμένη με αυτό που συμβαίνει. Διότι εικόνες της Ονειρούπολης, ουσιαστικά υποκλέπτονται και διαφημίζεται μια καινούργια διοργάνωση η οποία αντιγράφει την Ονειρούπολη. Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να γνωρίζω ποιος είναι πίσω από αυτή τη διοργάνωση. Από ότι γνωρίζω είναι μια εταιρεία από τη Θεσσαλονίκη. Σε κάθε περίπτωση όμως, η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος κ. Μαμσάκος πρέπει να διερευνήσουν πολύ σοβαρά αυτό που συμβαίνει, διότι θίγεται το Brand name της Ονειρούπολης, όσο και η πόλη και οι δημότες της Δράμας. Ο κ Μαμσάκος πρέπει να απευθυνθεί άμεσα στη Νομική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας και να διερευνήσει τη συγκεκριμένη υπόθεση… Έμαθα επίσης πως ο κ. Γιώργος Παπαδόπουλος έθεσε το συγκεκριμένο θέμα και άφησε μομφή προς τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης γιατί δεν καταγγέλλουν το συγκεκριμένο ζήτημα. Εγώ έχω να πω ότι οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης δουλεύουν εδώ και δυο μήνες για την επιτυχία της συγκεκριμένης Ονειρούπολης, η οποία ξεκίνησε με πολύ καλές προδιαγραφές και σε ένα κλίμα συνεργασίας. Αν ο κ. Παπαδόπουλος θέλει να αναζητήσει ευθύνες να τις αναζητήσει από τον Δήμαρχο Δράμας, ο οποίος προφανώς έχει ενημερωθεί για την κατάσταση και είναι αυτός που θα πρέπει να διασφαλίσει το όνομα της Ονειρούπολης με τους κατάλληλους τρόπους».
Από την πλευρά και ο επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοίκηση Πολιτών Δράμας» κ. Στέργιος Ηλιόπουλος, δήλωσε στα «Χ» ότι: «Εμείς θα θέσουμε το ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο διότι νομίζουμε ότι είναι σοβαρό. Κι αν δεν υπάρχει έρεισμα από νομικής πλευράς, υπάρχει τουλάχιστον μεγάλο ηθικό ζήτημα του να χρησιμοποιούνται οι φωτογραφίες της Ονειρούπολης, για την διοργάνωση μιας άλλης αντίστοιχης εκδήλωσης στην Αθήνα, από τον αρμόδιο μέχρι πρότινος Αντιδήμαρχο για τη λειτουργία της Ονειρούπολης, που είναι μέλος της Δημοτικής Αρχής και πρόεδρος του Νομικού Προσώπου. Δηλαδή κάπου τα όρια της ηθικής έχουν γίνει πολύ ελαστικά για τη Δημοτική Αρχή. Μάλιστα συζητώντας με το δήμαρχο και λέγοντάς του ότι κάτι πρέπει να γίνει με το συγκεκριμένο ζήτημα, αυτός δικαιολόγησε τον πρώην Αντιδήμαρχο, λέγοντας ότι “αυτή είναι η δουλειά του και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε για αυτό». Πρέπει λοιπόν να δούμε το ζήτημα αυτό στο Δημοτικό Συμβούλιο. Είναι ντροπή να χρησιμοποιούνται οι φωτογραφίες της Ονειρούπολης στην ανταγωνιστική εκδήλωση που ετοιμάζεται στην Αθήνα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ